[]

İç mimarlık okumak

Sevgili duyurucular;

Ben üniversiteye hazırlanırken iç mimarlık okumak isteyen bir gençtim. İlk sene sınava girdim o günün şartları falan tercih yaptım, iktisat mezunu oldum. Ama içimde uktedir. İstanbulda yaşıyorum, acaba çalışırken bir yandan bu hayalimi gerçekleştirebilir miyim diye düşünmeye başladım. Sınava hazırlanıp devlet okulunu kazanacak potansiyelim yok şu durumda. Barajı geçip (uygun bir) özel üniversitede okumak kaça mal olur, yapılır mı, yapılmaya değer mi? Yaş 25.


 
Zevk için okuyacaksanız okuyun da Türkiyede piyasası olmayan bir meslek, okuyanların yüzde 99u mesleğini yapamıyor yapsa da hakettiği parayı almıyor ve saygıyı görmüyor. Kendim dış mimarım.


  • emirkulu2  (04.01.15 14:58:37 ~ 14:59:01) 
iç mimarlık için yetenek sınavı ile öğrenci alan okullar da var. kimileri puanla, kimileri de yetenek sınavı ile alıyor.

www.dersimiz.com
  • oinone pe  (04.01.15 15:03:57) 
İç mimarlığın diğer mesleklerden farklı handikapları var. İki koltuk bilen iç mimar diye dolaşıp sözde dekoratörlük yapıyor. Çok büyük projeler dışında iç mimar imzası gerektiren projeler yapılmıyor, yapılsa da iç mimarım imzasını gerektiren proje tarzı bir şey olmuyor. Türkiye de tam bir meslek olarak algılanmış değil. Tabi ki meslekte ilerlemek kendini yetiştirmeye bağlı.

Örneğin bir bina yapılacak. Mimari proje yapılıyor mimara yaptırmak zorunda. Statik projeyi inşaat mühendisine. Doğalgazı makina muh, elektriği elektrik muh'e. İç mimarlıkta böyle tanınmış bir durum yok maalesef. Peyzaj mimarlığı da aynısından muzdarip. Yakın zamana kadar mimari projeyi bile muhendisten kabul eden bir sistemimiz vardı. Mimarlık disiplinleri (hatta genel olarak tüm tasarım disiplinleri) benzer durumda. Okuyarak vizyonunuzu çok ama çok geliştireceğine her türlü kefil olurum ancak pratikte durum böyle.
  • emirkulu2  (04.01.15 15:14:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.