[]

Patronlarina mail atayim mi is istemek icin

Hocamin kendiyle yasit sayilacak cok eski bir ogrencisinin organizasyon, reklam, muzecilik vb isler yapan bir ajansi var. boyle yari kurumsal bir yer.

Bir proje icin is bitirici eleman lazimmis. Sormus, hocam da beni onermis. Projede islerini yaptim, cok sevdiler beni. Proje devam ediyor. Bana da daimi is lazim. Hocam haftada birkac gu calisarak iyi para aliyorsun gerek yok daimi mesaiye ama cok israrci olursan, sana uygun pozisyon cikar diyorsan ogren, ben patronlariyla konusurum dedi.

Proje yonetmenine sordum. Burasi tam benlik. Sizin islerde 4-5 yillik tecrubem de var. hica sizin patronla konusmadan sana sorayim dedim. Beni biraya daimi aldirtacak bir durum var mi burda dedim. Olursa cok sevinirim. Olmamasi icin de neden yok. Seni seviyoruz. Patronla sen bir konus, olumlu sinyaller alirsan hocan rica etsin dedi.

Gorusme talep edecektim ama onden mail atip soyle demek istiyorum:

"X Bey. Bu projede calisirken siz ve ekip arkadaslarinizla bir arada olmaktan cok mutluyum. Direkt mezun oldugum alanla ilgili olmasa bile, benim kendimi asil gelistirdigim sektorde br firmasiniz. Hocam da sana uygun bir pozisyon olusturulabilecek bir pozisyon varsa x Bey'den bilgi al, konusuruz ben aranizi yaparim, guzel olur dedi. Biliyorsuniz 4-5 yillik bir tecrubem de var. bu aland ilerlemek istiyorum. Ekte ozgecmisim de var. Bu konuyla alakali gorusmek uzere musait bir vaktinizde bir gorusme saglayabikir miyiz?"

Bunu onden yazmak istememin nedeni, bir yuksek lisans ogrencisi burda cismaya heves etti gibi algilamasin, ozgecmisimi gorsun, kendisi de neler yapabilecegimi bilsin. Ozgecmisi o alan icin dolu dolu acikcasi. Kendisi icin medyada iyi bir reklam olanagi bile olusturma sansim var. iyi isler baglama sansim da var. medya sektorundeki cevremi zaten biliyor aslinda.

Yazayim mi boyle bir mail? Yoksa projele alakali bir toplanti isteyip, orada bu konuyu acil, olumlu seyler sezersem hocaya emrivaki mi yaptirtayim?

Hocama gore proje ucreti+burs ile gelirim varken neden mesai kavramjna gireyim falan ama ben bir yerde daimi olarak calismak istiyorum. Bu sektor de bana gore iste.

 
Hocam da sana uygun bir pozisyon olusturulabilecek bir pozisyon varsa x Bey'den bilgi al, konusuruz ben aranizi yaparim, guzel olur dedi.

çok yakışıksız kalır bu. sanki hocanın selamı var benim selamımı söylersen işi ayarlarlar gibi olmuş.
  • emfuzi  (29.12.14 01:33:19) 
emfuzi +1

patronla yüz yüze konuşabiliyorsan orada çalışmak istediğini, sana uygun açık pozisyon çıkıp çıkmayacağını sorabilirsin. zaten alacağı varsa alır.

riske gerek yok diyorsan patronla muhatap olma, hocan konuşsun direkt. ama çirkin bir durum bu bence.
  • monster of puppets  (29.12.14 01:36:40) 
bu maili atma. yüz yüze konuş +1


  • emirkulu2  (29.12.14 01:38:29) 
şimdi sen orada çalışmışsın. oradakileri tanıyorsun. hocan zaten sana en başta referans olmuş.

şimdi iş için başvururken tekrar hocanı araya sokmana ne gerek var. işleri karıştırma tekrardan. sen oraya hocanın aracılığı ile zaten ayak atın. tekrardan hocam sizinle konuşacak dersen hocanın adamın işyerinin yönetimine karışacağı gibi bir anlama gelir.

mail atma bence de. uygun bir zamanda randevu al. yanına cv'ni al, git.
  • mea maxima culpa  (29.12.14 02:10:05) 
hocaya hiç gerek yok artık maile de. direk git konuş.


  • sparta_küs  (29.12.14 03:34:12) 
maili kesinlikle atma. sen ellerinin altındasın zaten. uygun bir pozisyon olursa, sana teklif ederler. sen sadece tekliflere açık olduğunu hissettir. zaten hocanla konuşmuşsun.

duyurunun son paragrafına istinaden, bence hocan haklı. proje+ burs ücreti ile yüksek lisans öğrencisisin, bu süreci en uygun şartlarda geçiriyorsun. sen memur kafalı mısın? daimi iş derdine düşmüşsün? o nasılsa olur bir gün, acelen ne?
  • oinone pe  (29.12.14 07:45:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.