[]

Okuma amacını sorgulayan var mı ben gibi?

Evet perşembe günü bir aksilik olmazsa yüksek lisans hayatımın son sınavına giriyorum. Sonra bir tek tezimi yazıp teslim etmek kalıyor.

Hem okudum hem çalıştım 3 yıldır. İşim de çok yoğun olduğu için hafta sonlarımın tamamını ödev yapmaya verdim ve 3 yıldır hiç hafta sonum olmadı neredeyse. Şimdi bütün bunları ne için diye sorguluyorum. Hayatım okumakla geçti lan resmen...

Yorulmuşum ben baya okumaktan. Şimdi keşke hiç yüksek lisansa başlamasaydım diyorum çünkü bana para ve kariyer anlamında bir şey katmadı...

Yani şirkette yükseldim ama yüksek lisansımın hiç etkisi yoktu bu yükselişte. Offf baya bıkmışım evet. Uzun bir süre sınav görmek istemiyorum.

 
Sorguluyorum, hem de her gün.

Yüksek lisansa başlama nedenlerimden ilki askerliği tecil ettirebilmekti. Onu hallettim 3 yıl kafam rahat. Okul hayatını özlediğim ve sektördeki düz adamlardan farklı olabilmek için başladım diyebilirim. Ama benim de işim oldukça yoğun. Haftada 1 gün izin var ve o günde de sunuma hazırlanıp, makale yazmaya çalıştığım için kendime vakit ayıramıyorum. Spora gidiyordum bırakmak zorunda kaldım. Yüksek lisansta hocalar biraz farklı olur, kendimi geliştiririm, ufkumu açarlar diyordum. Ama ne yazık ki hala aynı kafadalar. Sektörde hiç bir şey yapamayan adamlar-kadınlar başka hiç bir şey yapamayacakları için akademisyen olmuşlar. Bilimsel anlamda ne üretiyorlar, hangi yaralı parmağa işiyorlar bilmiyorum. Sadece işkembeden atıp tutuyorlar. Kendilerine verilen kürsüyü kaybetmemek için yapışıyorlar. İktidarla otoriteyle ters düşmemek için taklalar atıyorlar. Gözetim toplumu, kültür endüstrisi, Marksizm, eleştirel teori vs vs atıp tutuyorlar. Sonra iş gündelik hayatla ilgili ufak bir duruş sergilemeye geliyor, iktidardan korktukları için 3 maymunu oynamaya başlıyorlar. Okula girerken ceplerimizin, çantalarımızın içine ellerini sokup didik didik arayan güvenlik görevlilerine çıkıp bir şey demiyorlar. Ama gözetim toplumu konusunda ''Ne güzel konuşmuş Foucault, I love you Adorno ♥•♥, çok yaşa Benjamin serseri dahi ♥•♥•• '' demesini biliyorlar.
  • fatal error  (16.12.14 22:19:08 ~ 23:29:34) 
ilkokulun ilk gününden şu saniyeye kadar hep sorguladım. okulda geçen her dakikam ziyandır bence. şu anda da ödev yapıyom amk yüksek lisans kadar gereksiz bişey yok. bıraksak para yanıyor


  • divit  (16.12.14 22:21:07) 
okuma amacımı değil de çalışma amacımı çok sorguladım. iş hayatı iğrençtir.
keşke ömrümün tamamı okul köşelerinde, kütüphanelerde, fotokopicilerde geçse.

  • razvan rat  (16.12.14 22:22:24) 
keşke sadece okuyarak ömür geçirebilsem. olmuyor tabii.


  • devilred  (16.12.14 22:25:02) 
evet bir de bu var... çalışma hayatımı da sık sık sorguluyorum.

2 kuruş para alıcaz diye sabah 6:30 da her gün kalkıp sıkış sıkış otobüste işe gitmeye çalışıyorum 1 saat boyunca. offf ne boktan lan herşey :)
  • peace.on  (16.12.14 22:25:54) 
yüksek lisansı bilemem ama şartlardan dolayı üniversite okuyamamış ve 45 yaşından sonra üniversiteye girmeyi hayal edenler de var.


  • izole  (16.12.14 22:27:14) 
Benim sorguladığım lisans değil ya. tamamen yüksek lisans. tabi ki okuduğum üniversite sayesinde iş buldum ve bir mesleğim var ama yüksek lisans tamamen boş ve bana bir şey kattığını düşünmüyorum. üstelik lisanstan çok daha fazla yordu beni ya. 3 yılda hayat enerjimi sömürdü yedi bitirdi.


  • peace.on  (16.12.14 22:30:21) 
bu sene bende başlıcam çalışırken yüksek lisansa. çok iyi motive ettin be!
aramızdaki fark en azından sen para ve kariyer için okumuşsun. ben kendim için.

  • secilmis uye  (17.12.14 00:34:44) 
eski kız arkadaşım oha denebilecek bir eğitim geçmişine sahipti ve birde üstüne doktora yapıyordu, bütün bunlara rağmen gayet punk'dı kendisi, açıklaması ise basit ve gayet net'di (ki bende aynı şeyleri düşünüyorum) sistemi içerden çökertmek için.

şöyle düşünün, solcu arkadaşlar her gün memleketi kurtarıyorlar ama çalıştıkları iş yerlerinde hiç bişi yapmıyorlar, öte yandan başkaları (cemaat evet) o sisteme dahil olup onu değiştirmek için çaba gösteriyorlar. okumanın tek amacı var, sisteme dahil olmak yada değiştirmek. hangisini seçeceğin senin ideallerin ile ilgili bişi. tabii örgütlenmek de önemli
  • selam  (17.12.14 00:40:19 ~ 00:40:58) 
  • tescillimarka  (17.12.14 00:49:01) 
ohh 15 sayfa copy-paste ödevimi de bitirdim, nasıl olsa okumadan notu verip geçecek.


  • divit  (17.12.14 00:52:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.