[]

Bir tercih kriteri sorusu da benden kadinlara

Kadinlara soruyorum:

Asagida ki bir duyuruya verilen cevaplar beni hic yaniltmadi ve sasirtmadi.
Kadinlar hep erkekte birinci tercih "zeka" demisler. Peki neden zeka isteniyor? Neden zeki adam istiyorsunuz? Zeki adamin sizi cekmesinin sebebi ne olabilir? Adama problem mi cozdureceksiniz:) Adamin zekasindan nasil faydalanacaksiniz mesela, neden ortalama zekada bir erkek tercih siralamasinda geride kaliyor?

Direk tercihi yapana soruyorum bunun sebebini. Dolayisiyle, turu devam ettirme, avci-toplayici donemlerden kalan miras konusuna girmenize hic gerek yok, bu tur cevaplar istemiyoruz:) Zeki erkek tercih eden kadin, neden bunu istiyor/istiyorsunuz?

Edit: Ortalama zeka ile "aptal" ayni sey degil diye dusunuyorum:) Herkes "aptal adamla olmaz" demis. Soru anlasilmamis. Aptal ile kimse anlasamazda diyoruz ki niye ortalama zeka, normal zeka degilde, normalin ustu? "Aptal adam" konusu disi.
Kadinlarin geneli cok zeki ise tamam, normal seviyede zeka "aptal" sinifina giriyor:)

 
e çünkü ben zekiyim. ne yapayım aptalı?


  • m e l t e m  (13.12.14 23:33:47) 
@alter ego, ortalama zekaya sahip bir erkekle çok rahat anlaşabilirsin. hatta eleman yakışıklıysa ve gerizekalı değilse çok güzel anlaşabileceğine, her esprisine güleceğini düşünüyorum. acı gerçekler...


  • sehpa fx350  (13.12.14 23:35:57) 
Aptal olduğunu farkettiğimde hem sıkılır hem de istemeden ezerim. Bu yüzden. Bence kadın-erkek diye ayırmaksızın herkes zeki insanları beğenmeli. Tabii bu zekasını ne işlere kullandığı ve aynı zamanda bu zekayı "akıllı insan" yönüne kaydırabilirliği de oldukça mühim.

Ek: "Erkeğin zeki bakışlısı makbuldür; tabii kadının da!" demiş zamanında Seher Aybek.
  • pandispanya  (13.12.14 23:36:23 ~ 23:42:47) 
zeki olan adamın parası da olur tipi de düzgündür.


  • divit  (13.12.14 23:36:41) 
aptal insanla uğraşmak çok zor. sinirlerime kastım olmadığı için yani.


  • vesna  (13.12.14 23:36:44) 
bence buradaki zekiden kasıt, en azından kadının zekasına denk bir zekadaki adam. her kadının zekası da bir değil sonuçta. ben çok zeki olduğumu düşünmüyorum, çok zeki adam beni ne yapsın :)


  • devilred  (13.12.14 23:40:36) 
zeki adam daha güzel bir gelecek vaad eder, geleceğe yatırım amaçlı. ama eğitim/okul falan denseydi sona eklerim.


  • cocodancer  (13.12.14 23:41:07) 
Herkes "aptal adam" konusuna kafa yormus zeki adama karsilik. Ortalama zekadan bahsediyoruz, cok zeki dedigimiz adamlarin disinda herkes aptal mi oluyor? Ya da butun kadinlar ortalama zeka ustu mu:)
Soru su; neden ortalama zeka yetmiyor? Aptal demiyoruz, ortalama zeka.

Edit: Ben yazmadan once devilred olaya mantikli bir aciklama getirmis.
  • delifaruk  (13.12.14 23:41:54 ~ 23:46:51) 
@divit, öyle bir yargıya nasıl vardın. bence öyle değil. çok zeki insanlar tanıdım, yani baya bildiğin dört beş basamklı sayıları sen hesap makinasına yazarken söylüyor, çok hızlı dil öğrenebilen, hafızası çok kuvvetli ama öyle yakışıklı bir tarafı yok, parası da yok.
i1122.photobucket.com

  • sehpa fx350  (13.12.14 23:44:10) 
ortalama zeka da beni mutlu etmez. pratik zekalı olması lazım bir kere. sonra espri yaptığında mideme kramp girmemesi lazım. ne bileyim bir olaya herkesin baktığı yerden bakmaması lazım. daha uzatılabilir bu liste. ortalama bir zekayla bunlar çok zor.


