[]

Starbucks'tan Kavulduk

Dün gece oldu olay.

Saat 11'de kadın personel birden bire "eveet! kapatıyoruz artık" diyerek bağırarak herkesi kapı dışarı etti. Her yerden beklerdim starbucks gibi bir yerden beklemezdim. En azından gelip "Kapatmak üzereyiz, toplanırsanız sevinirim" gibisinden bir dil kullanabilirdi diye düşünüyorum.

Sizinde starbuckslarda başınıza böyle olaylar geldi mi? tepkiniz ne oldu?

 
yorulmuştur. o kadar da ciddiye alacak bir durum değil. kadın sıtarbaksın sahibi değil çalışanı sonuçta.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (28.12.14 17:33:04) 
kalkar giderdim, adamın kafesi değil oda maaşlı eleman benim fazladan durduğum her dakika için o para almadan duracak, evine gitmesi gecikecek. bütün gün bin bir çeşit insanla uğraşmış yorulmuştur.


  • kuzey li  (28.12.14 17:37:35) 
  • battal gemalmaz  (28.12.14 17:38:51) 
iyi yapmışlar. adamın mesaisi 11'de bitiyorsa, kapıda da kaçta kapatılacağı yazıyorsa milletin keyfini beklemek zorunda değil. "Kapatmak üzereyiz, toplanırsanız sevinirim" dese yarım saat daha oyalanırdı millet.


  • kafkef  (28.12.14 17:40:11) 
ben olsam yumruklardım, ama senin için iş işten geçmiş.


  • doxanikee  (28.12.14 17:43:39) 
Sen cumartesi gecesi 11'de kovulmak istemiyordan gideceğin yer "çorbacıdır realite bu 23.30'dan bakacağın her özsüt - saray gibi mekanlar sarhoşlara çorbacı görevi görüyor. Orada çalışan ne yapsın...


  • vosvos3131  (28.12.14 17:44:23) 
yorumlara bak. başınıza gelse "27 aralık starbucks rezaleti" diye başlık açarsınız.

"eveet kapatıyoruz artık" gibi bir cümle çok kaba evet. yok bilmemkaç saat ayakta durmuştur, ne insanlarla uğraşmıştır diye her yapılanı sineye çekmek zorunda değiliz. hepimiz tozpembe hayatlar yaşamıyoruz, herkesin derdi var.

özetle ifadesi daha kibar olabilirdi, sana katılıyorum yatagants.
  • rectoa  (28.12.14 17:44:27) 
böylesi dehşetengiz bir kötülükle başa çıkamaz, önce duyuruda sonra sözlükte starbaks rezaleti başlıkları açar, ardından change org'a gidip beni kovan kötülük kaynağı kızın işten kovulması ve hayatının sonuna kadar başka bir yerde iş bulamaması, aç kalıp kötü yola düşmesini talebiyle imza kampanyası açardım.

para veriyoruz biz oraya!!!
  • rygard  (28.12.14 17:52:12) 
bunu diyen bir de personel öyle mi?


  • hebanon  (28.12.14 17:57:22) 
starbucks'dan niye beklemiyorsun ki? hiçbir özelliği yok oranın? self olduğu için hatta daha yatkın bir durum bence. diğer türlüsünde en azından garsonu görüyorsun, gözgöze geliyorsun nereye geçebiliriz diyorsun, menüdür, sipariştir derken iki üç kere konuşuyorsun. sonrasında sıkar zaten uzaktan defetmek :)


  • secilmis uye  (28.12.14 18:06:44) 
3-4 lira verip kahve içiyorsunuz, saatlerce yayılıp oturuyor ve bedava internetten yararlanıyorsunuz, sonra bir de böyle bir muamele ha!

yo dostum yooo! kabul edilemez bir skandal bu.
  • mea maxima culpa  (28.12.14 18:37:04) 
@mea maxima git trollüğünü başka başlıklarda yap. Gitmediğin buluşmalarda sigara içenlere falan karış.


  • yatagants  (28.12.14 18:37:58) 
bu kadar kişi cevap vermiş, cevapların hepsi aynı mahiyette ve sen de onların arasından bir tek beni gözüne kestirdin ve bir tek bana cevap verdin demek. çok ilginç.


  • mea maxima culpa  (28.12.14 18:50:48) 
bizim gittiğimiz starbucks'ta kapanma saati geldiğinde hatta genelde kapanma saati geçtiğinde ışıklar kısılıyor (birkaçı kapatılıyor yani), sonra boş masalar toplanmaya başlanıyor. biz de o zaman fark ediyoruz kapanma saatini. e haliyle kalkıyoruz. bunlar sonrasında hala kalkmazsanız kovulmayı bekliyorsunuz demektir.

saat 11 olduğu anda "eveet kapatıyoruz artık" diyorsa (ki öyle büyütülecek bir şey değil) ve tonlama bu kadar sorun olacak şekildeyse bu yazdığım sistemle uğraşamayacak kadar yorulmuştur ya da sıkkındır en kötü ihtimalle.
  • nawar  (28.12.14 18:58:37) 
bizim buradaki starbucks saat 23:00'te kapatılırken hiç bir şey söylemeden kepenkleri indirmeye başlıyorlar ben de durun içerde kalıcam diye koşarak dışarı çıkıyorum.

