[]

Solgar Gentle Iron kullanıp faydasını gören var mı?

se be.

feci demir eksikliğim var. haftada 1 kilo haşlama brokoliyi gömen bir insan haline gelmeme rağmen kurtulamadım demir eksikliğinden.

ilaç kullandım, 10 kutu şişe olanlardan. 10 kilo yağı da bünyeme getirdi beraberinde, bıraktım sonra. o kiloları verene kadar canım çktı.

acaba bu solgarın demir hapı nasıldır? diğer demir hapları gibi iştah açar mı?

kullananlardan cevap bekliyorum, mersi. emirkulunus hepi yıllar diler

 
Bende de demir eksikliği var. Zaten Türk kadınlarınin %70i böyle. Senelerdir demir ilacı kullanirim ancak değerler ilacı kestikten 6ay sonra eski haline donuyor.

Boyle durumlarda kansizligin nedeninin; mide ve bağırsak sorunlarının iyi araştırılması gerekiyor. Demir emilmiyor mu, yoksa hızla atiliyor mu vs. Bunun için mide endoskopisi, kanda colyak araştırılması falan yapılması gerekiyor.

Ben çok doktor dolaştım, nihayet arkadasimin hematolog eşi beni ciddi manada ele alıp gerekli bütün kan testlerini yaptı sagolsun. Gittiğim en son doktor bi de solgari dene demisken, arkadaş dedi ki akdeniz anemisi taşıyıcısi imisim ve bu nedenle benim demir seviyem zaten bundan fazla yukselemezmis. Şimdi demir hapını kestim, ayda bir B12 iğnesi, gün aşırı da folik asit hapı alıyorum.

henüz endoskopi yaptiramadim, bi de onun sonucunu gostericem. Geçmiş olsun.
  • manuel mandalina  (01.01.15 18:27:18) 
@emirkulu yanlışlıkla demirkulu diye yazmışım sana da iyi yıllar.Bence önce bir doktora gidip kan testi yaptırıp çıkan değerlere göre doktorun önereceği bir ilaç kullanmalısın.Ben oroferon kullanmıştım.


  • isadora  (01.01.15 18:50:45) 
doktorun verdikleri yaramıyo be isadora

geçen sene on kutu şişe olanlardan bitirdim

geçen hafta da gittim ölçtürdüm ferro sanol verdi, hiç iyiye gidiş hissetmiyorum

ondan alternatiflere yöneldim

bu arada demirkulu silinirsem almayı düşündüğüm nikler arasındaydı :) demek alsam göze batmıcak hmm :D
  • emirkulu2  (01.01.15 18:54:02) 
yok yok al ben alışırım demirkuluna emir demir ordan şey ettim, yani tabi eğer ki fayda göremiyorsan gidip başka testler yaptırmalısın manuelin dediği gibi bağırsaklrada emilemiyor mu vs.i , karın ultrasonu falan bakmak lazım kanında hangi değerler düşük bunlar önemli ama ihmal etme, doktor gözetiminde bunları takip et, belki demirin emilememesinin başka sebepleri vardır.


  • isadora  (01.01.15 19:02:58) 
eğer doktorun verdiği demir ilaçları işe yaramadıysa bunun derinlikli olarak araştırılması gerekir. kadın doğum ve gastroenteroloji bölümlerine gidip kan kaybına veya demir emiliminin azalmasına neden olabilecek durumların varlığı araştırılmalı.

ciddi demir eksikliği yaşayan bi insanım. yaklaşık bir seneden beri kan seviyemi 8lerden yükseltmeye çalışıyorum. o iş sadece brokoli ile olmuyor. yeşil yapraklı tüm sebzeler, salata malzemeleri, hoşumuza gitmese de kırmızı et ve yumurta (portakal suyu eşliğinde) mutlaka tüketmek lazım. bir de demir ilaçlarını nasıl kullandığınız da önemli. biliyorsunuzdur mutlaka ama; midenizde sorun yoksa aç karnına kullanılmalı, içmeden en az iki saaat önce ve sonra kafein ve kalsiyum tüketilmemeli vs.

yani doktorun verdiği ilaç yanında onu nasıl kullandığınız ve vücudunuzun durumu da önemli.

ben şu an sanırım o dediğiniz şişeli olanlardan kullanıyorum (oligofer fol). iştah artışı, kilo alımı yapmadı henüz bende. ama ferro sanol kullandığım 6 ayda 8 kilo aldım. ayrıca solgar'ınkini doktor önermediği sürece almazdım ben olsam. amerika'da baskın ilaç kartelleri nedeniyle türk sağlık bakanlığı'na fda'dan daha çok güveniyorum ben. o nedenle doktorun verdiği ferro sanol'u kullanın ve yarattığı açlığa (insülin dalgalanmalarına) direnmenin bir yolunu bulun, protein ağırlıklı beslenin.
  • in pyjamas  (01.01.15 19:21:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.