  • vesna  (13.12.14 23:48:39) 
sıralamada zekayı fizikten ve paradan önemli bir yere koyduk. bu demek değil ki bill gates gibi adamlar istiyoruz. o kadar zeki olan kadın da o kadar zeki adam istesin, hakkıdır. çiftlerin zekası uyumlu olmalı. ben ortalama zekalı biriyle arkadaş olmakta dahi zorlanıyorsam hayatımı ortalama zekalı biriyle niye paylaşmak isteyeyim? dahi olmasın, salaklıklar da yapsın, çok kaliteli zevkleri olmasının yanında çok boş zevkleri de olsun ama ortalamadan da üstün olsun zekası. "olsun" diyorum ama oldu. aradığımı buldum.

edit: ilave yaptım.

edit 2: olgunluk ve sorumluluk duygusu ile zeka farklı şeyler. bana kalırsa zeki biri mutlaka olgun ve sorumluluk sahibi de olmuyor. eğer önceki duyuruda kriterler arasında olgunluk, sorumluluk duygusu gibi karakter odaklı özellikler olsaydı bunlar zekadan üstün gelirdi benim için.
  • m e l t e m  (13.12.14 23:48:58 ~ 14.12.14 00:12:57) 
@divit
Bildigim kadariyla suan Dunya'da bilinen en zeki insan, bir barda calisiyor, barmenlik yapiyor. Butun gun, bardaklara icki dolduruyor. Umarim iyi maas veriyorlardir adama:)

  • delifaruk  (13.12.14 23:48:59) 
Ya aslında orta zekali, karizmatik, esprituel, hafif entelektüel adamla da gayet anlasilir.

Sapyoseksuelim dedim ama çok zeki erkekler tüylerini diken diken ediyor aslında.

Yanlis ifade etmisim kendi adima ama o duyuruda "humour", "karizma", "şeytan tüyü sahibisi" gibi siklar olmadigi için toptan "zeki" olsun dedik, geçtik.
  • damdanakan  (13.12.14 23:49:00) 
@delifaruk, ben de "benden daha az zeki olan" diyecektim başta ama sonra yanlış anlaşılmalara yer vermemek için genel bir tabir olarak "aptal" kullanayım dedim. Herkes kendi zekasına kendince bir değer biçer sanırım ve genelde herkes de kendi zekasını beğenir. Yani kaşını, gözünü, burnunu beğenmeyen çok insan bulursun da zekasını beğenmeyen pek bulamazsın :) Hepimiz "zeki" olsun diyorsak da aslında zeka alt ve üst limitlerimiz elbette birbirinden farklı. Ben 3 birimlik zekayı kendi kriterim için yüksek görüyorken, bir başkası 5 birim bekliyor olabilir. Ben de benden daha az zeki olduğunu düşündüğüm, tutuk insanlardan bahsediyorum. Konuşurken, düşünürken, uygularken, zekalarınız yakın olmalı evet; yoksa ömür geçmez, darlanırsın. Ortalama zeka beklentinin minimum başlangıcı ancak çok çekici değil; parlak zeka ise tam kıvamında, nomnom.


  • pandispanya  (13.12.14 23:49:27) 
@alter, daha tartışmayı bilmiyorsun, seninle aynı fikirde olmayınca aptal insana, başka tarafından anlamaya bağlıyorsun. komiksin..


  • sehpa fx350  (13.12.14 23:50:14) 
@damdanakan
Bu o duyuruya mahsus birsey degil zaten, kadinlarin bu tarcihi zaten bilinen birsey.

  • delifaruk  (13.12.14 23:50:23) 
aşırı zeki hastalıklı adamlardan bahsetmiyorum, toplum ortalamasının üstü zeki adamın parası da vardır tipi de vardır. tip derken güzel surat demiyorum. giyinmeyi bilir iyi berbere gider genel kültürü iyidir arayı kapatır. MESELA BEN


  • divit  (13.12.14 23:53:12) 
Ortalama zekadaki erkek o kadar geride kalmıyor aslında, aptal olan çok geriye düşüyor. Eğriyi logaritmik düşünelim.
log.liminastudio.com
Şekilde görüldüğü gibi aptal ile ortalama zeka arasındaki fark çok iken, ortalama ile yüksek zeka arasındaki fark az.