yine iyi kapatıyoruz diye uyarmışlar.
  • mea maxima culpa  (28.12.14 19:03:11) 
Starbucks Türkiye'de kendini kaybetti diyebiliriz, hepiniz köpeksiniz, hayvansınız, itsiniz deseler bile gidecek bir kitle var. Tersleyen baristalardan tut da artislenen tiplere kadar insan mı hayvan mı fark edemeyeceğin tipler.

gezi olaylarından beri adım atmıyorum starbucks'a ve öteki shaya şirketlerine. shaya denen firmanın üst düzey yetkilisinin protestoculara hakaretinden tutun da onları dışarda bırakmasına kadar, kanımca kızılkayalar'dan çok daha kötüler.

abd'de çok severdim, mesai saatleri ve iş yükleri türkiye'den az olmamasina rağmen kapanırken genelde sevdiğiniz içecekten ikram ederek utana sıkına söylerlerdi. tabii bu starbucks'ın çok da popüler olmadığı bir eyalette. rekabet nasılsa, herhalde abd'liler "beyler kapatiyoruuuuz haydi disari" lafini isitseler bir daha sittin sene gitmezler oraya. rekabet.

bizde suratına tükürsen öteki gün hazelnut ister icine.

alternatif arıyorsan cafe nero'dan hep memnun kalmisimdir.

starbucks gibi para basan şirketlere kötü servisi, daha da ötesi bu tür davranışları kesinlikle kabullenmem. mea culpa'nın 3-4 liraya kahve örneği de bunu doğru kılmaz, ben mi belirliyorum fiyatlarını? satmasınlar o zaman. Shaya'nın Starbucks'lardan karı türkiye'dek' belki bütün 1. sınıf lokantalardan daha fazladır.

18 yaşındaki çocuğu zor şartlarda çalıştırıyor olabilirler ama siz tepki göstermedikçe onlar bir çalışana daha iş vermeyecekler. koyun diyecekler nasılsa, hizmet kalitesininden banane nasılsa her şartta geliyorlar diyecekler.
  • Lorik Cana  (28.12.14 19:31:48 ~ 19:40:46) 
marka olarak starbucks'ı çok yanlış konumlandırmış durumdasınız.

mc donalds ve burger yiyecek için ne ise starbucks da kahve için odur. çok kötü kahve yapıyorlar. içeceklerin içine bolca krema ve şekerli şurup dolduruyorlar. satılan yiyeceklerin de büyük çoğunluğu dondurulmuş, ancak ısıtıldığında biraz tadı oluyor.

elbette ucuz ve kalitesiz olduğu için personelin müşterilere davranışı hoş görülemez ama düşük kalitede bir kafe zinciri burası. daha fazlasını beklemeyin.

ben çalışmak için çok gidiyorum. gayet tenha şubelerde bile kimse masalardaki bardak, tabakları filan toplamıyor. 2 saatte bir filan şöyle bir dolaşıyor bir eleman dükkanı, lütfen boş bardakları, tepsileri topluyor.

eğer starbucks'ı eleştireceksek söylenecek o kadar şey var ki?

ama bu kalitede bir yerden bu beklenir diyorum.
  • mea maxima culpa  (28.12.14 19:46:27) 
@mea maxima culpa

kötü bir yer olmasını düşünmemin sebebi, aynı kalitedeki ve aynı fiyat aralığındaki yerlerden daha kötü hizmet vermesi. 5 yıldızlı bir otel ile karşılaştırınca değil, akranlari ile karşılaştırıldığında da kötü.

adım atmayacak olma sebebim ise Shaya'nın bir parçası olması.

değil 5 liraya kahve, iftar çadırında bile insanlara saygıızlık yapılmamasını savunanlardanım. bu benim kendi görüşüm, ayni saygıyı tanımadığım insanlara göstermek de benim görevim. yorgunluktan kirildiğım dönemlerde, sinir küpü olduğum zamanlarda dahi ne bir baristaya ne bir başka servis elemanına ters davrandığımı hatırlamam. o nedenle ücret skalası benim için hakikaten belirleyici bir faktör değil.
  • Lorik Cana  (28.12.14 19:52:42 ~ 19:58:37) 
shaya piyasaya ilk girdiğinde çalışanların eğitimine vs çok dikkat ediyordu. sonrada yönetim değişiklikleri, politika değişiklikleri sonucu önem vermemeye başladı.

starbucks'ın eğitim müdürü çok yakın arkadaşım. kendisi bu değişiklikleri görerek bu görevden birkaç sene önce ayrıldı. o dönemden beri çok laçka bir durum var.
  • mea maxima culpa  (28.12.14 20:08:16) 
@mea maxima culpa 2009 öncesi zamanlarını ben de hatırlıyorum, verdikleri hizmet ile standartları belirlemişlerdi, sürekli kopyaları açılıyordu. demek ki bu yüzden bozulmuşlar, teşekkürler bilgi için.


