[]

Memleketimizde, Komplo Teorilerine Hissedilen Ürkütücü Yatkınlık

İmdi, yakın çevremde de komplo teorilerine düşünmeden inanan birisi var.
Ona göre, uzaylılar var, İllimünatı adlı bir örgütün varlığı ve bu örgütün gezegenimizde olan biten herşeyi organize ettiği zaten hepimizin "malumu", Rockerfeller ailesi varmış sonra; tıpkı The Sims oyununda para hilesi yazmışcasına sınırsız maddi kaynakları olan. İllimünati adlı örgütü de bunlar finanse ediyormuş...
Bir de tabi, olmassa olmaz: Yahudiler!
Bu tanıdığıma göre, memleketimizde olan, biten her türlü olumsuz şeyden yahudiler sorumluymuş. Kendilieri zenginlik içinde yaşarken, bizim gelişmemizi engellemek için sürekli çabalıyorlarmış.
Gizli, gizli planları varmış...
Kurtuluş'da, küçük bir saatçi dükkanını işletip, ailesini kıt, kanaat geçindirmeye çabalayan musevi amcanın belli ki bu planlardan pek haberi yok!
Herneyse, insanın böylesi zırvalara büyük bir fanatiklikle inanan ve her gün görmek zorunda olduğu bir yakını olunca,"he ya he" deyip geçemiyor ve ister istemez biraz daha fazla düşünüyor bu komplo teorilerinin kaynağı üzerine.
Öncelikle, yakınımı gözlemlediğim kadarıyla bu komplo teorilerinde "villan" hep Batı'dan geliyor.
Hiç, Çin'in ya da Rusya'nın Türkiye üzerinde ki emelleri üzerine bir komplo teorisi duymadım ondan.
Bu da sanırım, kendisini, "ulusalcılık" denen ve milliyetçilikten ne farkı olduğunu anlayamnadığım akıma kaptırmış olmasından ileri gelmekte.
Asıl korkutucu olansa, bunlara hiç bir şekilde kanıt aramadan, aklın süzgeçinden geçirmeden inanması; yani körü, körüne inanması.
Yer çekimi ne kadar hakikatse, bunlar da, o kadar gerçek ona göre! Hayır, kendi gibi yaşamayanlara hemen "yobaz" sıfatını yakıştıran bu arkadaş, kendi yobazlığının farkında değil ne yazık ki.
Velasıl, kendi adıma, memleketimizde komplo teorilerine karşı buna benzer tavrların yaygınlığını ürkütücü bulmaktayım.
Sizin de, bu mevzu hakkında neler düşündüğünüzü merak ettim.

 
merhaba. sonuna kadar katılıyorum

ama sana mı? tabi ki hayır.

www.youtube.com
  • libertine  (17.12.14 13:37:48) 
bu kadar uzun yazmasan veya paragraf kullansan güzel olur idi :)

ben ne yapayım o halde, var olmayan bir tanrıya inanan milyarlarca insan var, her gün bu insanlar ile yüz yüze geliyorum, sorun edilecek bir şey yok, isteyen istediğine inanır, herkes araştırmak, sorgulamak zorunda değil, olayları kendi mantık süzgecinden geçirmeye bile gerek duymayan bu insanların ne yaptığı, ne düşündüğü beni pek ilgilendirmiyor.
  • grimer  (17.12.14 13:41:07 ~ 13:44:03) 
cahillik bu dünyanın en büyük sorunu değil;

dünyanın en büyük sorunu bence cahilliği yüceltmek.

bu tarz komplo teorilerine inanan insanlar genellikle arabesk kültür yüzünden arada kalmış, kimlik arayışında olan özgüvensiz tipler.

dersen ki amerika birleşik devletleri gerçekten yeni dünya düzeni kurmak istiyor, evet, bu doğru. dünyanın her yerinde liberal ekonomi istiyor ve mikro ekonomileri yok ediyor. serbest piyasa ekonomisi istemeyen ülkelerin hallerine bir bakarsanız durum ortada.

ama illuminati, uzaylılar falan; bunlar hem saçma aynı zamanda da ruh sağlığı açısından tehlikeli şeyler.
  • thracian  (17.12.14 13:41:56) 
  • hiko seijuro  (17.12.14 13:46:38) 
televizyon yapmadı mı bu insanları böyle? yıllardır mal mal dizilerde sadece elleri görünen takım elbiseli kocaman yüzüklü adamlar konsey masalarında hain planlar yapıyor, iq'su 50 olan çomarlar da gerçekten böyle bir ortam var sanıyor.

biz ezik bir milletiz, çok net. ülkeler insan olsaydı bizden anca çocukluğu ve ergenliği travmalarla geçmiş asosyal, paranoyak, hep kaybeden ama kendine aşık bir tip olurdu. avrupa ve asya'nın en kezban ülkesiyiz. sanki sıradan bir orta doğu ülkesi değilmişiz de bir bokmuşuz gibi mega güçler işi gücü bırakmış bizi devirmenin planlarını yapıyor zannediyoruz. şaka gibi.

uzaylılara körü körüne inanmak başka bir psikolojik vaka. onu ayrı tutuyorum.
  • sir gawain  (17.12.14 14:09:51 ~ 14:10:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.