[]

Kurtarma operasyonları ve MIT'i yerin dibine sokma operasyonları

Şu anda iktidarda akp partisinin olması dolayısıyla hakaret edilen, belki de şimdiye kadar başarılamamış bir barış olacaksa bunda büyük bir pay sahibi olacak olan, milli çıkarlara doğal olarak hizmet eden ve son bir kaç sene içinde devletin içine yerleşmiş, amaçları ülkenin çıkarlarından çok dışarıya hizmet etmek olan yapılanmalara rağmen görevini "kimsenin haberi olmadan" yapan, işid'in elinden 49 kişiyi kimsenin burnu kanamadan ülkeye getiren, son kayıp astsubay olayında da başarıyla görevini yapıp astsubayı ailesine kavuşturan MIT teşkilatının gerçekleştirdiği faliyetleri, aslında hiç gerçekleşmemiş, AKP genel kurulunda kararlaştırılan masaüstü algı operasyonları olduğuna kendisini inandıran kişiler olduğunu görüyorum.

IŞID birisini mi kaçırdı? "AKP planladı ve mit kaçırdı, yarın kurtaracaklar böylece akp puan kazanacak" şeklinde deli saçması senaryo önerilerini hiç azımsanmayacak şekilde görüyorum.

Sanırım ben tam bir salağım, yoksa bu arkadaşlar 16-24 yaşlarında Tüm dünyadaki CIA - Illuminati(!) operasyonlarını zaten çözmüşlerdi.

Ben çözemedim, sizce çözmüşler mi, yoksa siz de zaten çözmüş müydünüz?

 
mit kurtaracak tabi görevi sebebiyle, fakat dış politikadaki yanlış ya da planlanmış kararlar yüzünden neden insanları tehlike içinde bırakıp kurtarma operasyonu yapılacak duruma düşüyoruz ?

bunların tartışılmasına alan açmamak için operasyonları sadece büyük başarı diye yansıtmaya çalışmak sorun

aradaki ayrımı tam anlatabildim mi bilmiyorum
  • freebird5406_2  (06.01.15 01:41:55 ~ 02:00:39) 
Elbette, faili mechulları, bazı işlenen cinayetleri önceden bilen ama engellemeyen, Reyhanlı vs gibi, bir şey yapmayan hatta bazılarında aktif rol oynadığı kanıtlanmış olan, molotoflar atıp eylemcileri ve daha bir çok yalan yanlış şeyi başkalarının üzerine yıkan, Suriyeye füze atma durumuna kadar işi götürebilecek olan mit çok başarılı ve sevdiğimiz bir kurumdur. Miti tebrik etmek lazım.


  • Cursed Chico  (06.01.15 01:53:09) 
yahu cidden nerden gaza geliyorsunuz da miti bu kadar büyütüyorsunuz gözünüzde?

'paralel yapı' başbakanı, bakanları dinlerken neredeydi mit? he he savaşıyormuş devletin içindeki düşmanla.

rehine konusu ise ayrı bir komedi. rehine alınmadan iki üç gün önce mhp milletvekilleri çıktı konuştular kürsüde 'ışid yaklaşıyor, oradaki vatandaşlarımızı korumamız lazım' dediler. mhpnin istihbaratı mi kuvvetli mitten? mit göremiyor mu yaklaşan tehlikeyi?

ayrıca burnu kanamadan demissin de 3 ay da ancak kurtarıldı rehineler. üstüne yayın yasağı konuldu. rehinelerin ne röportajı var ne bir konuşması var. ne oldu ne bitti kimse bilmiyor. fidye olarak ne verildi kimse bilmiyor. bu mu yani mükemmel istihbarat başarısı?

reyhanlı ise ayrı bir trajedi zaten.
  • mattiadestro  (06.01.15 02:06:15) 
öncelikle akp partisi değil, akp. sondaki p zaten partisi demek.
sonra mit teşkilatı değil, mit. sondaki t zaten teşkilatı demek.

