[]

Askerliğin İnsana Kazandırdıkları

Şubat celbinde(358. dönem) askere gidecek olanlar arasındayım ve askerlik başvurumu taa Ekim ayında yaptığım için o zamandan bu zamana öyle önemli bi icraate girişemedim. Şimdi belki teselli olur diye sözlükte (bkz: askerliğin insana kazandırdıkları) başlığını kurcaladım biraz ve 5 sayfa boyunca dert okudum, daha da devam ediyordu, kapattım. Suserlar boş teselli vermemiş, gerçekleri yazmış, önümde kaybolacak bir 5,5 ay var ve şimdiden bu düşünceler canımı sıkmaya başladı. Dönünce yaşayacağım belirsizlik de cabası. Benim düşlediğim 23 yaşındaki insan eğleniyor, hayat enerjisinin en dolu olduğu zamanı değerlendiriyor. Napsam bilemiyorum ya? Sigarayla aram iyi bu sıralar




 
Askerlik sana terhis belgesini almaya hak kazandıracak


  • amator filozof  (05.01.15 00:01:10) 
Çok bir şey kazandırmıyor. Daha çok kaybettiklerine odaklan. Belki bir az soğukta kalmayı, az uyumayı, sorumluluk almayı falan öğrenirsin de bi ihtimal...


  • pass  (05.01.15 00:01:11) 
sabır.


  • bruceandwayne  (05.01.15 00:01:44) 
askerlik insana bir şey kazandırmaz. birazdan burada da bazı kişiler çıkıp klasik bir takım şeyler söyleyecketir muhtemelen. ama o söylenecek olan şeylerin HİÇBİRİNİN askerlik ile bir ilgili yoktur, dolayısıyla askerliğin kazandırdığı bir şey de değildir.

askerlik hayatından 6 ayı çalacak olan, ve yaşadığın durumlara göre döndüğünde de fiziksel ve ruhsal olarak bir süre çöküntü yaratacak bir süreçtir.

bununla birlikte çok laylay lom bir askerlik de yapabilirsin belli olmaz. 6 ay boyunca algılarını mantığını, doğrularını, hayatla ilgili fikirlerini, ideallerini vs kapatacaksın. 6 ay sonra da kaldığın yerden devam edeceksin. dert etme, kafana takıp dert edeceğin bir durum değil şu an için.
  • mahone  (05.01.15 00:02:23) 
Ben de 358 im aslında inatlaşmasam gitmeyebilirim ama gideceğim Allah kolaylık verecek inşallah:)


  • mustancigano  (05.01.15 00:02:48) 
gideceğin yer tugaysa insanları tanırsın,sabretmeyi öğrenirsin.bazı şeylerin kıymetini öğrenirsin falan işte. gözünde büyütme askerliği.söylenenlere kulak asma.herkes istese de istemese de askere gidiyor.herkesin zamanı kıymetli.5.5 ayda da kimse kusura bakmasın hayat mayat değişmez. O yüzden kafanı boş laflarla doldurma.askerlik yapan tek insan sen değilsin .


  • nickimi yermisin  (05.01.15 00:12:03) 
değişik insanlar tanırsın ve bu insanların diğer insanlarla olan ilişkileri hakkında çok güzel deneyimler kazanırsın. çıkardan fayda sağlayanları, arkadaşlıkları öğrenirsin. düzeni öğrenirsin. askerdeki kurallar aptalca ama hala türkiye'nin en saygın kurumudur.

15 ay askerlik yaptım.
  • rhollor  (05.01.15 00:14:36) 
4 yilini verdigin universite sana ne kazandirdi ? Mal mal hocalarla ugrasmadin mi? Egitim olarak dusun, boktan sartlarda kalabilme egitimi.

eksisozluk.com
  • divit  (05.01.15 00:22:55 ~ 20:01:50) 
@divit en anlamlı teselli bu oldu. üniversiteden bişey kazandırabilmiş olsa bu halde gitmezdim askere zaten.


  • the feel good  (05.01.15 00:30:29) 
2 saat önce asker arkadaşımla konuştum valla.güzel insanlarla tanışıyorsun.gerçekten insan tanıyorsun.biçok zorluğa katlanabilecğini görüyorsun.insanın her duruma alışabildiğini görüyorsun.gerektiğinde az uyuyabileceğini biliyorsun neyse amk askerliği unutmaya çalışıyorum siktiri boktan bi yer işte sıkcan dişini gelicen bu kadar.


  • high hopes of the sozluk  (05.01.15 00:38:41) 
Kardeş kaybedeceğin keşke 5,5 ay olsa. imkanın varsa bedelli yap. çekilmez bu askerlik. ve askerliğin sana vereceği tek şey de işsizlik olacak, çok işine yarıyor.. :)


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (05.01.15 01:14:17) 
İstediğin yerde tuvalete girebiliyosun :)


  • mirty  (05.01.15 01:18:32) 
18bin tl

18bin tl verdim bedelliye. ilerki donemlerde de cikacaktir. bedelli parasi vermemis olmaya sevin ama ben 180bin de olsa o parayi verir yine gitmezdim.
  • goo.gl  (05.01.15 02:06:17 ~ 02:16:21) 
Askerden yeni geldim sayilir. Nispeten zor sartlarda askerlik yaptim. Hic bir bok kazandirmadi.

