[]

bedelli askerlik tepkisi

geçen hafta bu işi halletmiştim. ailemden para da almadım.
neyse annemin gittiği gün evinde, gün arkadaşları şehitlerin kanı,erkeklik filan demişler bağırmış çağırmışlar yüklenmişler kadının bayağı canını sıkmışlar.

bu işi gizli mi tutmak lazım? yoksa tepkileri takmamalı mı?

 
onlara neymiş ki? boşverin, umursamayın. gizlemeyin de.


  • devilred  (20.12.14 21:59:44) 
ne alaka ya şehit kanıyla ya da erkeklikle?

geçen yıl afyon'daki cephanelik patladığında üç günlük askerler şehit olmuştu ve bu askerlerin arasında yüksek lisansını amerika'da yapmış ve çok başarılı bir genç makine mühendisi de vardı. Bu durumu gördükten sonra şuna karar verdim ben de, askere gitmeyeceğim, çünkü orada da senin önemin yok, ne olduğunun ne yaptığının. kesinlikle faydan askerde olmadığın zaman daha fazla ülkeye de ailene de herşeye de. O yüzden hiç dert etme ve gizli tutma.

Gizli tutmana gerek yok bence, sen zorla birinin hakkını gasp etmedin sonuçta. Bir hak verildi ve sen faydalandın
  • zeytinyaglicinseddi  (20.12.14 22:00:38) 
ben yüksek lisans ile ilgili olarak tecil işlemleri ile uğraştım geçtiğimiz hafta. gata'daki doktorundan erinden, şubelerdeki erinden asteğmenine, memuruna kadar herkes "bedelli tutmadı mı, hadi ya yazık olmuş okurken aradan çıkardı." ve benzeri yorumlarda bulundu.

hayır savaş durumundayız, ülke savunuyoruz da haberimiz mi yok ki şehit kanı, erkeklik vs. konusu açmışlar?
  • nawar  (20.12.14 22:04:54) 
hepsine siktir çek.


  • cemiyetin unlu simasi  (20.12.14 22:05:37) 
ya siktirsin gitsinler. askere gidenler mutfakta patates soyup komutanların ayak işlerine koşuşturmaktan başka bir şey yapıyor sanki.


  • pardonan  (20.12.14 22:13:51) 
tepkiler biraz sert ama onlarıda anlamak lazım kimisinin oğlu askerde zor zamanlar geçirmiş hatta ölmüş olabilir..askerliğin bedelini paraya bağlayan devletin bok yemesi bunlar hep. bi standart kararı yok amk.


  • gibicibicis  (20.12.14 22:17:34) 
erkek arkadaşımın ailesi bedelli çıkınca bayram yapmışlar -kendisi 3 senedir yurtdışında okuyor zaten, yüksek lisansını bitirmeye çalışıyor, özlemişler çok- bir de "askere gideceksin, onun da yürek sıkıntısını çekmeyelim çocuum" derdindeler -ha evlensek ne halt yicez onu bilmiyom, ailesi aşırı düşkün yani, sçtk- neyse, çocuğa söz hakkı bile tanımadılar yani, biz hallederiz, dediler. erkek arkadaşım ise bana sordu "ya şimdi halledecekler ama, iş durumunda acaba "adama bak bedelli yapmış, kıçını kaldırıp gidememiş askere, ne biçim erkek bu?" derler mi diye. bence bir önemi yok bu düşüncelerin, cidden samimiyetsiz geliyor milletin "vatan millet sakarya" diye eleştirmesi de, sanki kendilerine desek gidecekler hemen atlayıp, savaş çıksa ilk kaçanlar böyle eleştirenler olur, söyliyim.