ondan sonra şimdiye kadar başarılamamış bir barış başarılacaksa bunda pay sahibi olmak için ne yaptığı bilinmeyen, suriye'de iç savaşı körüklemek için kamyonlarca silah taşıyan, ne amaçla bırakıldığı belli olmayan 49 rehineyi operasyonla değil karşılığında ne verildiği bilinmeden "kurtaran", son astsubay olayında yine ne verdiği bilinmeden "kurtaran", esad düşmanlığı yüzünden gerekirse süleymanşah türbesi basmak ve suriye'den türkiye'ye roket atmak gibi vatansever hamlelerde bulunan mit hepimizin takdirle izlediği bir teşkilat zaten.

paralel yapı ise son birkaç sene devlet içine sızan değil, akp'nin de göreve gelmesinde yardımcı olan bir örgüt. rte de zaten bunun karşılığında "ne istediniz de vermedik?" diyor. hiç öyle "dışarıya hizmet etmek..." hikayeleri okumamak lazım.

bitti mi? bitmedi. önceden haber aldığı suikast, eylem gibi olaylarda göz yummak ve eyleme, gösterici gibi katılıp provokasyon ile olayların şiddetini arttırmak, göstericileri kötü göstermek için türlü maddi manevi zararlara girmek gibi hareketleri unutmamak lazım.

bu da gol değilse, artık devletin değil hükumetin hizmetinde çalıştığını, yegane amacının hükumetin bekası olduğunu, bu amaçla insanlar fişlediğini ve bununla da yetinmeyip artık o molotofla insan yakma vs. eylemlerinden yargılanamayacağı için iyice coştuğunu unutmamak lazım.
  • nawar  (06.01.15 02:59:53 ~ 03:08:43) 
Bence sen burayi yokluyorsun, anket calismasi mi verdiler sana


  • divit  (06.01.15 08:04:50) 
"Sanırım ben tam bir salağım"

aynen.
  • nawres  (06.01.15 08:40:36) 
1- MİT yeteri kadar başarılı olsaydı o kurtardığı insanların kurtarılmasına gerek kalmazdı. Çünkü sağlam istihbarat yapılacak operasyondan haberin olmasını da içerir.

2- MİT yeteri kadar başarılı olsaydı dolmabahçe'ye bomba atacak bir adamı elinden kaçırmazdı. Haberi olmasına rağmen hem de.

3- MİT bi işe yarasaydı Reyhanlı'da hala sayısını tam bilemediğimiz kadar insan ölmezdi.

4- MİT bi işini iyi yapsaydı Hakan Fidan'ın Oslo'da yaptığı görüşmeler ayyuka çıkmazdı.

5- MİT temiz ve düzgün bir kurum olsaydı "Sınırın öbür tarafına geçer Süleyman Şah'a bir füze sallarız" gibi hain bir plan konuşuluyor olmazdı.

6- MİT temiz ve düzgün bir kurum olsaydı Hrant Dink hala yaşıyor olurdu.

7- MİT temiz olsaydı PKK der demez herkesin ağzına aldığı yanarak ölen Serap'ın katili MİT AJANI çıkmazdı. www.aktifhaber.com Bunun gibi daha onlarca olay var MİT ajanlarının bizzat provoke ettiği.

8- MİT işini iyi yapıyor olsaydı koskoca TC'nin Başbakan'ı, Cumhurbaşkan'ı "yıllarca bizi dinlediler, devlet içinde paralel devlet kurdular ühüü" diye ağlıyor olmazdı. Adamların kurduğu paralel devleti sağır sultan duydu, gördü, MİT'in aklı başına yolsuzluk operasyonundan sonra mı geldi?

9-MİT temiz olsaydı birilerinin emriyle Suriye'ye TIRlar içinde silah taşırken yakalanmazdı. Küçük bir çocuğun beynini patlatan her mermide MİT'in de izi var.

10.'yu saymaya gerek yok zaten yeteri kadar açık bir algı MİT'in ne ayak olduğunu anlayamaya yeter.
  • burberry  (06.01.15 08:41:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.