[]

karıncalar. açgözlü müdür çalışkan mı?

selamlar,

karıncaların hep çalışkan olduğu söylenir ve hep örnek gösterilir. oysaki sadece çalışan, kraliçeye hizmet eden, her şeyi toplayan yaratıklar değil midir?

karınca hep olumlu imge olarak yansıtılır. ancak ne derece olumludur ve sevimlidir?

www.youtube.com bari kafayı bıraksaydınız açgözlüler dedim bunu izlerken.

 
iyi de aç gözlü olmasınlar da ne yapsınlar, beslenecek bir sürü boğaz var. Anca.


  • innerbliss  (16.12.14 13:41:32) 
ekmeklerinin peşindeler işte


  • mesgul ve huzursuz  (16.12.14 13:57:29) 
o olumlu imaj çalışkanlıktan ziyade takım çalışmasından geliyor. doğada bu kadar kalabalık bir halde iş yapan, bulduğu yemeği yemeyip ya da saklamayıp sorgusuz sualsiz yuvasına taşıyan başka bir hayvan yok çünkü. hayvanlarda bireysellik sıfır (iyi bir şey mi tartışılır gerçi).


  • sir gawain  (16.12.14 13:58:21) 
Karıncalar özelleşmiş rolleri paylaşan adanmış bireylerdir ve beraberken bir süperorganizmadırlar. Onları tanımlanabilecek en iyi sıfat adanmış olabilir. Ayrıca yağmacı, sömürgeci, çiftçi türleri var. Karıncalık devasa bir çeşitlilik.


  • namus ninjası  (16.12.14 13:59:20) 
Arılarla yakın akrabalar. Düzenleri aynı. Arı da çalışkanlık timsali. Toplulukları termitlerle de benzeşiyor.


  • namus ninjası  (16.12.14 14:01:13) 
Ayrıca dawkinsin gen bencildirde gösterdiği gibi, arılar karıncalar gencilikte bizden ötedeler. Aslında fedakar görünüyorlar, ama bencilce yaşarlar, gen hesabı yapıldığında tabii.


  • namus ninjası  (16.12.14 14:03:34) 
abi şu filmi getirdin aklıma
alkislarlayasiyorum.com

  • guglicio  (16.12.14 15:03:22) 
Burada defalarca söylemiştim;
Bernard Werber - "Karıncalar" diye bir kitap var. Orada bu keratalar hakkında inanılmaz güzel detaylar var.
Science Fiction tarzı çok iyi bir kitaptır.
Ve onlar insanlardan milyonlarca yıl evvel vardılar ve koloniler kurdular.
  • gece lampulu  (16.12.14 15:25:22 ~ 15:35:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.