[]

Hiçbir şey yapamıyorum

Yapılacak, öğrenilecek tonla şey, gezilecek onca yer varken, odamı toplamaktan bile acizim. Yeri geliyor 1 ay giysilerim yatağın üzerine yığılmış şekilde duruyor mesela. E zaten evde bişey yapmazken öyle oturmaktan da sıkılıyorum, ama dışarı da çıkamazmışım gibi hissediyorum evin sorumlulukları yüzünden. Ama evde oturuyorum diye yapmıyorum da.

Yalnız yaşıyor sayılırım, yani şu an abim benimle kalıyor ama geçici, yakında gidecek. Sadece kendim için yaşıyorum, bu da bana saçma geliyor. Sanki yalnız yaşadığım için sorumluluk alamıyorum gibi.

Kedi bakmak istiyorum, ama onun sorumluluğundan bile korkuyorum. Kendime ve evime doğru düzgün bakamazken ona bakabilir miyim diye düşünmeden edemiyorum. Bi taraftan, benim için bi motivasyon kaynağı olur mu ki kedi alsam? Onun için yaşamaya, bir şeyler yapmaya başlayabilir miyim? Belki çok saçma bir düşünce ama aklıma bi çözüm gelmiyor artık.

Birileri varken böyle değilim, mesela bir arkadaşımın evine gitsem girer onun bulaşıklarını bile yıkarım, çorbasını yaparım filan.

Kendi evimdeyken bütün boş zamanım yatağımda ve bilgisayar başında geçiyor. İşe gidene kadar ayağa kalkamam böyle. Nasıl kurtulucam ben??

 
Atalet.
Kedi alabilirsiniz bence.
Motivasyonunu arttıracak kitaplar da okuyabilirsin.
  • damdanakan  (01.01.15 17:45:16) 
Ayni seyleri yasadim. Bi amacin hedefin kalmamis. Arkadas cevren geyikse eve yemege film izlemeye davet et boylece evi de derler toplarsin. Cok komik gelicek ama hayatinda biri olsa her isini iki dakkada hemencecik yapicaksin o enerji olucak icinde. O gunler gelene dek arkadaslarini evdeki yasam alanina dahil etmeyi dene


  • photo85  (01.01.15 17:45:38) 
hocam 25 yaşına kadar böyle bitkin yaşadım, meğer bütün sebep kronik midir ne halttır demir ve b12 eksikliğiymiş

psikolojini bile korkunç etkiliyor. en kısa zamanda git bi kan tahlili yaptır çok ciddiyim. özellikle d vitaminine de baktır

bak valla çok ciddiyim. yaş ilerledikçe tedavide hap yeterli gelmiyor erkenden alın önleminizi okuyan herkese lafım
  • emirkulu2  (01.01.15 17:49:18 ~ 17:49:31) 
(bkz: comfort zone) içinde kaldıkça öğrenme gerçekleşmez, oradan bir şekilde kendini çıkarman lazım

static.squarespace.com

cocospeaks.net

www.youtube.com
  • freebird5406_2  (01.01.15 17:51:09 ~ 17:52:22) 
durursan düşersin cümlesini kendine sürekli hatırlat


  • rakicandir  (01.01.15 17:51:31) 
Kedi diil de köpek olabilir


  • photo85  (01.01.15 17:55:50) 
hayır kedi lütfen alma. onun sorumluluğunu şu halde taşıyamazsın. senin gibi motive olmak için hayvan sahiplenen insanlar (iyi niyetlerle de başlasalar) sonra onları ya atıyor ya da iyi bakamıyor. çok ciddiyim. başka birilerinin, bir şeylerin sorumluluğunu almamalısın.


  • snape i başından beri tanırım  (01.01.15 17:56:56 ~ 17:57:21) 
Aynı haldeyim, kediyi ben de düşündüm ama yazık etmeyeyim diye hayvana vazgeçtim. Yemek bile yemiyorum evde, öğlen iş yerinde yiyorum bir tek. Yanlız başıma yaşayamıyorum ben, yanlız olmadığım zaman böyle değilim..


  • duygaa  (01.01.15 20:27:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.