[]

aynı soruları tekrar tekrar soranları

dövme isteği size de geliyor mu ?


"kızılaydan esenboğa ya nasıl gidlir" sorusu haftada 1-2 kez soruluyor ama hala bu sorunun cevabını merak edenler var mesela.

 
Boyle sorulari soranlar genellikle elinde telefonla gercekten zor durumda kaldiklari icin soruyorlar, o anlik site sorgulamasi yapamayacak durumda olabiliyorlar.


  • thracian  (27.12.14 00:38:32) 
bunu çözebilmek için siteye yenilikler getirmek gerek. mesela, soru başlığı yazarken eşzamanlı olarak seçenek sunacak ve daha önce sorulmul sorulardan gösterecek. örneğin "kızılaydan esenboğaya nasıl gidilir" yazmak istediğinde "esenboğa" yazdığı gibi altta bunu mu demek istediniz gibi bir ibare ile "kızılaydan esenboğaya nasıl gidilir" başlığı çıkacak. ancak böyle çözülür.
diğer türlü insanları herhangi bir arama moturunu kullanmaya teşvik etmek yeterince yersiz olur. çünkü kullanmayacaklar.

  • cetoxim  (27.12.14 00:39:56) 
belki o an düşünecek bir sürü şeyi ya da yapması gereken başka daha önemli işleri var. bense işsiz güçsüz oturuyorum burada gördüm mü cevaplıyorum vaktimi doldurmuş oluyorum win-win. aynı şekilde bazen ben de öyle bir durumda olduğumda cevabını bulmak kolay bile olsa buraya soruyorum cevaplayan çıkıyor win-win.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.12.14 00:40:56) 
hayır öyle bir istek gelmiyor. thracian gibi düşünüyorum.


  • dafuq  (27.12.14 00:41:07) 
haftada bir maden suyu içiyorum mide için zararlı mı diye soru soranlar için pek iyi şeyler düşünmüyorum ben ama.


  • mea maxima culpa  (27.12.14 00:45:44) 
Burası sözlük kadar katı olmadığı için birçok insan burayı tercih ediyor. Yani tamam belirli bir format var ama, (sözlükle buranın aynı olduğunu da düşünmüyorum zaten) burada asıl amaç insanlarla etkileşime girmek zaten. Yani "kızılay'dan esenboğa'ya nasıl gidilir" sorusunu google'a sorsa da yanıt bulur, hatta belki buradakinden daha hızlı yanıt bulur. Ama burada gerçek insanlardan cevap alıyor. Bence bu sitenin güzel kısmı bu. Bak şu an sana da yanıt veriyoruz, bir bakıma sohbet ediyoruz. Birisi çıkıp gayet "bu saatte buna mı taktın, derdini s.keyim" diyebilir mesela. :D

Ben de bir laptop alma arifesinde olduğum için saatlerce fırsat kovalıyorum, cazip gibi görünen ilanları hemen buraya koyup "bunu alsam mı?" diyorum. Belki benden de bıkmışlardır, bıkmışsındır bilemem. Ama buranın layı bu zaten. İnsanlarla etkileşim.

O yüzden kimseye kızma, kimseyi dövme.
  • yirmisantim  (27.12.14 01:06:48) 
hayır gelmiyor. çünkü bazen bazı konularda güncellemeler oluyor -özellikle de iş, eğitim, sağlık, askerlik, devlet daireleri vs ile ilgili konularda-, daha önce böyle bir soruma çok kaba bir cevap gelmişti oradan biliyorum. dövme isteği gelenleri veyahut da soruya cevap olarak kaba şekilde konuşanları ilahi adalete havale ediyorum, umarım işe yarıyordur :/

ayrıca, diyelim ki kör gözüne parmağım bir cevabı olan ya da hemen aranarak bulunacak bir soru olduğunda da "merhaba sevgili <insert here soru sahibi nicki>, bunun cevabı şu, ancak istersen duyuruda şöyle aratarak ya da google'da şöyle aratarak da bulabilirsin." bunu da ukalalık gibi algılamayın lütfen, insanlar bazen zor durumda kaldıklarında kafaları karışabiliyor, nasıl aratacaklarını bilemeyebiliyorlar ya da gerçekten de hiç nasıl aratacaklarını bilemiyorlar, yol göstererek yardımcı olmaya çalışıyorum -ki o kaba cevap bana gelmeden önce de böyle yapıyordum, hala da böyle yapıyorum- ya da thracian'ın dediği de olabiliyor pekala, çok da ekstrem durumlar değiller yani bunlar.
  • pasp  (27.12.14 02:57:31 ~ 02:57:47) 
yok gelmiyor, sorsunlar insanlar istediklerini en güncel bilgiyi alsınlar.

sözlükte "esenboğa havalimanı" diye başlık varken "havalimanı esenboğa" diye başlık açıp oha nasıl açılmamış sözlükte bunun başlığı yıllardır diyen mallar var ama onları dövesim geliyor.
  • kafkef  (27.12.14 10:43:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.