[]

dildeki yarıklar

iyi geceler,

benim dilim yarık yarık. neden öyle ki? ortasında devasa bir yarık var fay hattı gibi. ağzımdan çıkarıyorum sola doğru mesela ynalarındaki yarıklar da gözüküyor. kendimden başka öyle dil hiç görmedim. kızarkadaşlarım da merak ediyor hep neden senin dilin öyle diye, daha iyi tat alıyorum bizim ailede erkeklerin dili hep böyledir büyük büyük dedem sarayda çeşnici başıydı deyip kandırıyorum. ama ben de merak ediyorum harbiden benim dilim neden böyle? dişlerimi fırçalarken de engel oluyor sanki bana bu durum, 30 saniyeden sonra diş macunu dile iyice intikal edince yanıyor ağzım. bu sebeple dişlerimi doğru düzgün fırçalayamıyorum gibi geliyor, çatlak patlak olduğundan mı diş macunu hemen yakıyor ağzımı? tişikkirler.


 
Skrotal dil/fissurlu dil denilen olgu. Tedavi gerektiren bir durum değil, ancak yariklar bakteri tutulumuna müsait olduğundan temizlemekte fayda var. Agrili durumlarda %3luk hidrojen peroksitle temizleyebilirsiniz, yani oksijenli su ile.


  • gusano  (21.12.14 00:03:34) 
benim dilimin ortasında da çizgi var, bazı insanlarda oluyor ve hastalık falan değil. ama sendeki yanma ve diğer çatlakların sebebini bilmiyorum.


  • lily briscoe  (21.12.14 00:13:58) 
benimkisi de oyle lo. yalnız değilsin. ceviz falan yiyince hele uzaya çıkıoyrum resmen


  • difdiringi  (21.12.14 00:21:51) 
aynısından arkadaşım var. hatta patlıcan yiyemiyormuş falan. nedenini bilmiyorum ama daha hassas olduğunu düşünüyorum o tip dilin. macunla ilgili sorun da buna bağlı olabilir. macundan başka şeyler, bazı gıdalar etkilemiyorsa o başka.


  • tedirginlik hucresi  (21.12.14 02:21:42) 
Benim de öyle , babamın bana söylediğine göre zeki insanlarda olurmuş:) ama bence genetik.


  • isadora  (21.12.14 13:04:18) 
@isadora babanız haklıymış, tamam şimdi sır çözüldü. aheheaheaha


  • nickimin hakkini veremedim  (21.12.14 23:14:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.