[]

Erkeklere Traş Makinesi Soruları

Daha önce traş makinesi kullanmadım. Bu yüzden bilgilere ihtiyacım var.

İki günde bir mach3 jilet ile traş oluyorum. Dolayısıyla kirli sakal falan gezebilme şansım yok. Tam olarak traş olmalıyım. Vakitten, nakitten ve yüz güzelliğimden dolayı traş makinelerini düşünmeye başladım, 3 yuvarlak başlığı olanlar.

bir takım sorularım var ve bu soruların hepsini;

"mach3 gibi bir jilet ile traş makinesini karşılaştırması" olarak algılayın lütfen. ayrıca kullandığınız makinenin marka ve modelini vermeniz de çok işime yarar.

1. traş makinesi kullanımı için su, jel vs. gerekiyor mu? direk kuru kuru traş olabiliyor muyuz?

2. traş makinesi daha pratik ve hızlı mıdır?

3. traş makinesinin traş kalitesi, yüzde bıraktığı sakalın uzunluğu jiletlerden daha fazla mı olur?

4. traş makinesi yüzümü daha az tahriş eder mi?

5. traş makinesi bir kere alındıktan sonra başka ne gibi bakım giderleri vardır?

6. bu kıyaslamaya eklemek istediğiniz bir şey var mı?

 
şahsen jilet kadar sinekkaydı kesebilen bi traş makinesi görmedim duymadım, 3 yuvarlak başlığı olanı da kullandım, değiştirilebilir başlığı olanları da. değiştirilebilir olanlar berber tipi olanlar bu arada.
ha 3 başlıklılar da tertemiz kesiyor ama cilt yapınıza ve sakalınızın çıkma sıklığına / yoğunluğuna göre aynı görüntüyü vermeyebilir. deneme şansınız varsa ancak o şekilde karar verebilirsiniz gibi geliyor bana

  • paradoxical  (15.12.14 10:06:19) 
Mach3 vs. Philips coolskin ıslak traş makinası

1- Jel gerekiyor. İster kuru ister ıslak olabiliyorum

2- Evet hızlı

3- Evet jilet kadar sıfır almıyor. Ama çok da farkedilecek bir şey değil. İşin kötü tarafı favori gibi düz alması gereken yerlerde oluyor. Düz alamıyor. Bazı yerleri jiletle almak gerekebiliyor.

4- Hayır. Bende bazen traş makinası daha fazla tahriş edebiliyor.

5- 3 sene kadar sonra jiletlerini değiştirmen gerekbiliyor. Ama o modeli artık desteklemeyi bırakmıs olabiliyor üretici marka. O yüzden kaliteli bir makina aldıgında yanında bir set de ekstra jiletinden almakta fayda var. Tabi bir de jel gideri var.

6- Var. Eğer 2 günde traş oluyorsan. 4 bıçaklı bir jileti sık sık değiştirerek ve traş sonrasında balsam kullanarak idare edebilirsin. Böylece traş makinasına gerek kalmayabilir.
  • twelfth  (15.12.14 10:14:43) 
Yazacaklarım Braun 790 cc için geçerlidir.

1-Gerekmiyor. Kuru kuru oluyorum.

2- Evet

3- Sanırım çok az bir fark var, ama karşımdaki kişiler çok dikkatli bakmadıkça, pek anlamıyorlar.

4- Benim yüzümü daha az tahriş etti, bazıları da kıl dönmesi yaptığını belirtiyor.

5- Alalı 2.5 sene oldu, normalde temizleme sıvısı var, ama ben almıyorum, bıçağı çıkarıp suyla ve sabunla yıkıyorum. Bıçak az biraz körelmiş olabilir. Birkaç ay sonra alabilirim yenisini.

6- Traş bıçağına göre çok daha pratik, ayrıca kendi fiyatını bu zamana amorti ettiğini düşünüyorum.
  • De facto  (15.12.14 10:16:27) 
şimdiye kadar 2 farklı traş makinesi aldım braundan, biri normal, biri iyi bir makineydi, benim surata gitmedi, sürekli kızarıklık vs oldu, bir de bu zımbırtıyla traş daha uzun sürüyor, uğraşıp duruyorsun.


  • ravenudon  (15.12.14 10:26:44) 
hocam defacto ve twelfth gayet net açıklamışlar. Bende göz göre göre bir braun aldım. Hiç kullanamadım. Sen mach3 e devam et daha iyi. Ha sıkılmış olabilirsin illa değiştiricem dersen, proglide cok başarılı mach3 e göre daha hızlı tras olabiliyorsun 3 bıcağı falan var


  • primetime  (15.12.14 13:10:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.