[]

sgk prim.

merhaba,

şu an şok içerisindeyim. sgk prim borcuna baktım 3bin küsür lira yazıyor. eylülde askerden geldim. askerden önce de borçlarımı ödüyordum yani gelir testi falan yaptırmıştım 30tl mi ne bir şey çıkmıştı aylık genel sağlık sigortası borcum. şimdi internetten baktım borçlu dönem sayısı 29 diyor bu 29 aysa ben 29 ay önce üni öğrencisiydim. bu ne şimdi? başına gelenler var mı?


 
Öğrenci olduğun dönemler için borçları sildirebilirsin. Öğrenci olmadığın dönemler için bilgim yok.


  • mylord  (05.01.15 09:14:48) 
Benim de başıma gelmişti. okulunun öğrenci işlerine gidiyorsun. Öğrenci olduğun dönemlerle ilgili bir belge istiyorsun. Öğrenci belgesi değil böyle yazması şu dönem şu dönem öğrenciydi diye. Zaten söylersen bilirler. Sonra en yakın sgk ya gidiyorsun öğrenci olduğun dönemin borçlarını siliyorlar.
Öğrencilik dışındaki borçları silmezler geri kalanını ödemen gerek.

  • nuevo  (05.01.15 09:34:18) 
öğrenci olduğun ve askerlik dönemini ispat et onları iptal ederler ama hiç vakit kaybetmeden git sgk'ya.


  • hosein  (05.01.15 09:35:40) 
Ya bu Sgk denen kurumun kendinden haberi yok, sorun bu. İşe girersin, işe girdiğini zaten bu kuruma belirtiyorsun, sigortalı oluyorsun. Ama bu gerizekalı kurum senin işe girdiğin için genel sağlık sigortanın bitmesi gerektiğini düşünüp durdurmuyor. İlla o borç yazmaya devam ediyor. Askerde olduğun dönemi de görüyorlar, yine de geçiriyorlar. Sen askerde olduğun ve öğrenci olduğun dönemi belgeleriyle gidip gösteriyorsun, o dönemin borçlarını siliyorlar. Böyle de gerizekalı bir sistem işte.


  • osurdum  (05.01.15 09:43:26) 
ya o dönemleri silseler bile ortada bi saçmalık var, ben mezun olduktan sonra bi müddet sallamadım 25i geçince gittim gelir testi yaptırdım. aylık 30-40tl prim çıktı, iyimiş dedim askere gitmeden önce de 3 aylık vardı hepsini kapattım askere gittim. geleli 3 ay oldu ödeyim dedim bi baktım 3bin lira borç ödenmemiş dönem 29 faiz şu kadar. bu nasıl yani? her şey hatalı, doğru olan tek bi yer yok sorgulamada. bankada da gözüküyor askerden önce ödediğim.


  • ilkot  (05.01.15 09:48:50) 
Salak saçma bir sistem. İşin yok gücün yok ama ailenin evi var diye para ödemen gerekiyor mesela.


  • Cursed Chico  (05.01.15 12:22:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.