[]

kaymakam olmuşsun ama adam olamamışsın

kaymakamın birine babası eskiden sürekli adam olmaz senden.. sen nasıl adam olacan diyip dururmuş. bu kaymakamda çalışmış, okumuş, eğitim görmüş kaymakam olmuş. sonra babasının yanına adamlarını gönderip makam aracıyla getirmelerini istemiş. makam odasına giren babasına "baba bak, okudum, çalıştım kaymakam oldum." demiş. ihtiyar bakmış oğluna "kaymakam olmuşsun ama hala adam olamamışsın" demiş.

hikayeyi bilen biliyor... bi de saxo mu çekseymiş amın oğlu.. ya bi de çok ibretlik bi hikayeymiş gibi orada burada anlatılıyor ya. hayatında kendine ait başarısı olmayan adamların böyle gevşekçe laf sokmalardan(!) zevk alması beni çıldırtıyor. abicim bu kıssadan hissede ben bertaraf edilmiş bir adamın başarı hikayesini görüyorum, azim görüyorum. adam tüm bunlara rağmen başarımla iftihar etsin diye kendisine sırt çevirmiş bir adamı başarısına ortak etmek istemiş. adamın yaptığına bakın. bir sürü gevşeğe ilham kaynağı olmuşsun ama tarih seni affetmeyecek ihtiyar!


 
Klasik baba işte, bi hıyarlık yapıp üste çıkacak illa


  • emirkulu2  (06.01.15 19:38:10) 
Koyot sen küçüksün anlaman. Hıyarın teki o adam


  • emirkulu2  (06.01.15 19:41:44) 
Emirkulu2 +1 :D


  • odiyus  (06.01.15 19:43:41) 
Yok aslında ihtiyar "Ben sana kaymakam olamazsın demedim, vali olamazsın dedim" diyor.


  • mountaincat  (06.01.15 19:44:53) 
Ya bi de düşünsene, kaymakam olana kadar elli tane sınavdan elli tane makamdan geçiyorsun, o kadar zaman boyunca baban ortalıkta yok. Pezevenk destek olmadığı gibi sonunda da moral bozuyor. Yav aynı benim babam lan bak ondan kızıyorum herhalde. İyi ki kaymakam olmamışım çeker vururdum


  • emirkulu2  (06.01.15 19:46:32) 
bence bu hikayede bi şey eksik.
şu haliyle hiçbir mantığı yok. hikaye kaymakam olan evladı kınamamızı bekliyor belli ki bizden ama makul insanlar olarak tabi ki babaya kızıyoruz.
adam çalışmaktan başka bi şey yapmamış ki niye kızalım:/
  • hesabım silindi kırgınım modlar  (06.01.15 19:55:13 ~ 19:55:23) 
Hacı bu koyot özelden mesaj attı babayı haklı buluyomuş bulup dövelim derim


  • emirkulu2  (06.01.15 19:57:38) 
Makul insanlar olarak sakinliğimizi koruyalım ve Coyote'nin doğru yolu bulmasını bekleyelim derim...


  • hesabım silindi kırgınım modlar  (06.01.15 20:01:08) 
Coyote milli yeğenimiz arkadaşlar, ilismeyin.


  • nereye bu gidis  (06.01.15 20:03:15) 
Bu arada babaya o konuda ben de kırgınim, bir baba olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki ne deseniz haklısınız.


  • nereye bu gidis  (06.01.15 20:07:42) 
"Koskoca kaymakam olmuşsun ama hala siklemeye değmeyecek adamlara kendini kanıtlamaya çalışıyosun" diye düşünüp laf çakmış babası bence.


  • amarikanya fitbolcusu  (06.01.15 20:36:11) 
bu hikayede olay makam arabası göndermesi de, gidip getirtmesi de değil. "baba gel beni makamımda gör" diyerek babasını yanına çağırması. çünkü adam olsaymışmış o babasının ayağına gidermişmiş. boş beleş ibret hikayelerinden biri işte.


  • nawar  (06.01.15 20:55:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.