Asker akli basinda olmayan adama birseyler katar belki ama kisiligin karakterin oturmussa hicbirsey katmayacagi gibi bazi seyleri goturebilir bile.

Benim icin tek teselli cok yakin bi arkadas edinmis olmam.
  • halitkin  (05.01.15 02:24:11) 
askerlik, savaş çıktığı zaman askere çağrılırsak neyin ne olduğu ile ilgili bir ön gösterim çoğu vatandaş için. ayrıca aktif olarak yaşayan büyük bir savaş ekonomisi ve dengesi var. bu çarkın bir şekilde dönmesi gerekiyor. bu askercilik oyununun oynanması gerekiyor. ancak diğer bir kitle var ki sınırda askerliğini yapıyor işte asıl o insanlara sormalı onlara bu deneyim ne kazandırdı? netekim asıl "asker" onlar. biz ve çoğumuz kobayız resmen.


  • herospower  (05.01.15 02:49:34) 
4 yıllık okulunda ne kazandın?
5 ay askerlikte ne kazanacaksın?

Nazını çekecek kimse yok. Hiç bir şey öğretmese başladığın bir işi bitirmeyi öğrenirsin..
  • dokuzonbeş  (05.01.15 08:23:48) 
Aklı başında adama bir şey kazandırmaz. Ama öyle abartıldığı kadar da bir şey kaybettirmez. Sadece ömründen boşa giden 6 ay, biraz sinir kat sayın artar, sabretmeyi öğrenirsin. Ama sonunda sayılı günün bittiğini bildiğin için kalıcı hasar oluşturmaz sende. Kısacası o kadar strese gireceğin bir durum yok.


  • osurdum  (05.01.15 08:29:06) 
hanım arkadaşlardan özür dileyerek yazıyorum başka türlüsü aklıma gelmediği için bu şekilde ifade edeceğim.

sevişirken zevk alıyon dimi? birde tecavüz var zevkli bişi değil misalen. birini isteyerek diğerini ise istemeyerek yapıyorsun, isteyerek yaptığında kazanımlar oluyor, zevk, ruhsal rahatlama, kendini iyi hissetme, istemeyerek yapılanda ise zorlanma, depresyon, intahara kadar giden bir yol var.

askerlikden, okuldan, işten güçten bişiyler kazanmak istersen kazanırsın aksi halde tecavüz gibi olur.

hani demişler ya adam tanırsın falan hikaye onların büyük kısmı, ben 12 sene önce yaptım askerliğimi giderken anama inat nasıl gittiysem öyle gelecem adam olmayacam demiştim, öyle de geldim. ama şimdi orada geçirdiğim sürec içerisinde almamayı tercih ettiğim şeyleri düşşünüyorumda salakmışım aslında evet askerlik sen istersen bir şeyler katar sana. sorumluluk alırsın, zor şartlarda elinde yeterli imkanlar yokken bir şeyleri başarabileceğini kanıtlarsın kendine ve başkalarına, ayakta durmayı öğrenirsin, hayat öyle partilerde treesome'larla geçmiyor sikiyorsun her gün, kazandığın 3 kuruşuda devlet alıyor evleniyorsun ev geçindiriyorsun ve imkanların kısıtlıyken o aileyi ayakta tutuyorsun, sadece paranla değil yaptıklarınla yapmaya çalıştıklarınla, bunların temellerini askerlikte alabilirsin de almayabilirsinde. ha şunu diyebilirsin ben bunları anlamak/tecrübe etmek için askerlikden başka yollarda yürüdüm zaten o zaman diyecek bişi yok tabii. ama ne olursa olsun hayattaki her durumda insanın öğreneceği bişiyler vardır alıp almamak tamamen senin tercihin.
  • selam  (05.01.15 09:17:05) 
ortam eğlenceli. çok değişik insanlarla tanışıyorsun. değişik kafa yapıları görüyorsun. hapçıyla otçuyla koyun koyuna yatıyorsun. çok değişik küfürler de öğrenebilirsin.


  • japon askeri  (05.01.15 19:38:35) 
özgürlüğünün kıymetini anlıyorsun. şehir de büyümüş yetişmiş birisi olarak anadolunun ne kadar çöp gençliğin ne kadar boş olduğunu anlıyorsun. ulan ne şanssızmışım da bu ülke de doğmuşum diyorsun


  • mr fusion  (05.01.15 19:43:20) 
hiç değilse hayat tecrübesidir. mühendisinden hapçısına, akademisyeninden ayakkabı boyacısına türlü türlü insanın bir yerde toplanmasından gören gözler için kazanılabilecek çok şey vardır bence. hay böyle işin gelmez olaydım dediğin anlar bile sana katkı sağlayacak. 2-3 saat hiçbir şey yapmadan elinde silah ayakta beklemenin insanı kendisiyle yüzleştirmesi vs gibi sivilde yapmayacağın şeyleri yapacaksın.

not: ben bir sonraki bedelliyi bekleyeceğim.
  • antikadimag  (05.01.15 19:49:23) 
ufkunu genişletiyor. ama negatif yönde.


  • washe  (05.01.15 19:51:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.