[]

sahini bulduğum köpeğim ve belirsizliği (sahibi bulundu)

ben 28. ekim günü sokakta bir köpe bulmuştum.

köpek bu:
i.hizliresim.com

köpeği ilk bulduğum anda açtığım duyuru, hatırlamak isteyenler:
www.eksiduyuru.com


neyse 8 Kasım tarihinde köpeği tanıyanlar vasıtasıyla köpeğin sahibi bulundu,
..

sahibi köpeğe 2 yıldır bakıyormuş. şehir dışına gideceği için bir arkadaşına emanet etmiş. arkadaşı da kaçırmış. esnaftan öğrendiğim 2 haftadır köpek sokaklarda geziyormuş, ama sahibinin kaçtığından haberi yoktu, ben söyledim.

neyse, sahibi: "kaçıran kişiler utanıp söylememiş bana ben alacağım senden 5 ay sonra. sende kalsın. tüm bakımını üstleneceğim, aşısını karnesini mamasını halledeceğim." dedi. "tamam" dedim. hatta abartıp, "kirana destek olayım, istersen burda ev tutayım köpek orda kalsın. orda bak" filan dedi. "gerek yok, sadece, geri alacaksan köpeğin mamasını üstlenirsen kendi yediğimden kısmamış olurum, bütçem kısıtlı." dedim..

benim evim ve zamanım müsaitti köpek için. severim kedi köpeği de. zaten hep bir köpeğim olsun istemiştim sahiplenmeme sebebim maddiyattı.. kendime bakamıyorum köpeğe eziyet olurdum.. bende köğek sahiplenecektim ama ne zaman? maddi durumum düzelsin önce mama stoklayacaktım. sonra tarak vb her şeyini alıp en son köpek sahiplenecektim..

e mamasını aşısını da karşılayacaksa 6 ay bakarım nolcak dedim. adam 1kg mama aldı o gün. bir daha d geri dönmedi. telefonlara bakmıyor. facebook cevap vermiyor.

sıkıntı yok köpek kalsın bende. bakıyorum da.. elimden geldiği en kaliteli mamayı alıyorum. bazen mama bitiyor, bir kaç gün ev yemeği yiyiyor. bazen evde de yemek olmuyor. sağda solda rastladığım köpek sahiplerinden mama rica ediyorum.

şimdi: bu böyle giderse ben adama köpeği vermek istemiyorum. zaten birbirimize çok alıştık. üstelik kendi boğazımı kıstım tamamen köpeği beslemek için, acımıyorum da kıstığıma.. sadece adam ilgilenmiyor.

ama kalkıp 4 ay sonra ver köpeğimi derse?

ben "olmaz vermem artık" diyemem. sonuçta 2 sene bakmış.. ama şimdi hiç ilgilenmiyor. böyle giderse de vermek istemiyorum.. ne yapsam?

 
adam büyük ihtimalle köpeği terk etti. zaten aylarca köpekten ayrı kalabilmeyi göze almış, bir nevi kaderine terk etmiş. başkası olsa köpeğinin kaçtığını, sokakta bulunduğunu, tanımadığı birinde kaldığını öğrense aklı çıkar. anlattığına göre adam sallamamış bile. bütçen yeterliyse köpeği sahiplen, adamla irtibatı kes derim. hiç acıma böyle oçlara.

bakamayacak durumdaysan da ilan ver ve o hayvanı hak eden gerçek bir hayvansevere ver.
  • sir gawain  (15.12.14 09:59:21 ~ 10:04:31) 
köpeğin kimliği/aşı karnesi kimde? almaya çalış onları bitsin gitsin muhabbet.


  • brotha b  (15.12.14 10:00:47) 
konuyla alakalı dğeil ama eğitimli köpek demişsiniz, her gün mutlaka o komutları tekrarlyın. en azından bildiğini unutmamış olur zihnini taze tutmuş olursunuz. üstüne bir kaç komut da siz öğretin demeyin keyfinize :)


  • liriamer  (15.12.14 10:03:54) 
4 ay sonra geri geleceklerini zannetmiyorum. Terketmise benziyolar.
2 sene bakmis falan ama geri verme bence. Hayvan sevdiklerini sanmıyorum.
benim kedimi bahceden bi teyze yürütmus de aklim cikmisti 1 hafta boyunca. Sevip getirmis neyse ki.
  • rayde  (15.12.14 10:08:50) 
köpeğin kimliğini kaybetmiş. "kopyası veterinerinde vardır, alıp getireyim sana." demişti. 9 kasımda... geri dönmedi tekrar.


  • ibomiu  (15.12.14 10:10:10) 
Ben ilk duyurunda açıkçası köpeğin üstüne yatacan, sahibiyle görüşmek için herhangi bir çaba sarf etmeyeceksin diye düşünmüştüm. Çok önyargılı davranmışım, özür diliyorum senden.

Köpek lütfen sende kalsın. O sahibine versen bile aynı şeylerin köpeğin tekrar başına gelmeyeceği belli değil.

Bana özelden iletişim bilgilerini iletirsen bir 15 kg'luk mama göndermek istiyorum köpek için. Lütfen kabul et. Sürprizim sana değil köpeğe hem <3 :)
  • dessy  (15.12.14 10:16:23) 
aynen verme sahibine.

o zaman bi şekilde veterineri bul kimliği al.

ya da kayıp kimlikle ilgili bir prosedür varsa araştır onu yap. kendi köpeğinmiş gibi "kaybettik kimliği" de. kimlik sende olduktan sonra hiçbişey yapamaz. gerekirse yalan söylersin bu köpek benim diye.
  • brotha b  (15.12.14 10:18:20) 
veterinerden yeni bir kimlik çıkartabilirsiniz. Sonra o kimlikle bulunduğunuz belediyenin veterinerlik işlerine gidip köpeği kayıt ettirin. ( Ben İzmir'de böyle yapmıştım, sizin orada böyle bir işlem var mı emin değilim) Kayıttan sonra size bir künye verecekler. Köpek böylelikle tamamen size ait olacak.

geri isteyeceklerini sanmıyorum. İsterlerse köpeği göstermeden giderlerinizi çıkartıp kendilerini sunun. Öderlerse verirsiniz.
  • teknikekip  (15.12.14 10:19:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.