[]

Dilek Livaneli (Dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri olarak seçilen) hk.

Muhtemelen okumuşsunuzdur haberi, okumayanlar için:
www.hurriyet.com.tr

sizce;
Neden bizden bu zihniyette öğretmenler çok çıkmıyor?
Bu öğretmen gibi olabilmek için ne yapmak gerekir?
Bu öğretmen gibi öğretmenler yetiştirmek için ne yapmak gerekir?

 
Cok buyuk isler degil bence yaptiklari. Su an egitim fakultesinde derste metaryel tasarlayan biri olarak yazıyorum bunu. Ogrencilerindeki degisime bakmak gerekir cocuklar nerden nereye geldiler. Ayrıca koy ogretmenlerinin neredeyse tamami bu sekilde calismalar yapiyor zaten.


  • herseyi birakip gitmek istiyorum  (22.12.14 19:33:03) 
ama hepsinin adı bu kadar duyulmuyor. bir de sadece ulusal bazda ödül almış olsaydı dediklerinize katılırdım ama uluslar arası arenada da ödül almış birisi.

Eğitim fakültelerinde materyal tasarlamak ne alaka onu anlamadım yalnız.
  • sen olmayan cocuk benim  (22.12.14 19:36:17) 
Köy enstitüleri kapatılmasa bu öğretmen gibi olmayanlar farklı gelecekti bize. Opera ve buz pateni dışında farklı bi sey goremedim. benzerlerini yapan köy öğretmeni arkadaşlarım var. Yine de özendirici olması açısından bunların duyulması güzel.


  • mellifica  (22.12.14 20:10:00) 
opera ve buz pateni de çok enteresan ve güzel bir olay açıkçası. ben ankarada okudum, buna rağmen bir kere operaya gittim. buz patenine ise hiç gitmedim... büyük bir başarı bu öğretmenin yaptığı. diğer öğretmenlerin yaptığı gibi ev okul yapmamış sürekli. ve tayin hakkı olmasına rağmen on yılını köy okullarında hizmet ederek geçirmiş açıkçası.

dilek öğretmen ve sizin arkadaşlarınız gibi öğretmenlerin sayısının artması dileğiyle.
  • sen olmayan cocuk benim  (22.12.14 20:17:22) 
haberi okumamıştım, gurur duydum.

evet öğretmenlerin çoğu bu şekilde özveriyle çalışıyor, çalışmayanlar da var.

benzer çalışmaları gönüllü olarak yapıyoruz. yaptığı çalışmaların mutfağını biliyorum. hiç de azımsanmayacak çalışmalar yapmış. üstelik ekip olarak bile altından zor kalkılan çalışmaları tek başına başarmış. kutlamak, alnından öpmek lazım.

geçende burada çocukların soru sorabilmelerinin önemini vurgulamıştım.
"bizde soru soranı terslerler. genelde olan bu. çünkü öğretmen ağır ders yükünden bunalır, kendisini geliştirmek istemez ve çocuk onu derste aslında zorlamaktadır." yorumu geldi. öğretmen müfredata vakit yettirmekte zorlanılıyor, soru sormalarına izin verilirse o müfredat yetişmez diye düşünüyoruz.

dilek öğretmenin tek başına hem müfredata ayak uydurup hem çocuklara ve ailelerine bu düzeyde emek vermesi gerçekten olağanüstü bir özveri.

öğrencilerdeki değişimin çok olumlu olacağı açık. aileleri çocuklarıyla iletişim kurma yönünde bilgilendirilmiş, ailelere iş yapabilecekleri kurs verilerek geleceğe daha güvenle bakambilmeleri için kapılar açılmış. o annelerin başka ufak çocukları olduğunu düşünün, o ufak çocuklar için de büyük olasılıkla halk eğitim'den ana okulu öğretmeni gelmiştir. yoksa kadınlar gelmiyorlar bebem var onu kime bırakam diyorlar.
okuma yazma kursu açılmış. çocuğunu hastaneye götürmek için kocasını beklemek zorunda kalmamak bir kadın için, bir çocuk için çok büyük fark yaratır.
çocuklar sanatla tanışmışlar ki bu da çok harika bir olay.

yaa yerimde duramadım kalkıp gidip sarılasım geldi. aferin, valla aferin.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (22.12.14 20:28:11) 
Çok basit. Gerçekten isteyen adamı öğretmenlik bölümünde okutacaksın, puanı tutanı değil. Tüm meslekler için geçerli bu.


  • emirkulu2  (22.12.14 20:35:01 ~ 20:35:36) 
gerçekten alnından öpmek gerekiyor dilek öğretmenin.
öğretmenlerin çoğu bu özveri ile çalışıyor sözünüze katılamıyorum ancak. bu özveri ile çalışmış olsalardı Türkiyenin hali bu olabilir miydi?

  • sen olmayan cocuk benim  (22.12.14 20:35:36) 
yaptığı işler çok güzel. benzeri öğretmenleri de görüyoruz, duyuyoruz. ama bu öğretmeni onlardan ayıran bulunduğu köyde uzun süre görev yapmasıdır. bu yaptıklarının hem büyüklüğünü hem de etkisini artırmıştır ve büyük bir fedakarlıktır.


  • dolaysiz tumlec  (23.12.14 13:33:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.