[]

delonghi vs tchibo / kahve makinası tercihi

merhabalar,

daha çok latte için kullanabileceğim pratik bir alet arıyorum. 2 marka arasında kaldım.

1- tchibo cafissimo classic - 230 tl

www.tchibo.com.tr

2- delonghi eco 310 - 400tl

www.mediamarkt.com.tr

tchibo ucuz olması ile cezbedici ama kendi kapsüllerine bağımlı kalmanın ne gibi avantaj ve dezavantajları var bilmiyorum, daha doğrusu diğer açık kahveler hakkında hiç bilgim yok, bu ne gibi bir avantaj yaratır. açık kahveler daha ucuz ya da daha mı kalitelidir ? ona göre karar verip almak istiyorum.

teşekkürler

 
ben sadece americano (caffe crema) içen biri olarak tchibo'nun daha küçük boyutlu sadece expresso ve caffe crema yapabilenini kullanıyorum. yani latte için pek yorum yapamayacağım ancak tchibo kapsüllerini kullanmak bence süper bir olay. kahveyi her seferinde taze kullanmış oluyorsunuz. ben de kapsül mantıklı mı ki diyordum ama aldıktan sonra çok mantıklı olduğunu düşünüyorum (:
delonghi'yi de övenler vardı bu arada.

  • harmonikhakaret  (25.12.14 13:50:52) 
geçenlerde biri cafissimo kapsülleri doldurulabiliyor diyordu. uğraşırsan.
www.youtube.com

  • marla is in my head  (25.12.14 13:51:19) 
tchibonun marka olarak manyağıyımdır ama kapsüllü kahve olayına çok karşıyım.
bende delonghinin 200 liralık espresso makinası var buna benziyo tip olarak, istediğim kahveden çektirip kullanıyorum gayet iyi güzel. kapsül dediğin nane tee alamanyalarda çekiliyo da presleniyo da bilmemne. çok taze gibi gelmiyo, onun dışında bi de tchibonun kahvesini çok sevemedim ben. starbakstan sumatra alıyorum onu kullanıyorum genelde. ben de hep sütlü içerim.

  • emirkulu2  (25.12.14 13:54:01 ~ 13:54:47) 
tchibo var memnunum (ama bugün ki aklım olsa daha fazla para verir daha iyi bişi alırdım) kapsül olayı sıkıntı, satılanlar dışında bir kahve kullanmak istersen zor oluyor.Eski kapsülleri saklaman ve kapsülü kendin doldurduğunda uygun gramajı tutturamazsan pek bişiye benzemiyor ya su gibi akıyor yada az birşey geliyor.

kapsüllerin tanesi 90 krş 1,1 lira aralığında ondan dolayıdır biz 40 tane aldığımızda cok rahat 1 ay gidiyor.
  • prezarlatif  (25.12.14 14:17:41) 
harmonikhareket +1 picco var sadece expresso ve caffe crema yapan. bence çok hoş. kapsül olayı da bence güzel çok fazla maliyet farkı olmuyor. çünkü kapsüller tchiboda sürekli indirime giriyor toplu alınca uygun yani.
kapsülleri doldurup üzerine alüminyum folyo ile kapatıp yeniden kullananlar da var. ben denemedim.

  • tuborg yesili  (25.12.14 14:26:36) 
Ben cafissimo compact kullanıyorum. Aslında çok pratik, ara ara kapsülleri kendim de doldurup farklı kahveleri de deniyorum güzel oluyor ancak kapsüller plastik olduğu için iki defadan fazla kullanım önerilmiyor (yüksek basınçlı su içinden geçtiği için)Tchibo'nun kahvelerini beğendiğim için sorun yok. Eskiden kapsüller biraz daha pahalıydı şimdi daha ekonomik oldu. Uğraşamam derseniz Tchibo diyorum ben. (pratiklik açısından)


  • gokyuzu gibi  (25.12.14 14:30:22) 
@prezarlatif

90 kuruş bir bardak için pahalı değil mi ?

delonghi yi alsam migrosta vs satılan jacobs kahveler ile bir bardak maliyeti ne kadara düşürebilirim bilginiz var mı ?
  • sabirstone  (25.12.14 16:17:10) 
Buradan hesapla (www.sanalmarket.com.tr)her bir bardak için ortalama 10 gr kahve koysan bardak maliyeti 0,45 kuruşa gelir. Yani yarı yarıya fark var Tchibo ile.


  • gokyuzu gibi  (25.12.14 16:30:40) 
10 diil 7 gr kahve alır bi şeysi o makinanın, o kahve konulan yeri işte.


  • emirkulu2  (25.12.14 16:33:04) 
@sabirstone

90 kuruş bana kalırsa normal, sb nero da içtiğin kahveye 10 lira min veriyorsun.

süt +elektrik+su falan derken bardak maliyeti 1,20 civarını geçmediğini düşünüyorum.
  • prezarlatif  (25.12.14 16:47:10) 
çok teşekkür ederim herkese, tchibo nun kapsüllere bağımlı olması ve bardak başı maliyeti yüksek olduğu için delonghi'yi sipariş ettim, bakalım nasılmış.


  • sabirstone  (28.12.14 22:57:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.