[]

Bisiklet alasım var!

Sahil şeridinde gezeyim, Kafamı dağıtıp mis olayım istiyorum. Söyle bir göz gezdirdiğimde 500-2000 Arasında gezen fiyatlar var. Çok aşırı Pahalı bi sey istemiyorum. Tavsiyeleriniz nasıl olur?




 
Şehir-yol hangisi? Ne sıklıkla kullanılacak? Alt ve üst fiyat limiti nedir? Aradığınız özellikler var mı?


  • Tears of Devil  (28.12.14 13:43:39) 
Sana şehir bisikleti lazım.

Carraro, Salcano, Bianchi, Sedona markalarının şehir bisikletlerinden tipi ve fiyatı sana uygun olanlara bakıp, en yakın bisikletçide canlı olarak gördükten sonra bir test sürüşü yapıp almanı tavsiye ederim.
  • an engineer  (28.12.14 13:44:02) 
Şehir olacak. Aslında 15 sene Öncesinde alınmış bi bisiklet var ama onu tamir ettirmek vs yeni bisiklet fiyatına yaklaşır gibime geliyor.
Maksimum 500-

  • hede hodo  (28.12.14 13:47:35) 
ben satıyorum almak istiyorsan konusabiliriz. Bisiklet temiz durumda, özelliklerini de yazayım;
corratec xvert s04 kadro
arka aktarıcı: shimano deore xt shadow
Ön aktarıcı: shimano slx
maşa: rockshox dart 3 yaylı maşa
lastikler: schwalbe marathon 1,75 (lastikler iyi durumda)- yanında continental speed king lastikleri de vereceğim
jant seti : zzyzx jant seti (corratec'in kendi üretimi)
fren : shimano hidrolik disk fren(ön-arka)
Karbon gidon, slx vites kolları mevcut. 2000 lira istiyorum. yanında limar 777 kaskı da vereceğim
  • keah  (28.12.14 13:49:38) 
Salcano Kron Bianchi gibi yerli markalarla ilgili pek iyi şeyler söylenmiyor forumlarda ama ben daha çok katlanabilirlerine bakıyorum. Yokuş yoksa, hız derdi yoksa, ayna diş vs önemli değilse arada metrobüse bineyim derdi de yoksa şöyle bir şy önerirdim

www.bikeandoutdoor.com

dikkat edielcek şeyler alüminyum mu jant, esneme yapıyor mu filan gibi bir sürü şey. Her şey kas gücünde bitiyor olsa da iyi bir bisiklet, sürekli sorun çıkarmayan bir bisiklet, hem zevk verir hem daha da şevkini arttırır.
  • Cursed Chico  (28.12.14 13:50:01) 
Hep aynı cevabı yazıyorum ama, decathlon'da satılan btwin'lere bak derim. Hoş şehir bisikletleri var.


  • doxanikee  (28.12.14 13:54:34) 
@keah
Hocam saydıklarınızın çok azını anladım :) bu da sanırım nasıl bi bisiklet aradığıma dair izlenim vermiştir:) gerçi bi an kendimi hayal etmedim de değil oyle bi bisikletin üstünde:)

  • hede hodo  (28.12.14 14:03:23) 
:) hocam şöyle söyleyeyim . arka aktarıcı en üst seviyenin bir altı(XTR en üst seviye ama sadece yarıscılar kullanır genelde), ön aktarıcı xt'nin bir altı. yani aktarıcılar oldukca üst seviye.
kadro alman malı zaten, kırık catlak vb yok, iyi durumda.
Hidrolik disk fren demek, böle kaymak gibi pamuk gibi fren hissi demek :))
maşa yaylı maşaların en iyilerinden. kilit mekanızmasında ayarında vb sorun yok.
lastiklerin koruyucusu var. www.erdoganlarbisiklet.com bu resimde de görüldüüğü gibi. lastik kolay kolay patlamaz. özellikle istanbulda ince hamurlu lastikle bisiklet kullanırsan gına gelir lastik değiştirmekten. lastiklerin dişleri vb asınmamıs durumda
gidon karbon, yani oldukca hafif. limar kask zaten ben aldıgımda 200 lraydı:) dağ bisikleti bisikletim ama gerek masayı kilitleyebilmenden gerekse lastiklerin ince olmasından sehir içinde de oldukca rahat kullanırsın.
almaya niyetlenirsen fiyata da bakarız :)

tüm bunların yanında, eğer yok cok para diyorsan hanımın da bisikleti satacağız. sedona borla. özellikleri aklımda değil su an. fiyatta anlasırız. ama 500 ü bulmaz rahat ol :)
  • keah  (28.12.14 14:09:59 ~ 14:12:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.