[]

Ev Fiyatları Üzerine Bir Söyleşi (Mimarlar okusun)

hürriyet pazar eki gibi bir başlık oldu valla.
TRAVEL HD izliyordum biraz önce
villalar vardı, hepsinin kendine has tarzı var. yaklaşık 1000 m2 üzerine kurulu, havuzlu, bahçeli, peyzajlı, hatta birinde 100 yıllık ağaçlar vardı bahçesinde. İşin garibi perdesine kadar mobilyasıda vardı ve tüm hepsi birbiri ile uyum çerçevesinde idi.
Fiyatı ne kadar? 140bin dolar. Evet kıçı kırık Türkiyede o fiyata daire alamazsın.

İngilterede bir şehrin merkezinde, bahçeli, havuzlu, büyük bir villa, ingiliz mimarisine sahip koca 3 katlı villanın kirası ne kadar biliyor musunuz? 1350 dolar. (Ful eşyalı)


Gelelim bir diğer konuya, evlerin boktanlığı. Abi siz ne gereksiz, zevksiz bir insansınız? Simli simli fayanslar, parlak mdf ler, krom kaplı plastik kulplar, plastik doğramalar, sunta masalar. Bu kadar bok materyali bir araya toplayıp ev diye kaktırmaya çalışıyorsunuz amk. Evin başta karakteri yok lan. Gerçek söylüyorum o kadar ev dolaştım bir karakter ruh yok. Pahalılaşması kullanılan donanımların parlaklaşması mı sizin için?

Ledin ülkemiz gelişimindeki yeri üzerine bir şeyler söyleminizi bekliyorum. Led ne lan?


Dahiyane Türk Mimarisi
www.sahibinden.com

 
türkiyede mimara sadece imza attirilir nerdeyse.

türkiyede olay mimarda degil projenin sahibi olan para yatiran adamda.

bir de türkiyede bir insaat balonu var eski komünist ülkelerdeki gibi.
  • kurnaz  (06.01.15 20:56:17) 
Her boka karışıp mimara ve dahi okumuş insana hiç güvenmeyip boktan şeyler ortaya çıkaranlar sonradan görme zenginlerimizden başkası değil.

Sana çok basit bir örnek vercem hem de daha büyük çaplı bir şey hakkında.
Bunu anlarsan küçük iş yapmaya çalışan mimarı da anlarsın.

Ülkenin dört bir yanında yarışmalar yapılıyor. Valilik binaları gibi büyük binalar, kompleksler. Mimarın projesi birinci seçiliyor. Ancak o adam projesini yerinde istediği gibi yapamıyor, aynı senin dediğin gibi saçmasapan şeyler dikiliyor ortaya. Niye biliyor musun?

Gerizekalı yetkili ( belediye başkanı vali vs vs) mimara şart koşuyor. Buraya Selçuklu kapısı yapacan, buraya kubbe koyacan yoksa sana bunu yaptırmam, paranı da alamazsın ortada kalırsın, hatta başka yarışmalara giremeyesin diye bütün bürokrasi yollarını kapatırım diyor. Tek değilsin, ekibin var, senden para bekleyen insanlar ve aileleri var. Ne yaparsın??? Ne???

Biz başaramadık! Buyur sen bu ülkede mimarlık yap!
  • emirkulu2  (06.01.15 21:06:31 ~ 21:07:37) 
bahsettigin gibi kaliteli ve guzel bir villanin m2 maliyeti bin tl olur.

arsa haric tabiki.

demek ki ingilterede maliyetler daha ucuz.

mimarlik konusuna gelirsek, senin o bahsettigin herseyi ya mal sahibi ya da muteahhit seciyor.

e hadi muteahhit benim gibi az cok vizyon sahibi biri olsa, en azından ese dosta , zevk sahibi bayan arkadaslara sorup renk model vs sececek olsa bir yerden sonra darlanip "lan yap hepsini mak sahibinin sectiginden" diyebiliyor.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (06.01.15 21:17:47) 
ekonomist değilim benim gördüğüm kadarı ile bunlar zincir gibi birbirine bağlı gibi?
ev kol gibi 150 yerine 300 lira olursa yaşam şartlarını karşılayabilmek için tüm üretkenlerin fiyatlarını bu bazda yukarı çekmesi gerekir.
Mazota zam gelmesi arabaya az binmemiz değil, tüm ürünlerin nakliyesine binen bir fark değil mi?
300 liraya satılan dairenin arsası 400 değil 800 liraya satılıyor bu sefer.

Yani maliyetler ucuz demek geçerli bir sebep değil.
  • kahve kokusu  (06.01.15 21:52:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.