[]

Aile hekimi rapor

Bir arkadaşım zamanında aldığı raporu fotoşopla kafasına göre ayda bi iki kere tarih değiştirip işyerine veriyor ve işe gitmiyor. Adama yapma etme diyoruz ama daha bişey olmadı kim bakacak hastaneden onay mı alacaklar falan diyor.
Bu iş böyle midir ya raporu görmesi yeterli mi yani



 
altında imzasıolan doktorun başını yakabiliir. bir de belgede sahtecilik meselesi var.


  • sutlu nescafe  (22.12.14 10:01:50) 
doktora bi şey olmaz, kendisi belgede sahtecilikten sürünür


  • mezzosprite  (22.12.14 10:04:14) 
büyük bir firmada çalışan kendini akıllı sanan zat, 1 günlük raporun yanına 0 ekleyerek bunu 10 yapıyor. müdürü bu doktoru telefonla arayarak soruyor ve gerçeği öğreniyor. anında işine son veriliyor.


  • teknikekip  (22.12.14 10:06:22) 
Resmi belgede sahtecilik
Madde 204- (1) Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde
değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmi bir belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir belgeyi
başkalarını aldatacak şekilde değiştiren, gerçeğe aykırı olarak belge düzenleyen veya sahte resmi belgeyi kullanan kamu
görevlisi üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Resmi belgenin, kanun hükmü gereği sahteliği sabit oluncaya kadar geçerli olan belge niteliğinde olması halinde,
verilecek ceza yarısı oranında artırılır.
  • dahili meddah  (22.12.14 10:07:15) 
ben lisedeyken yapardım bi şey olmazdı da şöyle ki rapor alınca sgk'ya işlemiyo mu yani bi sisteme filan düşmüyo mu? aylık belli bi günün üstünde raporlu olunca maaşın o günlük kısmını sgk'nın ödemesi şirketin ödememesi falan filan gibi mevzular vardı galiba. iş oraya gidince sıkıntı çıkar gibi geliyor bana.


  • t joe  (22.12.14 10:42:54) 
aynen ben de sgk ayağından dolayı diyorum yoksa patronu bunu sallayan bi adam değil raoru ver gelme tipinde biri ama muhasebeci sigortaya falan bildirmiyor mu onu sgk yakalamıyor mu gibisinden soruyorum


  • veilofsin  (22.12.14 11:24:50) 
3 güne kadar işyeri, ondan sonrası sgk'yı ilgilendirir. 3 günden az olursa işyeri o kadar gün maaşından keser ücreti. işyeri sallamıyor bence.


  • teknikekip  (22.12.14 13:21:58) 
Raporlar sistemden sgkya bildiriliyor verilirken. Her raporun sistemde kaydi ve recete numarasi gibi bir numarasi oluyor.


  • vendorth  (22.12.14 14:06:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.