[]

Kişi Başı Ofis Çalışma Alanı

Merhabalar;

Ofiste çalışan personel başına düşmesi gereken ofis alanı (m2) standardına ihtiyacım var. TSE'den, mimarlar odasının sitesinden vesaire böyle bir personel başı ofis çalışma alanı metrekaresi standardı bulamadım.

Var mı böyle belirlenmiş bir standart veya bir çalışma?

Bilenler yardımcı olabilirse sevinirim. Referans Linki vs de olur.

 
ü İşyerlerindeki hava hacmi, makine, malzeme ve benzeri tesislerin kapladığıhacimler dahil olmak üzere, işçi başına en az 10 m3 olacaktır. Havahacminin hesabında, tavan yüksekliğinin 4 m den fazlası nazara alınmaz.

ü Zararlı toz ve gazların bulunduğu ortamlarda tavan yüksekliği en az 3,5 m olmalıdır.

ü İşyerlerinde kişi başına düşen serbest alan miktarı en az 2,5 m2 olmalıdır


ama mevzuattaki yerlerini bulamadım.
  • okumayi sevmeyen okur  (23.12.14 15:09:48) 
üretim için verilmiş üstteki cevap öyle bir veri yoksa ofis çalışanları için rahat bir masa çevresi ölçülerek bulunur bence


  • gündüz m  (23.12.14 15:13:59) 
madde 44, 45'e bakarsan gündüz m'nin dediğini kabul edebilirsin
www.resmigazete.gov.tr

  • okumayi sevmeyen okur  (23.12.14 15:16:16) 
İlk cevaptaki sonucu ben de buldum. İşçi Sağlığı ve güvenliğinin havalandırma kısmında geçiyor ve verdiği 10m3 havanın hacmi ve verilen metrekare de üretimhanede çalışan mavi yakaya göre. Benim için gerekli olan masaların printerların olduğu bir beyaz yakalı ofis ortamı.

Masa çevresi ölçülerek de olmaz, ofise sadece masa konmuyor, bir sürü alan oluyor.

En sağlıklı durumda toplam alanın kişi başına bölümü olan metrekarenin standartı lazım.
  • 3200  (23.12.14 15:20:47) 
abi söylemesi ayıp ben isg uzmanı'yım(her ne kadar tırt bi eğitim olsa da). Profesyonel olarak yapmadım hiç. Bu 2,5 metrekare olayını hocalar ofisler için de geçerli diye anlatmıştı.


  • okumayi sevmeyen okur  (23.12.14 15:30:58) 
@okumayı sevmeyen okur: Abi naptınız? 25 metrekarede 10 kişinin çalıştığını düşünsenize?


  • 3200  (23.12.14 15:35:22) 
benim çalıştığım yerde 15 m2 civarı düşüyor ama unutma böyle işyerleri de var www.foundation3d.com


  • okumayi sevmeyen okur  (23.12.14 15:39:39) 
@3200

Büyük kurumsal firmalarda bile kalifiye beyaz yakalar dahil böyle çalışanlar çok. Belki daha azdı hatta.
  • prodeq  (23.12.14 16:08:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.