[]

dövme konusunda

kisa ve net cevaplar bekliyorum lütfen muhafazakar düsünenler cevaplasin:

muhafazakar, ne aile de ne de neredeyse butun akraba cevresinde dövmesi olmayan birisiyim,

diyelim ki;

esinizin (kadin) bir kolunda yazi seklinde (tek bir kelime) ve vucudunun iki ayri yerinde dövmeler var.

etrafinizdakiler, muhafazakar aile, ne düsünür diye kafa yorarmiydiniz,

cocuklariniz büyüyünce etkilenir mi diye dusunurmuydunuz?

dövme nin artik ailede bir statu kazanacagi anlamina gelir mi bu durum?

su anda gercekten cok duyarli bir durumdayim cevaplar da bu durum göz önünde tutulursa sevinirim.

EDIT: yukarda ki kisi ne sevgilim ne de esimdir sadece tanidigim arkadasca takildigim birisi,kendisi bu durum hakkinda ne düsündügüm hakinda da bir fikri yok umarim anlasilmistir!

 
hay sikeyim. deri altına işlenen mürekkep için bu kadar uzun düşünebiliyonuz mu cidden?


  • dinsiz adam  (14.12.14 22:27:53) 
eşinin dövmesi, etrafınızdakileri, aileni neden ilgilendiriyor ki onu anlamadım.


  • rock n roll  (14.12.14 22:31:45) 
aileni test etmen için güzel bir fırsat. ona bile laf edecek kadar dar fikirli insanların içinde yetiştiysem üzülürdüm açıkçası. vücut kadına ait sen dahil ailende kimseye laf düşmez.


  • shotgunwoman  (14.12.14 22:32:04) 
şu deriye işlenen materyal hakkında düşüneceğimize ne bileyim paralel evrenler hakkında ya da başka yaşam formları hakkında kafa yorsaydık şerefsizim ülke olarak kalkınırdık.


  • KidLazer  (14.12.14 22:32:17) 
ailemin bir kısmı muhafazakar. islam'a göre (kuran'da böyle bir şey yazmasa da) dövme yaptırmak günah sayıldığı için aile bu durumdan hoşlanmayabilir.

açıkçası önemli olan ailenizin düşüncesi değil sizin düşünceniz ve fakat ailenizin karşısında bu düşüncenizi savunabilecek durumda olmanız lazım. eşinize laf söyletmemeniz lazım. eğer ailenizin bu durumu gerçekten problem edeceğini düşünüyorsanız ve eşiniz için çok özel ve anlamlı dövmeler değilse dövmeleri, o zaman onları sildirmeyi düşünebilir belki sizin için. muhafazakar bir aileye kabul edilmesinin şartı buysa, bu duruma içerlese de sildirmeyi uygun görebilir.

çocuklarınız büyüyünce etkilenir mi derken? yani etkilenebilir tabi ki ama etkilenip dövme yaptırmaya karar verirlerse de (çocukken değil tabi) bu onların kendi kararı olur. karışamazsınız. herkes ailesiyle aynı inançları, aynı görüşleri benimsemeye mecbur bırakılamaz.

inançlar nedeniyle dövmeye gereğinden fazla anlam yükleyip kişinin diğer özelliklerini gözardı etmek büyük saygısızlık.
  • m e l t e m  (14.12.14 22:46:46) 
Güzel kardeşim niye kendi hayat tarzına uygun kadınlara değil de böyle rahat yaşayan insanların hayatına dahil oluyorsun ki? Niye bu muhafazakar erkekler böyle gerizekalı? Aileni bu kadar önemsiyorsan niye bu kadınla ilişkiye başladın? Çünkü ciddi değildin ilk başta, sonra aşık oldun bırakamadın dimi? Yazık değil mi o kıza, şimdi senin ailenin zıt gelmesini senin yüzünden çekecek. Kabahati ne? Senin gibi arada kalmış bir tipe aşık olmak! Getizekalısın canım kardeşim.

Benim ailem de seninki gibi. Ben de onları önemsiyorum. O yüzden kimsenin canını yakmamak adına ailelerin uyumlu olmadığı insanların kanına girmiyorum. Bir zahmet sen de öyle yap!!

Yapamayan, senin gibi olan kuzenim gitti 5 yıllık ilişkiyi bitirdi ablasının lafına. Köpek gibi pişman. Hoş bitirmese de ailesi o kıza hayatı zindan edecekti, iki ucu boklu değnek. Adam olun az!!
  • emirkulu2  (14.12.14 22:51:28) 
Çok duyarlıymış. Sen kalk kaç sene ilişki yaşa, şimdi duyarlılık geliştir. Vay anasını. Bu kadar boktan bir sebep için kızı bırakacaksın. Allahını seviyorsan bırak senden koca moca olmaz

Edit: Muhafazakar düşünenler cevaplasın demişsin muhtemelen senden fazla muhafazakarım özele gel yarıştıralım kardeş
  • emirkulu2  (14.12.14 22:54:20 ~ 23:01:39) 
Yalnızca benim ne düşündüğüm önemli bence, bence de dövme olayı sakat. Mümkünse eşimin dövmesi olmasın.


