[]

bedelli...iki ucu boklu değnek !

sevgili askerliğini yapmış veya yapmak için can atan duyuru erkekleri !

şimdi benim önümde enteresan bir durum var: malum bedelli çıktı. ben ise 4001'le yeni atanıp henüz işe başlamamış yeni bir memur olarak bedelliye başvurup vurmama konusunda kararsızım. gerçi bu esas mesele değil. bende bundan 9 ay önce tam pilot olacakken kapıdan dönmeme sebep olan bir rahatsızlık çıktı. hatta bunun yanında düz taban olma ihtimalim de var. ama bunların her birinin kendi içinde derecesi varmış ve her şartta askerden muaf olmayı garanti etmiyormuş.(bahsini ettiğim hastalıkların ismi şurda geçiyor: www.resmigazete.gov.tr) askerlik şubeye sordum dediler ki eğer hastalığın varsa ancak tecil bozdurma zamanı gelirsin ve o zaman hastaneye sevkedilirsin. orda rahatsızlığın varsa tespit edilir falan filan. eğer bedelli yapayım desem 3 yıl vadeli kredide bile her ay 640 lira ödemem olacak. ki benim 2 ayda bir 110 tl ödemeli yapılandırılmış sgk borcum ve yine 3 ayda bir 176tl'lik katkı kredisi borcum falan da var. yani önümdeki birkaç yıl boyunca maaşın direk yarıya yakını bu dandirik borçlara gidecek.

birkaç saat önce öğrendiğime göre de tecili bozdurup muayeneye gitsem ve sağlam raporu verilse bile yine bedelli yapabiliyormuşum. şimdi soru şu: 3 yıl boyunca maaşın yarısını krediye gömmeyi göze alıp 18 bin vereyim mi yoksa değmez mi ?

esen kalın...

 
kısa dönemse değmez. uzun dönemse ver kurtul.


  • bildigin emre  (23.12.14 16:13:24) 
kısa dönem olmasını umut ediyoruz.


  • kuul  (23.12.14 16:16:23) 
yap gitsin. kim ne derse desin.

hayatının en uzun tatili olacak. ve kafanı gerek ot yolarak gerek paspas yaparak yada komutanların excel sorunlarını yaparak sıfırlamakta mümkün. bir daha bu kadar boşluk ne zaman geçer eline tahmin edebiliyor musun? bir işe başlasan bile ilk beş yıl 14 gün sonraki 5 yıl 21 gün..

bunu 5,5 aylık askerlik döneminde iki takım askeri eğitmiş bir eğitim çavuşu olarak söylüyorum. (takımlar 180 er kişiydi bu arada) ve her gece 4 saat nöbet vardı. 7/9 ve 3/5 yada 9/11 ve 5/7 %90 kısa dönem yaparsın zaten...
  • dokuzonbeş  (23.12.14 16:28:37) 
Valla kisa donem icin degmez gibi duruyor. Maas 3.5 4 civari olsa hic dusunme bedelli yap derdim ama 3 yil bunlara calismak, kendi istedigin hicbir seyj yapamamak var. Resmen ambargo var sikilirsin diye tahmin ediyorum cunku bu ev araba almak gibi degil ortada bir sey de yok bedavadan verilen para.

Isin maddi yonunun hesabini daha iyi yaptiktan sonra karar ver derim. Ev kirasi, yol parasi vs. Gibi.
  • vendorth  (23.12.14 16:32:07) 
şurasını eklemeyi unutmuşum. ben zaten 2013 nisan'dan beri tatildeyim. o günden beridir düzenli bir işim de yok. dolayısıyla daha fazla beklemek zorunda olmak istemiyorum. bir de olay yarın askere git 5 ay sonra gel 1 ay sonra da tamamen normal hayata dön şeklinde işlemiyor sanırım. gidene kadar ve geldikten sonra belli bir miktar zamanı daha boşta geçirmek ihtimali var. bu sürenin ne kadar olduğunu kestiremiyorum. 2 ay da öyle eklense zaten maddi kaybım otomatik olarak 16bini bulacak. o 8 ay ödemem gereken diğer kredi borçlarının da biriktiğini düşünürsek askere gidince oluşan kayıp hem 6 aylık zamanın boşa geçmesi hem de üzerine 17bin tl civarı zarar şeklinde olacak. hiç gitmesem yalnızca para kaybedicem. onu da işte uzun vadede pek de az olmayan meblağlar şeklinde ödeme durumu var. boşuna iki ucu boklu değnek demiyorum zaten. bu arada öğretmenlik tecrübem olduğu için memuriyet üzerine özel ders ekleyebilirim diye düşünüyorum. ama onun da devamlılığı her zaman garanti değil öyle de risk var.

ama tabi farklı fikir ve bakış açılarını da duymak istediğim için burada da sormuş oldum yani.
  • kuul  (23.12.14 16:39:46 ~ 16:42:02) 
O almayacagin para senin icin kayip olabilir ama yarim maas alacagin 3 yili da hesap et diye soyledim sadece. Yani yapmak istedigin seyler icin su 3 yil gecsin de diyeceksen diye.


  • vendorth  (23.12.14 16:43:13) 
18k vereyim bana 5,5 ayımı geri ver.


  • jaaaccckkk  (23.12.14 20:29:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.