[]

Mekan için gerekli minimum tutar?

bir arkadaşımla bir mekan açmayı düşünüyoruz. maddiyat konusunda öyle yüzeysel bir araştırma yapayım dedim. denizli'de çamlık'ta açmayı planlıyoruz. mekan genel anlamıyla kendin pişir kendin ye tarzı bir restoran olacak. bir tarafında da kafe olacak ve akşam 10dan sonra bar kısmı açılacak. dediğim gibi kaba taslak bir düşünce henüz. fikir sahibi olanlar varsa eğer her türlü gideri içine alarak ilk başlangıçta ne kadar gereklidir acaba?




 
mekan temelinden yapılacak mı?
sadece düzen mi kurulacak?
hiç birşey yazmamışsınız.
Varolan yeri çalıştırmak için 30 bin gerekebilir
  • kahve kokusu  (18.12.14 14:10:56) 
var olan bir yer için. yani sadece dekorasyon yapılacak. tabi dekorasyon sıfırdan olacak. temelden mi kastın nedir tam olarak anlayamadım.


  • petitjoueur  (18.12.14 14:13:33) 
çamlık denizli'nin en lüks bölgesi. hedef kitleniz kimler olacak? denizli godamanları mı, paü öğrencileri mi? öğrenci dediğin kendin pişir kendin ye'yi pek tercih etmiyor. (ben orada öğrenciyken etmiyorduk en azından.) denizli'nin görgüsüzleri de, kendisi pişirip yemekle uğraşmaz, çamlığa çeker arabasını orada mangal yapar. kafe'de malum. hafif mafyatik ilişkiler var orada o sektörde. 10'dan sonra kafe olan kendin pişirci de kulağa biraz garip geliyor hocam. yaz dışında gece sürteni pek olmaz oraların. bilemedim, ben olsam çamlık'ta böyle bir sektöre girmezdim.


  • fucking machine in my head  (18.12.14 14:15:47) 
bende orada öğrenciydim de ondan düşünüyorum biraz. bu dediğim şekilde bir mekan bağdat caddesinde var. çok hoşuma gidiyor orası da. yani 10dan sonra tabi ki kendin pişir kendin ye olmayacak.

benim öğrenciliğimde gidecek pek bir yer yoktu. onu düşünüyorum biraz da. yani kampüs çevresinde avestaydı herhalde adı unuttum şimdi de orası dolup taşardı mesela, etrafındaki yerler kuş avlardı sadece.
  • petitjoueur  (18.12.14 14:18:22) 
öğrenciden para kazanılmaz.


  • kahve kokusu  (18.12.14 14:27:05) 
öyleyse oraları sen de en az benim kadar bilirsin. öğrenciler dışında, oranın godamanlarıyla da çok vakit geçirdim. zengin züppe sonradan görmelerle bir sürü hukuğum oldu. okuyanlara komik gelecek ama oradaki mekanlara giden sonradan görmeler sipariş verirken birbirine şekil yapmak için garsona "en pahalısını getir" diye seslenen tiplemelerin barındığı yerler. ben denizli insanını sevmem. bağdat'a benzemez orası, görgüsüz insanlara hizmet satmak akıl karı değil

denizli insanı ne para yemeyi bilir, ne giyinmeyi kuşanmayı ne de sosyal etkinliği. bi düşünün bence.
  • fucking machine in my head  (18.12.14 14:29:56 ~ 14:31:13) 
Bir de bar kısmı demişsin ama denizli'de içki ruhsatı almak büyük sıkıntı. 2.5 kilo malum organ yoksa şehir içinde içki ruhsatı çok zor.


  • fuck is a four letter word  (18.12.14 14:44:39) 
hic bir fikrim yok ama yorumlarda anlatildigi gibiyse, oraya anca Nargile kafe tarzi bi mekan olur.

Ogrenciye yakin, yeri guzel, icki ruhsati almak zor vsvs
  • archely  (18.12.14 15:02:52) 
resmi kuruluşuydu, evraktı falan derken en az beş bin öyle gidiyor, sonrasında bi sürü yerden izin alman gerekecek, ruhsatların falan da yine en az 15 bin( yerin m2sine göre de değişiyor ruhsat ücretleri ama anladığım kadarıyla büyük bi yer olacak sizinki o yüzden daha fazla da tutabilir.) sonrasında yemek işine girişecekmişsiniz odalara üyelik kayıt ve aidatların var onlara da en 10-12 bin. ne kadar çok iş kolu seçersen o kadar fazla giderin olacak açılış için, mesela içki için ayrı ruhsat alacaksın cafe için ayrı, kendin yap pişir için ayrı. e bi de sonrasında iç dekorasyon falan demişsin. hiç abartmadan diyebilirim ki en az 95-100 bin lazım size. kolay gele.


  • mor puantiyeli zebra  (18.12.14 15:48:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.