Ayrıca zeki bir adam ağzı açık ayran budalası olmaz. "Ne yapacağım ben şimdi" diye ağzının içine bakmaz. Kendisi inisiyatif alabilir. İlişkinin karar aşamalarında birlikte karar alınabilir, birlikte hareket edilebilir bir kişi olur. Sana annesiymiş gibi davranıp tüm sorumluluğu üstüne atmaz. Sorunlarda birlikte çözüm üretebileceğin bir insan olur. Karşıdakinin koca bebek değil de erkek olduğunu daha çok hissedersin.

Bir de, evet, problem çözdürebilirim. Benim çözemediğim bir problemi çözen kişiye hayranlık duyarım. Herhangi bir alanda olabilir bu. Ortada bir alev varsa, bu da onu körükler.
  • aychovsky  (13.12.14 23:53:42) 
bir şeyleri ben anlatmam kendi anlar hem de bana da anlatır. zeki adam kendine bakacak kabiliyete sahip olduğu gibi hayatına aldığı kişinin yükünü de hafifletir. karizmatik olur zeki adam, espri yapar mesela karşıdakini nasıl etkilemesi gerektiğini iyi bilir. kendini yeniler eskimez. nasıl sevişeceğini bilir, nasıl para kazanacağını bilir... zekadan kasıt matematik ispatı yapması değil sadece; duygusal zeka da işin içinde. zeka yoksa her şey eksik zeka varsa her şey tamam. olmasa da tamamlanır.


  • biyik  (13.12.14 23:55:11) 
bu "zeka"dan kasıt sanırsam uyumu içinde barındırıyor
misal denir ki adam espri yatığımda anlasın, ortamda laf söyleyebilen, fikri olan birisi olsun, yabancı dil bilsin -bunun zekayla ne alakası var mesela??
Hatta bunların çoğunun doğrudan IQile çok bir ilgisi yok aslında hatta iyi IQsu olan adamların bir kısmı nerd filan hani master yaptığım enstitüde vardı öyle bi Rus, manyak. Odasından çıkmazdı.. --Bilkent genetik mezunuyum. tüm okul arkadaşlarım ilk 500de olan insanlardı , hani süper değilse de bir ölçü işte iyi-kötü. Bunların içinde "zeki" diyebileceğim 2 bilemedin 3 adam var. 2 tane de kadın var. Yani tamamen benim "zeka" algıma göre bu. Yoksa kimseyi "süper zeki" sıfına sokmuyorum aslında sadece kendime göre bir zeka tanımı yapış oluyorum, ne demek istediğimi anlatabildim mi ki?

yoksa zeka ölçülse adam süper zeka çıksa ama çoban olsa, ne modern hayattan ne ortamdan, ne yabancı dilden bişey bilmese, kadınla ortak 1 tane konuları olmasa ne yapsın kadın o zekiyi?
  • niye ama  (13.12.14 23:55:46) 
herkes zeki zeki diyor ama yine aynı herkes bu "zeki"yi kendi zeka seviyesine göre yorumluyor. iq, eq ne derse desin yorumlayan insana göre değişiyor zeka kavramı. eminim ki buradaki kadınların çoğu, dahi derecesindeki zeki adamlarla yapamayacaklardır, çünkü onlara ayak uyduramayacaklardır.

dikkat edilirse "söylediğimi anlasın", "esprilerime gülsün" gibi kriterler var ortada. işte bunların hepsi kendi zekamızın yansımasını görmek istediğimizden. farkında değiller bence ama çok zeki adam aramıyor aslında kimse.
  • devilred  (14.12.14 00:04:37) 
@devilred katılıyorum. ve arttırıyorum, burda yazanların çoğunun hoşlandıkları erkekte ilk etapta zeka seviyesinden etkilendiklerine inanmıyorum. yani arada bir hoşlantı oluşmuşsa bunun sebebinin gerizekalı olmadığı sürece salt zeka olduğunu düşünmüyorum.


