[]

Baba Umursamazlığı

Ben okulu bitirdikten sonra babamın yanında çalışmaya başladım 1 yıl kadar. Şubatta askere gidiyorum. Okulum genelde kamu personeli yetistirme odakli bi egitim verdigi icin ben de kamu dusunmedigim icin universite cikisi biraz afalladim. Genel olarak gelecege dair planlarimi kurguluyorum da hep bir yurtdisi arzusu var. Babam olmadan da imkansiz gibi geliyor bu olay. Cunku olayin maddi boyutu var ve bunu karsilayacak guc de bende yok. Babam sirketi bana birakmak istiyor. Sirket de Avrasya'ya Orta Doguya falan hitap ediyor. İceride calisanlardan tut musterilere kadar herkes cirkin geliyor bana. Dusunceleriyle, yasayislariyla, giyim tarzlariyla... Dolayisiyla o dunyaya ne entegre olabiliyorum, ne de yaptigim islerden zevk alabiliyorum. Kendime ve sirkete herhangi bir katma deger saglayamiyorum. Babama bunlari soylemeye calistigimda ne beni anlamaya calisiyor ne de dinliyor. Yani pek umursamiyor. Ee onun gibi dusunerek de bi omur boyu mutsuz gecirecek de degilim. Bunlari arkadaslarima anlatinca kafa acmis gibi oluyorum, oyle bir izlenim veriyorlar. Onun icin size anlatma geregi duydum. Askerden donunce de boyle devam etsin istemem ama elim kolum bagli gibi. Hem adama muhtacim hem beni sallamiyor. Ne yapiliyor boyle durumlarda?




 
babana rest çekip kendi hayatını kuracaksın.

yapacak kadar cesaretin yoksa babanın kahrını çekeceksin
  • efrasiyab87  (23.12.14 00:29:36) 
he babam he babam. sonra ekonomik özgürlüğünü eline aldığında haydi babam eyvallah. yoksa bir ömür boyu mutsuzsun.


  • justinho26  (23.12.14 00:33:00) 
bir tarafta devam eden, iyi kötü çorbayı kaynatan bir işin var. emek vermişsin, bir sürü problem yaşamışsın ama bu güne getirmişsin. sonra kendi başına iki koyun gütmemiş çocuğun geliyor, onu beğenmedim, bu çirkin diye bir şeyler diyor.

"evlattır, atsan atılmaz satsan satılmaz" diye düşünüyorsun, "hele bir askere gitsin de bakalım, adam olur belki" diyorsun kendi kendine ama sıkıyorsun dişlerini de bir yandan, kötü bir laf etmemek, çocuğun moralini bozmamak için. evladın hala mutluluk diyor, zevk alamıyorum diyor, bir şey diyor. E kendi başına bir şey de yapmıyor, ne istiyor yahu bu çocuk? okutmakla hata mı ettik acaba, neyse, dur bakalım.

işte bu yüzden umursamıyor.
  • rygard  (23.12.14 01:27:13) 
" Sirket de Avrasya'ya Orta Doguya falan hitap ediyor. İceride calisanlardan tut musterilere kadar herkes cirkin geliyor bana."
- adamin umursamamasinin sebebi seni adam yurduna koymamasindan. sen degil de baban gelsin, ona tavsiye verelim. onun senden daha cok tavsiyeye ihtiyaci var. zira sen bu kafa yapisiyla hic bir yere varamazsin.

"Ne yapiliyor boyle durumlarda?"
ya bu deveyi gudecen ya da bu diyardan gideceksin. yok oyle hem babamin isini yurutmeyeyim hem de babam parami kesmesin dunyasi.
  • goo.gl  (23.12.14 04:09:34) 
Adam sana işler durumda bir şirketi bırakmak istiyor sen mırın kırın ediyorsun o da iyiymiş be hocam.

"Benim idealimdeki iş bu" diyeceğin mesleği bulmaya çalış. Baban o zaman durumu anlayacaktır. Şuan senin idealin yok adam işsiz kalacağını düşünüyor muhtemelen.
  • alaimisema  (23.12.14 08:23:45) 
şirket sana kalınca kurumiçi dilediğin düzenlemeleri yapar, yeni pazarlara açılabilirsin.


  • albertini  (23.12.14 08:26:22) 
şirket sana kalınca o giyim kuşamı sana berbat gelen insanları (ki bir çoğu senin yerinde olmak istiyordur) ve şirketi kendi istediğin seviyeye getirebilirsin. eğer kendine güveniyorsan.


  • dokuzonbeş  (23.12.14 08:27:00) 
bir süre şikette çalış, kendi paranı kazan. sonra eyvallahı çeker gidersin.
sıfırdan baba parasıyla gidilmez öle dışarlara.

  • emirkulu2  (23.12.14 08:57:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.