[]

ciddi ciddi burçlara inanan ne kadar insan var?

tüm tanıdıklarınızdan aşağı yukarı yüzde kaçı inanıyordur?
ikinci bir soru: allah/din inancı ile korelasyonu nasıl?



 
aman. ciddi ciddiymiş. sizin fitbol geyiğiniz varsa bu insanların burç geyiği var. ne aşalamaya kalkıyonuz hemen?


  • emirkulu2  (15.12.14 15:46:33) 
ciddi ciddi dinlere inananların yarısı kadar filan var en azından... ateist olup burçlara inanan "tanıdığım" yok. ama o da vardır, manyak çok...


  • ucan spagetticanavari  (15.12.14 15:46:57) 
burçlar hep güzel şeyler söylüyorlar o yüzden hayatlarını ona göre belirlemeseler bile büyük çoğunluk bakıyor. ona bakıp da inanan ve hayatını ona göre belirleyen sanırım çevremde yok ya da çok azdır. %5 diyeyim.

dinle birebir ilişkilidir diye düşünüyorum.
  • dahili meddah  (15.12.14 15:47:45) 
Dinlerle burçların ne ilisi var.burç bilimin yuksekk oranda dogruluk payi var bence gunluk burclar felan degil tabi ki aylara gore karakter dagilimi tutuyor.
Not:ateistim.

  • bluebey  (15.12.14 15:51:05) 
@emirkulu2
geyik olsun/laf olsun diye burç muhabbeti yapıp gerçekten inanmayanlar oluyor. onun için ciddi ciddi dedim. fitbol geyiğim yok.

  • olsen  (15.12.14 15:51:26) 
bak adam spagettiye inanıyo nikini almış. ciddi ciddi spagettiye inanan adam diye başlık açmak hoş değil bebiş. itici başlık gördümmü beş kat itici oluyom hulk gibin, daha beter oluyo


  • emirkulu2  (15.12.14 15:54:17) 
Ben şu gruptanım. www.haberturk.com Çevremde inanan da çok, inanmayan da.
Korelasyon sorusuna cevap veremem, bilgim yok ama hafif bir korelasyon olabileceğini düşünüyorum. Çünkü kökten inançlı insanlar burçları reddediyorlar, şirk koşmaya ya da artık ilgili yasak olan dini terim neyse, ona giriyor diye. Ama ucundan inanan insanlarla burçlar arasında yüksek korelasyon olabilir belki.

  • aychovsky  (15.12.14 15:54:30 ~ 15:58:08) 
Dini inançla değil de, zeka seviyesiyle burçlara inanma seviyesi arasında ciddi bir ters orantı mevcut. İnsanların zekasını ölçmek için iyi bir gösterge bence. Ciddi manada burçlara inanan bir insanı asla ciddiye alamam ben.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (15.12.14 16:15:08) 
astroloji bir din, bir inanç sistemi olmadığı, kitabı peygamberi olmadığı, cennet cehennemi olmadığı için olaya "inanç" açısından yaklaşmıyorum ben.

bin yıllardır insanlar astroloji ile ilgileniyor. her dinde astroloji var. Osmanlı saraylarında müneccimbaşılar vardı, yıldıznameler vardı.

bunları merak ediyorsanız azcık araştırma ile bulabilirsiniz. (bkz: google)
  • mea maxima culpa  (15.12.14 16:15:56) 
çevremden gördüğüm kadarıyla:

-aşırı muhafazakarlar burç ve fala inanmıyor. dinen uygun bulmuyorlar. ama rüya yorumlarına bayılıyorlar, o açığı rüya yorumuyla kapatıyorlar.
-ateistlerin ve bilimle haşır neşir olanların umurunda değil.
-tanrı ve metafizik inancı olan ama muhafazakar yaşam sürmeyen düz insanların hemen hemen hepsi inanıyor. özellikle de kadınlar.

benim içinse olay sadece şundan ibaret:
(bkz: barnum etkisi)
  • sir gawain  (15.12.14 16:32:18 ~ 16:36:21) 
Ciddi inanan var valla. Bilimsellige dayandiran da var ki daha fazla tahammul edemedim fazla desmedim:)
Dini ananca ters dustugu icin inanmayan var, dini inanciyla bagdastirip simsiki inanan var, dini inanciyla karistirmayip yukarida soyledigim gibi ciddi ciddi inan da var cevremde.

Kuran'da burc suresi var deyip burclara inan da var muhafazakar olup. Soyle ya da boyle, neye dayandirirsa dayandirsin, ciddi ciddi inananlara guluyorum. Bu isin - sozde - uzmanlarina da gercekten birseyler biliyor gozuyle bakiyorlar. Onlara bilim insani gozuyle bakiyor bazi tanidiklarim:)

Ben muslumanim, zaten uydurmasyon oldugu, bilimsel dayanagi olmadigi icin islam ile bagdasip bagdasmadigini kurcalamaya gerek duymadim.
  • delifaruk  (15.12.14 16:38:03 ~ 17:05:04) 
bugün de duyuru'da bir grubu küçümsüyoruz, yaşasın.

etrafımdan kimse günlük burç yorumlarına inanmıyor. burçların belli kişisel özellikleri yansıttığını ise bizzat kendim düşünüyorum.

ek: saygı duymayı becerebildiğinizde hayat daha güzel olacak, inanın.
  • devilred  (15.12.14 16:45:39 ~ 16:49:38) 
ben inanmıyorum. dinli bir insan da değilim. fakat burcumun özelliklerini okuduğum zaman kendimi görüyorum. inanmıyorum ama bir presence var.


  • bira sisesi kapagi  (15.12.14 17:03:34) 
3 yaşımdan beri allah gibi herhangi bir tanrıya inanmayan biri olarak burçlara "hmm nasıl oluyo ki acaba" diye yaklaşıyorum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (15.12.14 17:05:04) 
Saygi duymadigimiz kim soyledi ki? Kimsenin kimseyi kucumsedigi yok. Inandiklari seyin kendisine saygi duymuyorum sahsen, inanlara saygi duyuyorum diger tum insanlara duydugum gibi. Sahsen.


  • delifaruk  (15.12.14 17:06:32) 
"dur şimdi linç edileceksin" diyecektim ki sayfayı yenilemediğim için böyle duruyormuş geç kalmışım.

evet ciddi ciddi buna inananlar var. gelin sizinle doğduğunuz ay yüzünden, gezegenlerin konumundan, yakınlığından diğer gezegenler ile araya girmesinden, güneş ışığını yansıtmasından ya da bir milyon başka sebebinden dolayı dünyadaki insanların hücrelerine herhangi bir etkisi olup, olmadığını konuşmaya çalışalım ama "bir çocuk var çok hoşlanıyorum ama x burcu erkeği. o burç ile y burcu kadını anlaşabilir mi?", diye ilişkilerini belirlemeye çalışanları da oturup ciddiye almamı beklemeyin lütfen..
  • nawar  (15.12.14 17:35:48) 
inanıyorum. ama şu günlük burç yorumları muhabbetine değil.
dinle/inançla ilişkili bi yanı yok bence, gördüğüm kadarıyla.
dalga geçmek, aşağılamak, ciddiye almamak falan olabilir bunlar. ama burç yani din gibi değil ki kimseye zararı yok, eğlenceli bi şey. dolayısıyla inanmayanların burçlar üzerine bu kadar konuşması anlamsız.
bu arada gördüğünüz cool tavrımı burcuma borçluydlkfjklf.
  • hesabım silindi kırgınım modlar  (15.12.14 17:54:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.