[]

Laptop LCD Değişimi

Merhaba.
Elimde 2006 yılından kalma Dell Inspiron 6400 model laptop var. Bilgisayar benim bilgisayarım. Birine emanet vermiştim, lcd ekranı çatlatmış maalesef. LCD ekranı değiştirmek istiyorum. Elimde 2-3 tane 15 inç lcd ekran paneli var (anakartı vs bozuk bilgisayarlardan çıkma).

Bu LCD'leri benim Dell'e takabilir miyim? Açıkçası birine yeltendim. Ekrana güç gitti, fakat siyah ekran harici bir şey alamadım (Kapalı ekran değil, ledlere ışık gidiyor, ama siyah renk).

Daha önce böyle bir terübesi olan varsa, paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.

 
şimdi lcd bağlantılarını yaparken 2farklı tür soket kullanılıyor.biri 2 pinli ve genelde beyaz renkli olan lcd arka aydınlatma için olan.diğeri de 40-50 civarında piniolan data soketi.işte önemliolan bu soket.
ben olsam değiştirmeye yeltenmeden önce internetten soket bağlantılarına bakardım.

  • izole  (05.01.15 23:22:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.