[]

yalnızlığa övgü

selamlar,

yalnızız dostlar,

yalnız hissediyorum. yalnız hissetmeyenler de yalnız doğup yalnız ölecek olduğumuzun farkında olmayanlar. farkında olsalardı yalnızlık çekerlerdi onlar da.


bazen düşünüyorum ki, telafi edilemeyen bu duygu sanki bizden daha büyük olan bir güç tarafından verilmiş ve amacı da birşeyleri keşfetmemizi sağlamak.

yalnızlık çok büyük bir velinimet gibi geliyor da, ne olduğunu bilmiyorum. sanki ilkçağ insanıyım, henüz taştan balta kullanılan çağlardayım, ancak altını bulmuşum gibi. "bu parlayan garip şey önemli bir şeye benziyor ama, ne acaba" diye düşünüyorum. karnımı doyurmadığı için de uzaklaşmak istiyorum bu değerli madenden.


sorum şu; "yalnızlığın değerini bilselerdi kabuğuna çekilirdi insanlar" gibi bir şey duymuştum birinden. ve buna benzer farklı şeyler de. ama insanlar niçin övüyor yalnızlığı? önemi ne? faydası ne?

doyuramadığımı düşündüğüm bu yalnızlık duygusunu, nasıl verimli bir hale getirebilirim, bu konuda yazılmış bir kitap öneriniz var mı?

kendini gözlemlemek, iç sesini dinlemek, düşünüp tefekkür etmek-kitap okumak, pencereden bakıp kahve içip müzik dinlemek, hatalarını düşünmek, geleceğini planlamak, hayal kurmak, vs vs. yalnızken yapılabilecek bir çok şey var da, aradığım cevap "yalnızken nasıl harcarım zamanımı" değil, hissettiğim bu "yalnızlık değerlidir" duygusunu nasıl mantığımla da kavrayabilirim?

umarım anlatabildim sorumu.

 
---"yalnızlık değerlidir" duygusunu nasıl mantığımla da kavrayabilirim? ------

cevabı soruda, kavrayamıyorsan vazgeç. Mecbur değilsin, zorlama.
  • demirKamil  (21.12.14 13:45:35) 
buraya linkler gelecek

eksisozluk.com

eksisozluk.com
  • thracian  (21.12.14 13:46:04 ~ 13:50:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.