[]

IMAX denen şey gerçekten güzel mi?

filmi IMAX izlemek gerçekten çok farkettiriyor mu? Ben ağır gözlükler rahatsız ettiği için ve çerçeveleri görüş alanımı daralttığı için 3D izlemiyorum. IMAX'da aynı şey mi yahu hiç izlemedim?

Hobbit'in IMAX'ına mı gitmeliyim?


 
imax hakikaten süper 3d'den nefret ederim ama 3d imax'i standart 2d'ye tercih ederim yalnız interstellar gibi hem 2d hem imax olan filmler süper ötesi oluyor.


  • nuka cola  (13.12.14 22:08:44) 
Çok bir şey kaybedileceğini düşünmüyorum, ismini vermek istemediğim bir filmi ankamall'da cinemaximum imax'te izlemiştim o günden beri imax'e bulaşmam. yeni teknolojilerin ilk kullanıcılarının çektiği ortalama çilenin bi 10 katını çektiriyor rahat. özellikle bana film izleyip keyif almaktan ziyade, denek gibi hissettirip, deli gibi rahatsızlık veren bir şey olmuştu.

böyle yani. Ha belki "gravity" arkadaşın da dediği gibi "interstellar" gibi derinlik hissine daha çok ihtiyaç duyulan filmler için güzel bir tecrübe olabilir orası ayrı bir konu.

Bu arada, ben izlediğimde gözlükle izledim evet. Şu an da hala aynı şekilde sanıyorum ki. Yani eğer filmin önüne geçecekse teknoloji kısıtının rahatsızlıkları çok gereksiz olur aynı 3d'deki gibi diyorum ben senin için de.
  • solfej  (13.12.14 22:11:30 ~ 22:15:27) 
@solfej, neden öyle oldu? IMAX'ta da gözlük mü veriyorlar kask mı takıyorlar, izlerken rahatsız etmesin istiyorum. Ne bileyim yandaki arkadaşıma dönüp bir şeyler söyleyebileyim mesela.


  • peace.on  (13.12.14 22:12:45 ~ 22:13:03) 
Bence kesinlikle cok farkli imax. Ben imax opsiyonu olan hicbir filmi normal salonda izlemem.


  • sckxyss  (13.12.14 22:14:50) 
imax opsiyonu olan hicbir filmi normal salonda izlemem+1
3d imaxler gözlüklü, 3d olmayanlar gözlüksüz oluyor. gözlük yorucu olabiliyor biraz.

  • mutley  (13.12.14 22:23:47) 
Shrek 4 ü izlemiştim imaxte. Girişte bir sahnesi var. Atarabasıyla giderlerken kamera yukarı doğru kayar ve mezarlık mı neysi orayı gösterir. Kamera yukarı doğru kayarken sanki ekran duruyor da salon havalanmış gibi hissetmiştim. Gerçekten normal 3d ile arasında 3 gömlek fark var.


  • orhan tv  (13.12.14 22:29:51) 
Gözlük basit hafif bir gözlük, aslında imax'te olay görüntünün yüksek kaliteli ve perdenin büyük olması izleyiciyi görüntünün içine daha rahat çekmesi, ve ses sistemi de gerçekten daha iyi. Eğer istediğim bir film imax vizyondaysa ve imkanım varsa imax giderim.
Açıkçası imax'te en çok zevk aldığım film amazing spider-man 2 oldu, 3d'si ile bence çok eğlenceliydi, ama en etkileyici olaraksa gravity güzeldi, bir de ilk defa hp ve melef prensi izlemiştim, ilk 12 dk'sı 3d idi ve çok güzeldi.

Hobbit de imax izlenir.
  • atom karincanin torunu  (13.12.14 22:30:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.