  • sehpa fx350  (14.12.14 00:08:46) 
devilred'e katılıyorum. üniversitede mühendislik fakültesi olarak moda okuyan kızlara kaymaya çalışıyorduk. onlar %90 kız biz %90 erkektik ve onlar da bize karşı boş değildi(valla).

4 sene içinde sadece birimiz bunu başarabildi. çünkü anlaşamıyorduk bi türlü, ortak muhabbet konusu bulamıyorduk kafamız farklı çalışıyordu. hani biz zekiydik onlar aptaldı demiyorum ama aynı düzleme inemedik bi türlü. artık eq mu ne boksa ondan bizde yoktu
  • divit  (14.12.14 00:09:02) 
bana göre beni seven, ilgi gösteren adam zekidir. tercihlerini güzel yapıyor aferim ona. demek ki ben beni seveni seviyomuşum. ben de çok zekiyim bak :p çocuklarımızın zekasını hiç düşünemedim şimdi.

yok la kimse kimsenin zekasını beğenmez, en zeki adam da gelse anlayışsız olduğu sürece salaktır kadının gözünde. anlayışlı olsa da kendinden salaktır. arada aşk olmadan kimse kimsenin zekasına hayran olmaz.
  • seksen9  (14.12.14 00:12:58) 
devilred'e siddetle katiliyorum ben de. Bircok kadin belki de bazi einstein'lara frekanslar tutmadigi icin "malin teki" deyip gececek. Aslinda "zeka" diye pesine dusulen sey, aslinda baska sey/seyler gibi.


  • delifaruk  (14.12.14 00:13:37 ~ 00:14:53) 
Zeka demem ben onu napicaz?

Ben ne derim, hormonlarim ne derse onu derim.
Çünküsü; hormonlarim iste o dedigi vakit benim beynim bi kulp bulup ( ay cok yakisikli, aman tanrim cok tatli, ufff be ne adam -bilincaltim bildigin pazarci- )begenmemi etkilenmemi saglar zaten.

Misal ben gote bakarim diyen erkek bence cok samimidir ve ay cok tatliiii diyen erkege nazaran. Ama samimi erkek beni etkiler mi, yooo.
hormonlarim bundan bi cacik olmaz demisse, samimidir derim, kalir oyle samimi armut nisaniyla.

Zekayi hakkaten napcam, dif denklem mi cozdurecegim?
  • cecilia  (14.12.14 00:13:57) 
"kıreyzifarooq" ahahahahahahhahaha gece gece bastım kahkahayı ashdahsgfdhgsafhgdasfkdlsahşdlk

ya abi aslında istediğimiz normal erkek. ama bizim memleket embesil erkek dolu. kendimi yüceltmek için demiyorum valaha. ya bak bunu elli defa yazmışımdır burda da, adamlar kitap açmadan yüksek mühendis oluyo ya. kitap okumuyorum eksikliğini hissetmiyorum diyen adamlar ya. oturuyorsun masaya, konuşacak cümlen yok. e bu sefer flört diye sarıyor "x hanım şuranız güzel, buranız çok reröre" türk filmi gibi. "senlen evlenmek istiyom çünkü benim ligime göre çok güzelsin, kafanın içindeki möhim deil onu ben hallederim" adamları.
  • emirkulu2  (14.12.14 00:15:57) 
Kadınların bu konudaki beyanlarına değil uygulamaya bakacaksın.


  • arnold schwarzeneger  (14.12.14 00:22:50) 
arnold'un demek istediği

"zeka dediklerine bakma, hergün bicepslerime farklı hatunlar oturtup crunch neyin yapıyorum nihahha"
  • emirkulu2  (14.12.14 00:25:06 ~ 00:25:18) 
İlkokulu 8 senede bitirmeme rağmen hem de.


