[]

eğitimli bir köpek buldum yardım eder misiniz az.

-OKUMAYA ÜŞENİRSENİZ SORULAR KISMINA ATLAYINIZ-

akşam üzeri bir husky ya da kırması köpek buldum. hiç anlamam ama 6-9 aylık arası bir şey diye tahmin ediyorum.

gel, git, koş, otur, pati ver, yat, yerine git komutlarını biliyor. husky ler aptal olur derlerdi. tasma eğitimi de tam. ip bağlamıştım sağa sola gitmesin diye hiç çekmeden, bir elimde bisiklet diğer elimde köpek 9km yol yürüdük. bi kaç kez hatta tasmadan kaçtı sandım. o kadar tasma boşta yürüyor... bisikleti bağlarken tasmayı merrdiven korkuluğuna koydum. gelmeyi bile denemeden merdivenlerde bekledi boştaki tasmayla.

bir kaç siteye ilan verildi. sahibi bulunana kadar benle kalacak.. bulunmazsa da benle kalabilir.

şimdi
SORULAR
1-tüylerinin altında böcek var. bit midir? bana bulaşmış mıdır? kaşınıyor her yerim. psikolojik midir?

2-nasıl kurtulabilirim? malesef yeni yeni iş yapmaya başladım. henüz param yok barınakta filan aşı yaparlar mı ücretsiz? ya da ne yapmalıyım banyoda yıkasam sever mi?

3-Hayvandaki böceklerden kurtuldum diyelim.. Evin içinde biraz gezindi. şimdi koridora battaniye attım. orda yatıyor. o battaniyeyi atayım mı daha sonra? tekrar bulaşır mı?

4-mama aldım yarım kilo civarı. ucuz aldım.. ucuz diye sanırım hiç yemedi sevmedi heralde. eninde sonunda yer mi? eziyet mi olur?

5- adı ne olsun?

fotoğraf birazdan geliyor.

EDİT:
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

 
1- Bit değil pire onlar. Psikolojik o kaşınma.

2- Dış parazit yaptırman lazım, ücretsiz yapmazlar ama belediye kliniklerinde ucuza yapıyorlar.

3- Yani sana geçmez de eve yayılabilir pire. Atsan iyi olur.

4- Yemediyse sevmemiştir, başka bi mama al. İlla ucuz mama alıcaksan mesela etli aldıysan tavuklu al bi dahakine, belki aromasını sevmemiştir.

5- Hmmm, zor soru:) Balık olsun adı.
  • buff  (28.10.14 22:21:47) 
1-) Veterinere götürün. O size uygun ilacı ve şampuanı gösterir.
2-) Köpeği yıkamak özellikle de özel köpek şampuanı ile yıkamak her zaman faydalıdır.
3-) Battaniyeyi de atın mümkünse.
4-) Eninde sonunda yer. Sokakta buldunuz köpeği, orada çöpten yiyordu. Kokusunu ve tadını garipsemiş olabilir. Ama ısrar ederseniz yer.
  • maxim gorki  (28.10.14 22:23:53) 
parazit işini boşlama. ne yazık ki kimse bedava ilaç yapmaz bunun için.

maddi durumun neyse onun için mutlaka para ayır. parazit işi ihmale gelmez, hem senin sağlığın hem de köpeğin sağlığı açısından.

battaniyeyi ilaçlı suda bekletir yıkarsan bir sorun olmaz sanırım.

köpekler banyo yaptırılır benim bildiğim. bilenler anlatsın.
  • mea maxima culpa  (28.10.14 22:24:07) 
birkaç gün yavru köpek baktım. çok bilmiyorum bu konuyu, kuru mamayı sütle biraz ıslatıp vereceksin, yarım yağlı süt olursa daha iyi. günde 4 kere veriyorsun. ama cinsten cinse değişir mi onu bilmiyorum. en iyisi veterinere sor.


  • rock n roll  (28.10.14 22:29:07) 
Gelecekteki köpeğimin ismini söylüyorum, bu iyiliği herkese yapmam. Adı turşu olsun.
Bi' de aşıyı bir şekilde yaptırmanız gerekiyor. Uygun bir veteriner bulabilirsiniz bence.

  • ay nov kung fu  (28.10.14 22:32:31) 
sana alışınca yer o mamayı merak etme.yıkayabilrsin aslında pire için de sirkeli su yapıp üzerine sürebilirsin şimdilik tabi bu.hastalık olabilr çünkü.

husk demişsin gözleri mavi mi?öyleyse mavi olabilir adı))
  • mewo  (28.10.14 22:34:13) 
2-yıkamak parazitten kurtarmaz ama köpekler yıkanabilir evet, kedi gibi değiller. ancak fazla sık yıkayınca derilerinde tuhaf bir koku oluşuyor, fazla yıkamayın. ha ama huskylere özel bir durum varsa bilemem, benimkiler cins değil, sokak köpeği.

4-mamaya yoğurt koyup vermeyi deneyin bi. her zaman yapın diye söylemiyorum tabii bunu, maksat geceyi aç geçirmesin. doğru mamayı deneye yanıla bulacaksınız, başka yolu yok.

bir de sabah tuvalet için dışarı çıkarmayı unutmayın.

edit: fotoğraflarını şimdi gördüm, harika bir şey bu. sahibi çıkmazsa kimseye vermeyin. her sahibi benim diyene de kanmayın. köpeğin vücudunda mutlaka kendine özel bir şey vardır. iyice inceleyin ve direkt onunla ilgili soru sorun.
  • vesna  (28.10.14 22:46:48 ~ 22:49:51) 
eğitimli köpekler sahibinden başkasının verdiği yemeği yemez. genelde ilk öğretilen şeylerdendir. size alışınca yer. yarım kilo mama köpeği ihya etmez bu arada bir kaç gün ya gider ya gitmez.


  • argent dawn  (28.10.14 22:47:54) 
@ argent dawn

benim arsızlar eve gelen kim ne verse yiyor. kendi evlerinde olduklarından mı acaba? evden başka yerde kalmadı gerçi benimkiler hiç. başka evde ne yaparlar bilmiyorum.
  • vesna  (28.10.14 22:52:33) 
@vesna düzgün bir şekilde eğitilmişse köpek sahibinden başka kimse yemek yediremez. bekçi köpeklerine öğretilen ilk şeydir bu zehirlenme olasılığına karşı. türkiyede hayvandan daha hayvan insanlar olduğu için aslında her köpeğe ilk öğretilmesi gereken şey bu.


  • argent dawn  (28.10.14 23:12:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.