[]

Kredi kartının USD borcu nasıl ödenir?

Kredi kartımı kullandığım bankada vadesiz hesabım yok. Başka bir bankadaki hesabımdan internet bankacılığı ile ödüyordum kredi kartı ekstresini. Orda sadece TL ile ödeme var. Bu ay kartın ayarını USD harcamaları USD olarak göstermesi şeklinde yaptım. Şimdi ekstrede iki farklı borç var, biri TL biri USD. Ben bu USD borcunu nasıl ödeyeceğim?




 
ekstre süresinde döviz borcu ödemeyince söz konusu borç tl'ye çevrilir. cüzi bir miktar ise faizi önemsiz olur. Büyük bir miktar ise gidip gişeden elle ödemeniz veya vadesiz döviz hesabı açıp öyle ödemeniz gerekir.


  • arandur  (30.12.14 14:25:25) 
bankamatikten dolar yatırarak


  • smellofsoul  (30.12.14 14:31:20) 
Döviz borcu ödenmeyince TL'ye çevrilmez. Ayrıca bazı bankalar ödenmemiş döviz bazlı kredi kartı harcamalarına %15 KKDF yansıtıyorlar. Yurtdışı kredi kullanımı olarak değerlendiriyorlar.

Yani 1 gün bile geciktirirseniz USD borcunuz + borcunuzun %15'i + gecikme faizi şeklinde ödemeniz gerekebiliyor. Borcunuzu şubede elden ödeyin ve sakın geciktirmeyin.

cep.hurriyet.com.tr
  • Sandeman  (30.12.14 14:32:22) 
benim yurtdışında yaptığım harcamalar ay sonunda tlye çevrilerek ekstreye yansıyor normal bir şekilde ödüyorum.


  • argent dawn  (30.12.14 15:33:31) 
Vadesiz dolar hesabından ödenir bir de yüksek ihtimal gişeden rahatlıkla ödeyebilirsiniz gibi geliyor bana.


  • atom karincanin torunu  (30.12.14 16:14:55) 
Benim kredi kartımın olduğu banka da herhangi bir döviz borcunu dolara çevirip benden dolar istiyor. Ya da diyelim ki ben başta TL yatırdım ve artan limitten bir dolar alışverişi yaptım. O ilk ödediğim para TL olarak kalıyor, yeniden dolar yatırmak zorunda kalıyorum. Önceden dolar borcum yoksa, dolar yatırıp limiti dolar bazında arttıramıyorum. Vadesiz hesabım da yok.

Tek yaptığım şey bankamatikten veya içeriden dolar yatırmak.
  • aychovsky  (30.12.14 16:19:01) 
1) şubeden ödeme
2) destekliyorsa bankamatikten ödeme
3) internet bankacılığı ile dolar hesabı açma, tl hesabındaki parayla dolar satın alma, oradaki doları kullanarak ödeme.

en sevdiğim 3. şık
  • mesgul ve huzursuz  (30.12.14 20:16:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.