  • arnold schwarzeneger  (14.12.14 00:27:42) 
diğer duyuruya ilave yaptım da buraya da yazayım aynını:

en üstte zeka olması demek değil ki bir erkekte ilk baktığımız şey zeka. ilk baktığımız şey dış görünüştür, ve bu yüzeyseldir. derine inmek için kişiyi tanıman gerekir. yüzeysel olarak seni etkilemeyen birinin derinine inmek istemeyebilirsin ama derine indiğinde seni etkileyen bir şey bulamıyorsan, hatta inecek bir derinlik yoksa o sığlıktır ve insanı sıkar. bu yüzden de zeka dış görünüşten daha önemlidir. bundan ötesinde de karakter özellikleri var. en önemlisi ve en geç keşfedilebileni de bu.
  • m e l t e m  (14.12.14 00:27:47) 
referans aldığın soruyu gördüm de geldim, orda özellikler kısıtlanmış. ona göre normal tabi.

ama bi erkekte ilk aradığı özellik zeka olan kadın net gerizekalıdır. ben aynı dilden konuşmaya bakarım mesela. ilgiye bakarım. ister benden zeki olsun ister gerizekalı olsun. yeter ki konuştuğum zaman fransız kalmasın. anlamasa biile ilgilensin.

kadınların bitirdiği ilişkilere bakarsak 'adam zeki olmadığı için ayrıldım' diyen kaç tane çıkar? ilgisizlik, anlayışsızlık, anlaşamamazlık, kıskançlık vs.. ha bunları da zekaya bağlayan varsa onlar da gerizekalıdır. azcık kendileri zeki olup partnerlerinin dilinden anlasalarmış.
  • seksen9  (14.12.14 00:32:17) 
@seksen9
O soruyu referans almadim, dedigim gibi, zekanin kadin icin hatiri sayilir bir kriter oldugu bilinen birsey. O soruyu da gorunce aklima gelmisken sordum simdi bu soruyu.

  • delifaruk  (14.12.14 00:46:12) 
Zekadan kasıt ağzı laf yapmak,girişken olmak vs. Üstün zekalı bireylerle çalışmış psikolog adayi olarak ıq su çok yüksek olup mal mal bakanlarini tek kelime laf edemeyenlerini ama sınavlardan tam not alıp kariyer denilen mevzunun mna koyanlarini gördüm.

Türkiyede ağzı laf yapan, esprili hazır cevap insanlara zeki sıfati yapıştırılsa da o zeka değil, atılganlık sadece.

Kadinlarin esas baktiği şey tip+kariyer...
Erkeklerinse güzellik..şahsen ben güzelliğe bakıyorum.
  • empedokles  (14.12.14 00:52:24) 
sosyal statü ilişkilerde her şeyden önemli..uzun ilişki isteyen ciddi ilişki isteyen kadin mesleğe bakar.

Sex isteyen kadin tip+vucuda bakar.

Elinde zeka testleriyle gezenler de vardir elber
  • empedokles  (14.12.14 01:00:24) 
meslek ve zeka ters orantılı olmaz pek zaten.


  • m e l t e m  (14.12.14 01:15:03) 
bu soruya sağlıklı cevap alamazsın. seçenekleri zeki - aptal diye sunmak komik. kim neden aptal bir insanı tercih etsin ki herhangi bir sohbet içerecek ilişkide. kimse "aptal seviyorum" diyecek değil. kadınlara asıl sorman gereken zeki derken neyi düşündükleri. (tek gecelik ilişki ya da salt fiziksellik içeren herhangi bir şeyde kimin ne kadar zeki olduğuna o kadar dikkat edildiğini sanmıyorum)


  • nawar  (14.12.14 01:24:11) 
kadınlar saygı duyabilmek isterler beraber oldukları erkeğe, kendinden aptalına kendini vermek küçültücü gelir. bu yüzden kendinden daha zeki olana yönelir.


  • derz dolgusu  (14.12.14 01:31:33) 
@meltem şöyle ters orantılı olabilir; adamın resim yeteneği vardir( ki bu da genel yetenek = zeka kapsamında) çok büyük bir sanatçı olabilecek kapasitededir fakat o kişiye bunu keşfedecek imkanlar sunulmamıştır. Adam matematik sorusu çözemeyince garson olmuştur.

Çoklu zeka kuramı geçerli günümüzde. Zekasının gelişkin olduğu alanı erken yaşlarda keşfeden biri çok iyi yerlere gelebilir.

Ayrıca da özel üniversitelerde çok düşük puanlarla güzel mesleklere sahip olmak artik çok kolay.

