[]

Yabancıların Yüksek Sesle Konuşması

Sık sık havaalanından kadıköy'e giden otobüslere biniyorum son zamanlarda da birçok kez tanık olunca sorayım dedim. Yabancı insanlar kendi dillerinde konuşurken çok yüksek sesle konuşmuyorlar mı? Yoksa ben tuhaf geldiği için algıda seçicilik mi yapıyorum acaba? Özellikle bu konuda bu sabahki fransız'a çok kırgınım.




 
Tamamen haklısın ve %100 katılıyorum eşşek gibi bağıra bağıra konuşuyorlar


  • basond  (22.12.14 10:28:38) 
aynen katılıyorum ya. avrupalılar çok acaip bağırıyor


  • emirkulu2  (22.12.14 10:30:11) 
Evet, haklısın. Bizde toplı taşıma araçlarında sessiz olma gibi bir adap vardır. Batılılarda katiyen yok bu.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (22.12.14 10:30:15) 
ingilizce bilmezkene, istanbula ilk geldiğimde, taksimden kadıköye giden 110 nolu otobüste, 20 dakika boyunca vır vır konuşan iki turiste "yeter lan sus artık!" diye öyle bir bağırmıştım ki, ilk durakta inmişlerdi. şimdi düşününce üzül...

yok lan yine olsa yine yaparım.
  • zam sampiyonu domates  (22.12.14 10:39:04) 
"Susmak doğuda erdem Meziyet anlamında. Batıda ise değersiz bir hak gibi" bir de çok konuşuyorlar demek istiyor yazar burada.


  • solfej  (22.12.14 10:39:53) 
Kültürden kültüre değişiyor. İspanyol, Fransız ve İtalyanlar kendi ülkelerinde de bağıra bağıra gidiyorlar ve kafanı şişiriyorlar. Kuzeye gittikçe bağırma da azalıyor. Sakin sakin biniyorlar. Hele ki Japonya'da metroda sesle konuşmak tabu gibi bir şey. Burada sakin sakin konuşunca "Yasakları kırdık" diye sevimli sevimli seviniyorlar.


  • aychovsky  (22.12.14 10:40:32) 
ben bunu özellikle alman turistlerde görüyorum. ama ilginçtir almanyada toplu taşıma araçlarında burda yaptıkları gibi öküzlük yapmıyorlar, genelde efendi efendi gidiyorlar. nedense istanbula gelince kuyruğu sıkışmış manda yavrusu gibi bağırarak konuşmaya başlıyorlar.


  • yemrem  (22.12.14 10:42:24) 
bu konuda abd'lilerin üstüne tanımam.


  • lily briscoe  (22.12.14 10:43:29) 
bunun yetiştirilme tarzıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. bizde çocuklara "aman ağlama, aman konuşma, aman otur yerinde, kalkma" gibi sürekli kısıtlayıcı telkinler verildiği için ilerleyen yıllarda da bu durum davranışlara etki ediyor olabilir. diğer bazı batı ülkelerinde de tam tersi olması sebebiyle bu böyle olabilir. bilemiyorum.


  • razvan rat  (22.12.14 10:47:15) 
Doğrudur. 3. dünya ülkesine gelince bir şımarıyorlar; kendi ülkelerinde böyle değiiler çoğunlukla.


  • stratejisizsiniz  (22.12.14 12:20:36) 
bi keresinde fuck kelimesinin ingilizcede ne kadar işlevsel mükemmel bir kelime olduğunu bağıra bağıra örneklendirerek konuşup hayvan gibi gülen iki kadına denk gelmiştim dolmuşta. anlamıyoruz mu sanıyolardı, türklerin rahatlığına mı güvendiler bilemiycem ama o konuşmaya maruz bırakarak çok ayıp ettiler bize :(


  • instant crush  (22.12.14 13:12:41) 
dil okulunda koreli sessiz bir sınıf arkadaşım vardı. çıtı pıtı sakin bir kız. mıymıy konuşuyor diye eleştiriyordu öğretmenler hatta.
sonra bir gün sınıfa bir girdim, koreli başka bir kızla kendi dillerinde resmen bağırışıyorlar, çataçat kavga, değişik tonlamalar falan. öteki kız gittikten sonra arkadaşa sordum "ne oldu hayrola" diye, "sohbet ediyorduk" dedi. bunu derken yine kedi gibi mıymıy. sonrasında da gördüm ki kendi aralarında konuşurlarken değişik bir agresiflik hakim. tabii toplu taşımada bağıra bağıra konuşamaz koreliler, orası ayrı.
bir de uzun bir dönem çinlilerle çalıştım. onlar da kendi aralarında ÇOK bağırarak konuşurlar. toplu taşımada da aynen bu şekilde konuşur onlar. gürültücü tipler.
her ülkenin kendine göre bir "ayıp" kavramı var.
(ya ben bu cevabı öğlen arasında yazmaya başladım ancak gönderiyorum. pof bunaldım)
  • icemint  (22.12.14 14:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.