[]

Hediye almaktan nefret ediyorum

İçimden gelince (ki çok nadirdir) hediye almayı severim ama doğum günüdür, özel gündür diye hediye almak zorunda olmaktan nefret ediyorum. Nitekim almıyorum da genelde. Bir arkadaşımın doğum günü için toplaşıyorsak ben hediye almadan gidiyorum genelde. Öyle olunca da millet birbirine 10 dakika boyunca hediye veriyor, ben de mal mal telefonumu kurcalıyorum. Ortak bir hediye alınırsa para veriyorum tabii ki ama o hediye seçme çilesini çekmek ve ona vakit ayırmak istemiyorum. Kimsenin bana hediye vermesini de sevmiyorum. İstemiyorum bana hediye alınmasını, hem benim de onlara almam gerekecek diye, hem de onların bana hediye alma çilesini çektiklerini düşündüğümden. Anca sevgilime falan alıyorum doğum gününde ki onu da beceremiyorum herhalde ki beğenmiyor. Aslında genel olarak durumdan çok şikayetçi değilim ama doğum günü sırasında o hediyeleşme faslında mal gibi kenarda oturmak koyuyor biraz.

Şimdi ben normal miyim? Benim gibi kaç kişiyiz? Şimdi bu yukarıdaki paragrafı Facebook'tan paylaşsam ve insanlara ilelebet hediye almaktan kurtulsam olur mu sizce? Böylece onlar da bana almaz ve hayatımın sonuna kadar mutlu yaşarım!


 
Toplumda herkes sevdiği şeyleri yaparak varolmuyor zaten. Hediye alan insanların hepsi hediye almaya bayılan insanlar değil ama karşıdaki insana değer verdikleri için bu tür zorluklara da katlanıyorlar.

İstemediğin bir çok şeyi yapmak durumundasın yaşarken. Başta okumak, çalışmak. Daha bunun ayırdına varamamışsın. Hediye almak bunların yanında en hafif zorluk belki de.

Sen insan içine çıkma kardeş. Git mağarada yaşa.
  • emirkulu2  (25.12.14 22:42:54 ~ 22:43:55) 
hediye almıyorsun, herkesin birbirine hediye vereceği ortama rahat rahat gidiyorsun çekinmeden, arkadaşım, ailem gücenecekmiş filan umurunda değil yani.

sadece hediye verilirken sıkılıyorsun.

valla sendeki de iyi rahatlıkmış. asıl kendin mahcup olacağına başkalarından rahatsız oluyorsun.

şöyle yap hediye verilirken tuvalete git ya da kapı önüne çık sigara iç, bişiler yap. sonra gelir oturursun. aman sen sıkılma.

önemli olan bu zaten, öyle değil mi :)
  • mea maxima culpa  (25.12.14 22:48:26) 
@mea: sıkılmak degil ya, boyle durumlarda mahcup oluyorum iste. Benim deger yargilarima gore hediye almak onemsiz. Baskasina muhtemelen begenmeyecegi ve o olsa o kadar para vermeyecegi bir seyler aliyor insanlar sirf toplum kurallarina uymak icin. Ben de bana alinmasin istiyorum ve bu yuzden de kendi icimde borclu hissetmiyorum ama o ortamda millet hediyelestigi icin mahcup oluyorum.

Ya da bana herkese alinabilecek cok kolay hediyeler soyleyin ki tek seferde 20 tane alip her dogum gunune giderken birini gotureyim.
  • long live rock n roll  (25.12.14 23:18:58) 
yapmacık bir şey yapıp daha kötü olma. canın istemiyorsa alma.

ama sonra da sıkıldım, döküldüm deme.

hediye almak önemli değil, önemli olan sevdiğin bir insan onu sevdiğini, değer verdiğini, aranızdaki ilişkiye önem verdiğinizi göstermen. beraber güzel bir şeyler yaşamanız.

zorla hediye alacağına doğum günü pastası al, yemek ısmarla, maça götür, konsere götür bişi yap. illa saç tokası, saat almana gerek yok.

sen arada böyle bir jest yaparsan kimse de senden beklemez hediye filan.
  • mea maxima culpa  (25.12.14 23:23:59) 
Kupa alabilitsin sevimli renkli desenli tabaklı-kapaklı modeller var karton kutusuyla satılıyo hem ucuz hem de kullanılır yani. Bana gelse sevinirim ucuz demem veya begenmemezlik etmem. Aa bundan bende vardı yea durumu da olmaz. Mudodan falan alabilirsn lazım olunca.


  • sweeney  (26.12.14 02:01:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.