Özet olarak zeka çok karışık bir kavram. Kadin - erkek ilişkilerinde belirleyici olacak kadar somut ve net değil. Ayrica da zeki insan sosyal ilişkilerde kaçip daha çok mental faaliyetlere yönelerek doyum yaşiyor.
  • empedokles  (14.12.14 01:39:52) 
empedokles; haklısın. önüne fırsat çıkmamış olabilir. düşük puanla üniversiteye girme konusunda da haklısın. ancak birincisi ben öss'nin (şimdiki adı her ne olduysa) zeka ölçtüğünü düşünmüyorum; ikincisi tabi ki bunlar da sonuca etki edecek durumlar.

yani ne bileyim, birinin inanılmaz iyi resim yapıyor oluşu zaten onun zekasını ortaya koyar. o durumda garsonluk yapması pek de önemli olmaz. şu an dünyanın en mühim sinema oyuncuları hep gençliklerinde parasızlıktan garsonluk yapmış olan kişiler.

tutup bir mimar mutlaka çok zekidir diyemem ama projesini takdir ettiğim bir mimarın zeki olduğundan şüphe etmem. yani "mesleğim şu" diyen insan için zekidir ya da aptaldır diye düşünmüyorum. çok şükür dar görüşlü değilim. :)
  • m e l t e m  (14.12.14 01:48:03) 
Türkiye'de yaşadiğimiz için resim,heykel vb alanlarla zekasini ortaya koymasi anlam ifade etmez. Çünkü beklenilen en çok soruyu doğru cevaplayip doktor falan olmasi. Doktorlar aptal demiyorum onlarin sayisal zekasi yüksek. Öte yandan heykeltraşında görsel zekasi yüksek. Sokaktaki fahişe ve dilencinin de sosyal zekasi yüksek.

Sosyal psikoloji kadinlarin beğenisinin paranın etkisi altinda olduğu görüşünde. Belgesel bile var bunla ilgili. Adam fakir görünümlüyken kimse suratına bakmıyor. Aynı adam lüks otomobille, giyimle seksi olarak tabir ediliyor. Bilim de para+statü diyor işte.
  • empedokles  (14.12.14 02:07:45) 
empesdoıfsıdfıdsu

sen de bir erkek olarak sokaktaki dilenci kadının yüzüne bakmazsın, plazadan çıkan kalem etekli ablayı şöööle bi süzersin doğal olarak. bu sırf kadınlara ait bişey değil, yeni dünya toplumlarında insanlar dış görünüşe göre değerlendiriliyor.
  • emirkulu2  (14.12.14 02:13:06 ~ 02:13:28) 
Bilim dediğin sosyal deney. Kişilerin kendi değer yargıları üzerinden yapılan bir deney üstelik. Somut evet, ama değişken.

İkinci durumda insanların baktıkları adamın kendisi değil, adamın sahip oldukları (bu sahip olunanlar mal mülk de olabilir, boy pos da, uzun bacaklar ve büyük göğüsler de). Etkilendikleri lüks araba vb. beni etkilemiyor mesela. Gösteriş bana itici geliyor. Belki ben zengin bir aileye sahip olduğum için maddiyatçı değilim, belki de yapım öyle. Bunun net bir cevabını veremem. Ama bazısı resimden etkilenir, bazısı da arabadan etkilenir. Mutlak doğru diyebileceğimiz bir durum yok ortada.

Ha ayrıca resimleriyle servet kazananları, servetiyle resim satın alarak yatırım yapanları da unutmamak lazım. Yani bence mühim olan başarı. Bu da parayla ölçülüyor işte. Ancak her sektörde farklı değer biçiliyor.

Aslında felsefi olarak tartışmaya çok açık bu bahsettiğin sosyal psikoloji deneyi. Üzerine çok uzun konuşasım var ama çok da uykum var. Eheh

Yatayım.