  • elikası  (14.12.14 22:59:00) 
bilmem farkında mısın da çocuğun olunca o kadın bakacak ona dövmesinden etkilenene kadar fikrinden etkilenecek, elindeki kitaptan etkilenecek, okuduğu masaldan etkilenecek...
bence san kafa yapına göre uygun birini bul bu kafayla hayatı zindan edersin ona.

ayrıca emirkulu +100000
  • kuzey li  (14.12.14 23:05:40) 
@emirkulu2:

soruyu editledim!

soruda degindigim kisi ne sevgilim ne de baska birsey iliskimiz felan da yok!!! sadece bir aydir havadan sudan yazdigim hanim arkadas! o kadar!
  • bonaparte  (14.12.14 23:10:21 ~ 23:12:09) 
@emirkulu

ayrica kendisinin bu dusuncelerden haberi yok, ben de biliyorum bu durumlarda en bastan beraberligin sacma olacagini onun icin burda baska dusunceler duymak istedim!
  • bonaparte  (14.12.14 23:13:43) 
Muhafazakar degilim ama muhafazakar oldugumu farzederek ciddi cevap vereyim; etrafimdakiler ne dusunur diye hic mi hic kafa yormazdim.

Su anki halimle zaten dovmeyi problem etmem ama ekstrem bir ornek vereyim cevrem tarafindan hos karsilanmayacak birsey olsun; bir porrno yildizi ile evlenecek olsam bugun etrafimdakiler hic hos karsilamaz. Ama o porrno yildizi ile evlenmek istiyorsam eger, evlerinim. Etrafimdakilerin ne dusunecegine kafa yormam Net.
  • delifaruk  (14.12.14 23:16:12 ~ 23:16:38) 
Ailem muhafazakar, belki sadece bu sebeple kendime dövme yaptırmam ama yanimdakine (kim olursa olsun, arkadas, partner vs) karisanin -ailemden de olsa- alnini karislarim. Hiç kimseyi, benimle birlikte diye ailemin normlarına uymayi gectim uymadigi icin dudak bukmeye maruz kalmak zorunda dahi birakmam.


  • nereye bu gidis  (15.12.14 12:18:35 ~ 12:20:30) 
ailem kısa bir zaman öncesine kadar "dövme günahmış" diye geziniyordu, hala da anneme dövme yaptırcam desem bi sorgular durumu. ama ne sevgilimin ya da evleneceğim kişinin, ne arkadaşımın dövmesine laf etmezler. hatta üstüne muhabbet bile ederler nerde yaptırdın nasıl karar verdin vs diye.

yani kısaca aileni en iyi sen bilirsin. muhafazakar olmayıp "ulan ne çirkin bişi yaptırmış, bu yanımızda böyle mi gezecek?" diyen insanlar da çıkabilir sonuçta.
  • pokerface  (15.12.14 14:29:21) 
Ben dövme yaptırmadım, yaptırmayı da dini sebeplerle düşünmüyorum. Ama örneğin eşim yaptırmış olsa idi (benimle tanışmadan once) hiç de yadırgamazdım. Sonrasında yaptırmaması için biraz söylenirdim de, illa yapacaksa da kendi seçimi. Başkalrının günahı sevabıyla ilgileneceğimize kendimize bir bakalım hele. Bir de dövme mekruh. Kişinin kendi canına acı veren bir şey olduğu için mekruh. Eee, mümin kesim içinde fosur fosur sigara içeni var. Nedense ona takılmazlar, dövmeye takılırla. Bu bana ters. Kişinin kendi inancını ben nasıl sorgularım.


  • SiyamkedisiZorro  (16.12.14 13:05:52) 
kuzey li +1


  • gündüz m  (31.01.18 10:39:51) 
ailem muhafazakar. benim dövmem yok. eşimin dövmesi var. annem hiç kendisine kötü gözle bakmadı sadece dövmeyi sevmediği için "kızım bunlar silinmiyor mu" gibisinden yaklaştı eşime ilk defasında. "Yok silinmiyor" dendiğinde de "güzel resimler ama keşke yapmasaydın" gibi cevap verdi. sonuçta kendi görüşü. bir dayatma uygulamıyor. sonrasında da konusunu açmadı.


  • akatreil  (31.01.18 10:44:28 ~ 10:45:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.