yanısıra, ben bedelli olayından şundan dolayı hoşlanmıyorum: fakir olan askere gitsin, ölsün gibi bir durum oluşuyor insanların kafalarında, bundan kavga bile çıkar, bedelli yapanla yapmayan kavga eder, her iki taraf da ölebilir bile kavgada, böyle bir saçmalık da var. -sokak kavgalarından örnek verdim, yanlış sipariş yüzünden adam öldüren var sonuçta :( - demem o ki, askerlik tamamen profesyonel bir şey olmalı, yani paralı bir meslek ve işinin ehli kişiler tarafından yapılan bir iş, erleri sahaya sürüp de binlerce günahsızın canından olmaları yerine, eğitimli adamlar ve yüksek teknolojili silahlarla savunmayı yaparsın -ya da savaşma manyaklığına girişeceksen, bu şekilde savaşırsın- her türlü daha az insan kaybı olur, ama insanı insan gibi görebilseydik zaten, savaşlar hiç olmazdı, böyle ota boka karışan gün teyzeleri de olmazdı, hepsi birer bilim insanı, sanatçı, sporcu olurdu zaten, günlerde dedikodu edip hamur işi yiyerek göt büyüteceklerine, insanlığa faydalı olurlardı. oradan buraya bağladım, ben de ayrı bir manyağım :/ ama sen dert etme. milleti sktr et kısacası.
  • pasp  (20.12.14 22:24:44) 
askerde geçirilen boş zaman hakkında yazılanlarda hemfikirim. 15 ay askerlik yaptım onu da belirteyim gitmesek daha iyi olurmuş. ama zannediyorum ki toplum içinde çok kötü bir eşitsizlik yaratıyor, parayı bastıran yırtıyor, yırtamayan gidiyor eşek gibi yapıyor. konu ve olay bundan ibaret.


  • rhollor  (20.12.14 22:48:56) 
sert tepkiye gerek yok ama gitmeyen her kişi oradaki adamın iş yükünü artırıyor. bu yönden çok adaletsiz bence. bir de iş çok sulandı, her 2 senede bir bedelli çıkacaksa kimse gitmez zaten.

ARKADAŞLAR ASKERDE PATATES SOYULMUYOR HİÇ PATATES GÖRMEDİM, HATTA PİŞMEDİ BİLE. ŞUNU YAZIP DURMAYIN SKİCEM
  • divit  (20.12.14 23:06:25) 
bana kalsa askerlik saçmalıktan ibaret. erkek olsam bedelli yapardım. ancak bizim halkımız buna alışkın değil. belli önyargılar var, kalıplar var. devlet, bayrak, din... aşılabilecek şeyler değil bunlar.

gizli tutmak değil de bahaneyi biraz güçlendirmek lazım. zorunda kaldı gibisinden. yoksa sen değil, annen üzülür. şu da var, oradakiler muhtemelen sormamışlardır annene, o konuyu kendisi açmıştır gibi geliyo bana. biraz kendini geri çeksin o konuda.
  • mellifica  (20.12.14 23:10:34) 
Hemcinslerinin dedikoduları bitti demek ki bedelliye sardılar. Annen hiç takmasın kafasına onlara ne ki saçmalamışlar bildiğin.


  • lilidance  (20.12.14 23:16:22) 
temmuzda askerden geldim.

annenin gün arkadaşları ağır saçmalamış. şimdi küfür edicem ayıp olacak.

maddi durumun el veriyorsa gitmemen gayet doğal. o gündeki karıların evlatları olsa ve bedelli tutsa onlar da göndermezlerdi.

toplumun aptalca tepkilerinden uzak durmak adına elinden geldiğince gizli tut. laf atan olursa da siktiri çek.
  • halitkin  (20.12.14 23:18:19) 
ismail saymaz'in kitabini yollayin onlara. esas durusta cinayet.
sadece afyon'daki cephanelik patlama olayini okusunlar. onlara yeter.

not: konusulmasi gereken zorunlu askerlik olmali.
  • erbay  (21.12.14 12:20:37) 
Ya hele ki kadınların askerlik hakkında atıp tutması yorum yapması nedir ya? çok komik...


  • Nocturne  (21.12.14 12:36:13) 
hahaha cehalet.
askere gidenlerin eline tüfeği veriyorlar, sıka sıka ilerliyor evet.

  • fayfim  (21.12.14 12:38:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.