Edit: Uykusuzluktan kendimi tam istediğim gibi ifade edememiş olabilirim ama bunu ancak sabah anlayabileceğim. :)

Bu arada bir Joshua Bell deneyi vardı, onunla ilgili olarak da bu değer biçme konusu irdeleniyordu.
  • m e l t e m  (14.12.14 02:15:33 ~ 02:25:31) 
bakıp bakmamak ölçüt değil ki burada. Ölçüt zekaysa onda da var. Ayrıca sen ayda 10 bin tl kaldıran dilencinin gece takildiği mekanlara takılamazsın. Yeri gelir doktordan çok hatun götürür.

Ayrıca da kadin güzelse ben bakarim. Fiziği , plaza hatunundan iyiyse ben alırım ona kalem eteği denilen şeyi. Hammadde iyi olsun yeter. Gerisine çözüm var.
  • empedokles  (14.12.14 02:23:59) 
Aslında kızların erkeklerde aradığı niteliklerin bileşkesi şu 'üstünlük'. Her özellikte diğer seçmediği alternatifinize göre üstün olmanız. Neden seni trrcih edeyimin başka bir adı yani.

Örneğin zeka. Zeki adamdan kastı muhabbet edebilecek bilgiye sahip, ortamda bir birey olarak kendini kabul ettirebilen, söylediğiyle aptal durumuna düşmeyip pattnerinide mahçup etmeyen bir erkek istenir.

Örneğin boy-fizik. Bir nevi güç göstergesi. Diğer erkeklere göre güçlü olup, kadınını koruyabilecek dayak yemiyecek bir erkek istenir.
  • filipis  (14.12.14 02:42:58) 
empedokleks'in yukarida soylediklerine katiliyorum. Hatta bunlari devilred'in soyledikleriyle de birlestirirsek ben de boyle bakiyorum olaya.

Kadinlarin "zeka" diye pesinde kostuklari sey aslinda zeka degil. Iste bu yuzden sordum "neden zeka istiyor kadin?" diye. Aradiklari sey zeka degil, kimi kadinlar bunun farkinda belki ama adini zeka koymuslar, kimisi farkinda degil belkide.
Agzi laf yapana -ozellikle kadinlarin- zeki dedikleri dogru. Agzi iyi laf yapmak da sosyal zeka.
emdokleks'in dedigi gibi coklu zeka kavrami diye birsey varken "zeki" demek pek bir anlam ifade etmiyor aslinda.
Kadin zeka ariyorsa bile bu aradigi sosyal zeka.
Bilim de zaten kadinin ve erkegin onceligini ortaya koyuyor. Arkadasin dedigi gibi kadin icin "sosyal statu" hersey, bilim bunu ortaya koydu. Bazi asmis kadinlar icin durum farkli olsa da bunlar sadece istisnalar. Yine bilim diyor ki, kadin kendinden daha cok para kazanan erkek ister. Milyonlar kazanan kadinlarin dahi, kendinden fazla kazanan, statusu daha yuksek erkekler tercih etme konusunda kati oldugu sonucu cikiyor arastirmalarda. Kadin milyonlar kazaniyorsa, bu sefer kendinden birkac milyon daha fazla kazanan erkek arayisina giriyor, degisen birsey yok yine.
Nasil ki ayni adam luks otomobilden inince birden bire seksi adam oluveriyor, yuksek statu sahibi adam da otomatik olarak - her ne olursa olsun - "zeki" adam oluyor. Yuksek statu, otomatikman yuksek zeka ile - durum gercekte de oyle ya da degil - eslestiriliyor.

Sonuc olarak bir bakima buradan zeki adama denklem cozdurmenin fayda saglamayacagi cikiyor:) Zeki oldugu icin degil, "zeki" etiketini yapistirmaya musait vasiflara sahip oldugu icin tercih sebebi oluyor erkek. Icgudusel bir olay, zeki olanlar (yani zeki denilenler) istenilen vasiflara sahip. Kadinsak, bir takim kriterlein toplamina "zeka" diyoruz.

Zekanin eslestirildigi seyin sadece "statu" oldugu sonucuna varamayiz tabi. Yukarida bircok kisinin de yazdiklarinda soylenenler gibi farkli farkli olgular zeka ile eslestrilidiginden "zeka" diye ortak bir kavram cikmis ortaya belki de:)
Ben cevabimi aldim, parmaklariniza, zihninize saglik, tesekkurler.
  • delifaruk  (14.12.14 02:50:32 ~ 02:59:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.