  • Lorik Cana  (28.12.14 20:14:01) 
kusura bakma ama insanlar işin adabını bilmediği için böyle şeylerle karşılaşmak normal.

birincisi aynı starbucksa giden insanlar fix. her gün gidip her gün görebilirsin bu insanları. ve bu insanlar, hala inatla kapanış saatlerinde kalkmama konusunda ısrarcı oluyor. hepsinin akıllı telefonu var, ama saate bakıp kalkalım artık diyecek kadar akılları yok malesef. (alınma ama öyle :/)

dış cafesi olan mağazalarda müşteri dış cafeden kalmazsa, gececi eleman işini yapamıyor.

bulaşık ve küllük sorunu var. kapanışlarda tüm bulaşıklar, küllükler vs yıkanıyor. şimdi müşteriler orda oturuyor, sigara içiyor, mugda lattesini içiyor. e içerde başka işler de var. o işlerin peşinde koşarken kalan bulaşık ve küllükler unutuluyor bir an. sonra tam kapatıp çıkacakken sürüyle bulaşık, sürüyle küllük. hayır bir de masası kirli oluyor, masayı siler misin, şunları kaldırır mısın. yahu kapandık be arkadaşşşşşşş.

ışıkları kapatmamıza rağmen defalarca, saat 2 de gelen gördüm (kasa 1-2 saat önce kapanıyor). ışıklar kapalı, müzik yok, birkaç müşteri hala oturuyor.. ve hanımefendiler, beyefendiler latte içmeye geliyor. ya insan azıcık akıl çalıştırır burası buram buram bağırıyor kapalıyım diye. hayır, anlatınca anlamayanları bırak, şikayet eden bile oluyordu. paşalarımız latte içecek diye biz daha geç kapatacaz dükkanı.. ama bazen komiklikler çıkıyor. biz bir sigara içelim diye çıkıyoruz, eleman dükkana koşar adım gidiyor. birkaçımız kapalıyız diyor ama eleman niye tınlasın. giriyor, bakıyor kimse yok, kapandınız mı diyor, arkasını dönüp gidiyor. gerçi neredeyse her gün olduğu için komik gelmemeye başladı bir süre sonra. :(

ikinci satıra dikkat ederek oku. açıkçası ben bıkmıştım. nasıl bir tonla söylediğini bilemem. belki de bahsettiğim her gün gelen insanlarla olan bir samimiyeti var, komiklik yapmak istemiştir.

ayrıca starbuckstan beklemen gerek. orada çalışanlar harvard mezunu değil hocam. atıyorum yere döktüğün kahveni tekrar yapan barista babasının hayrına yapmıyor, kural öyle.
  • patr  (28.12.14 20:56:35) 
bunun cevabını sülün osman denilen zat vermiş çok eskiden. ama günümüze hatta sizin durumunuza uyarlarsak; o sizi kovmasaydı siz onu sikecektiniz. evet bu kadar da açık. kapatmak zorundayız toparlanırsanız seviniriz deseydi yavaştan alıp 40 dakikada toparlanacaktınız, burada sikilen personel olacaktı (evet biz ona sikilmek diyoruz) ama "eveet! kapatıyoruz artık" dediği için o sizi kovmuş oldu.

starbucks gibi mekanlarda kapanışa yakın birkaç uyarı ateşi yapılır, temizliğin yapılması ve ışıklardan bir kaçının kapatılması gibi. bunlar sizin olduğunuz gün de yapıldı ama siz iplemediniz belliki. ve evet lütfen toparlanırmısınız denilseydi resmen 40 dakika sonra çıkacaktınız. çünkü etrafınızdaki değişkenleri göremiyorsunuz. hiç bir kahve dükkanı yada hiç bir dükkan, 11 de bir anda ışıkları kapatıp çıkıp gitmez. çıkış hazırlığı en az yarım saat önce bir şekilde insanlara çaktırarak yapılır.

evet. starbucks çalışanı değilim. sadece gittiğim yerlere saygılı davranıyorum. ayrıca starbucks a kötü işletme diyenler olmuş. adamlar 5 liraya beleş internet veriyor, bütün öğrenciler orada. değil suratsız davranmak, yüzüne küfür etseler oraya gidecek insanlar var. işte yine aynı yere geldik, starbucks bizi sikmese, biz starbucks ı 5 tl ye kahve alıp akşama kadar oturarak sikecektik.

kısacası ne kadar ekmek o kadar köfte. kaliteli hizmet arayan başka yere gitsin. tek kahveyle akşama kadar oturan varsa burda bikbik yapmasın. hele gözü kör olan hiç yapmasın.
  • Tears of Devil  (28.12.14 21:11:37) 
yahu herseyi soyleyinde cok kotu kahve yapiyorlar demeyin, dunya kiciyla guler.

bugun ben kahveciyim diyende bulamayacaginiz kalitede arabica lar starbucksta satilir. kesinlikle robusta kullanmazlar. grami 100 lira olan kahve aramiyorsaniz daha iyi kahve iceceginiz bir yer yok.

illa fast food ile kiyaslayacaksaniz karsiligi burger ve mcdonalds degildir hatta alakaso yoktur.
  • slevinkelevra  (28.12.14 21:51:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.