[]

yeni baslayacagim is yeri bu belgeyi neden istiyor?

Su: "bir onceki is yerindeki vergi matrahini ve vergi kesintisini bildiren belge"

Ne yapcaklar ki bu belgeyi?


 
her yer istiyor onu. ilk maaşını ona göre verebilirler. gerçi ilk maaşını ocakta yanı yılbaşında alacağın için bu dediğim anlamsız oluyor. bunun dışında illaki bi işlerine yarar sanırım. (olayları detaylı bilmediğim için söylediklerim anlamsız gelebilir, sori)


  • washe  (30.12.14 09:00:43) 
işgüzarlık tamamen. eskiden kalma bir alışkanlık sanırım.

yeni iş yerine girdiğinizde kümülatifiniz sıfırlanacak. brüt maaş alacaksanız buna dikkat edin. gerçi yıl sonu geldi her şekilde sıfırlanacak.
  • isyan devrim beşiktaş  (30.12.14 09:00:59) 
Net ucret alacagim. Maasi da belirlemistik, sozlesmeyi henuz imzalamadim ama yaziyor sozlesmede alacagim maas. Ilk gorusmede maasii fazla soylemistim yeni istedigim ucreti sorgulamalarini istemedigimden, yalanim ortaya cikabilir.


  • lemmiwinks  (30.12.14 09:05:46) 
eğer aaa sen az maaş alıyormuşsun bize böyle dedin derseler prim vs. alıyordum dersin bi şey olmaz


  • cadi iren  (30.12.14 09:09:46) 
Ben aynı durumda kaldım ve bir önceki şirketimde elden zarf ile para alan 3-5 kişiden birisiydim dedim. Dolayısıyla o kağıt benim için bir gösterge olmaz, vermeme de gerek yok dedim. İK müdürü şaşkın şaşkın baktı ama kestirip atmış oldum.


  • hiko seijuro  (30.12.14 09:33:29) 
Ülkede sigortası eksik yatan vergi kaçırıp elden para veren o kadar çok şirket var ki, eğer kurumsal bir firmada çalışmadıysanız o kağıt asla dürüstlük kağıdı olarak görülemez.


  • patiska  (30.12.14 09:39:16) 
@hiko seijuro noktayı koymuş.
ilaveten tamamen işgüzarlık. ulan sen şirket olarak belli vasıflara belli bir rakam aralığı belirlersin kafanda ve verirsin onu. ya da vermezsin.
tabi daha önce belki oldukça düşük bir rakama çalıştığı yerden aldığının daha fazlasını söyleyecek kişi, bu çok normal.
adamı sen işe alıyorsun, adamın önceki aldığı maaşı öğrenmeye kalkarak bir şirket bir adamın dürüstlüğünü ölçemez. safsata yani, benim gözümde hikayedir.
  • gece lampulu  (30.12.14 10:13:04 ~ 10:16:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.