[]

İş yapmayan mesai arkadaşı sizin motivasyonunuzu düşürür mü?

Is olup da yapmaması şeklinde bir durum degil. Mesleki farklılıktan dolayı ona fazla iş olmaması durumu bu bahsettigim.

Gunluk gelen 1-2 evrak yazısı haricinde bir işi olmasa, gun içinde kitap okusa, ingilizce çalışsa, kafayi koyup azcık kestirse, iş arkadaşına muhabbete gitse vs. vs. Bu arada sizde de hangi birine yetişeceginizi şaşıracak kadar iş yoğunluğu olsa mesela? Nasıl hissederdiniz?


 
devlette çalışıyorsam böyle şeylerin normal olduğunu
babam kamuda müdür 10 tane kadar hiç işe gelmeden maaş alan memuru var bu sayı da en az hali
bunlara sinir olan bir insan olduğum için devlet memuru olmadım, hiç çalışmayan iş arkadaşım olmadı
  • niye ama  (13.12.14 21:42:18) 
etkilemezdi. isin olmamasi da calisani kotu hissettirir ve genelde isi olmayan, isi olanin yaninda sorun yasar.


  • Lorik Cana  (13.12.14 21:43:02) 
valla staj yaptığım yerde böyle biri var. önemli olan soru şu: iş yapmadığını kabul ediyor mu? benim ofisteki kabul etmiyor ve sürekli oflayıp puflayıp çok işi olduğunu söylüyor. ben stajyer olarak onun 3 katı iş yapıyorum ve hala bana iş kitliyor bazen. motivasyonumu ciddi şekilde düşürüyor. mesleki farklılığın yeterli bir etken olduğunu düşünmüyorum. çalışmak isteyecek olan insan her türlü çalışır.


  • ack3000  (13.12.14 21:43:13) 
insan kaynakları çalışanları beni çok sinir ediyor. sadece bir kaç kişi arayıp görüşme ayarlamak ve sürekli cv okumayı iş sanıp şikayet etmeleri yok mu beni çileden çıkarıyor.


  • peace.on  (13.12.14 21:44:56) 
@peace.on ik'da staj yapıyorum, yukarıdaki cevabından da görebileceğin üzere doğru tespit:D ama şunu söyleyeyim, kurumsal firmalarda ik boş değildir. bizim ik'da sadece bu kişi boş


  • ack3000  (13.12.14 21:52:15) 
@ack3000 +1 azıcık bir iş yaptıkları zaman bile yoruldum geberdim moduna giriyorlar bir de utanmadan.

beni etkiliyor maalesef. keşke etkilemese.
  • sen olmayan cocuk benim  (13.12.14 21:54:19 ~ 21:54:41) 
Valla şimdiki firmamım ik'sında az kişi çalışıyor ama öncekinde çok fazla ik çalışanı vardı. hepsi böyle bunların :D

Burda aslında normal olan onların çalışma standartları belki. ben işimi bitiremeyip her gün iki saat geç çıkarken onlar beşte çantalarını alıp çıkıyorlar. belki anormal olan benim işimdir...:)
  • peace.on  (13.12.14 21:56:36) 
bizim okulda bir öğretmen var. biz derse dağılırız hala öğretmenler odasında oturuyor olur. tenefüste ineriz, herkesten önce gelmiş olur. sınıfa girip çıktığı zamanı henüz yakalayabilmiş değiliz. kendime yakıştırabilsem, bir gün sınıfının koridorunda durup dersini dinlemek istiyorum, sınıfta da böyle baştan savma tavırla mı ders yapıyor diye. ama kendime yakıştıramadığım için yapamıyorum.

evet, rahatsız olurum. oluyorum da açıkçası. 30 tane çocuğun birden hakkından çalıyor çünkü her geç girip erken çıktığı derste.
  • vesna  (13.12.14 22:00:57) 
Hicbirsey hissetmem. Umrumda olnaz. Ben yogunum diye o da yogun calismak zorunda degil, bazilari sansli oluyor.


  • delifaruk  (13.12.14 22:01:57) 
Aslinda işi olmadığı için ona kizamiyorum, meslegiyle ilgili bir is olsa yapacak ama is gelmiyor. Atıl kadro oldu onunki, bu onun sucu degil evet. Benim asıl takıldığım şey bunlari aleni bir sekilde yapması, uyumasi, ingilizce calismasi... Sonra da pfff cok sıkıldım bugün demesi. Bilmiyorum ki, insan biraz cekinir bu kadar rahatlığa.


  • bambum  (13.12.14 22:07:25) 
bambum, hani basit herkesin yapabileceği işler illa ki vardır. onlar için size ya da diğerlerine yardım da mı teklif etmiyor?


  • vesna  (13.12.14 22:11:23) 
kesinlikle düşürüyor. kafamı kaldırıp su ya da çay almaya gidebildiğimde oradaki masada nerdeyse bir saat boyunca oturup türk kahvesi içen insanları görünce çıldırıyorum. neden aynı maaşı alıyoruz ki?


  • violetsky  (13.12.14 22:13:01) 
Geçen senelerde yaşadım bu durumu. Saha görevindeydim şantiyeye 2 kişi gitmek durumundaydım. Kendi iş yapmadığı gibi benim işime de engel oluyordu hıyarto. Bizim işyerinde hep erkek mühendis tipler yapar bunu. Biz karılar kadın halimizle bostana girmiş dans gibi ordan oraya koştururduk bunlar işçiule muhabbet ederken. Çok motivasyon düşürücü oluyor. Bir de ofiste utanmadan öfleyip pöflerler. Bir keresinde dayanamayıp dediydim, biz kadınız demeden koşturuyoruz erkek olsam yoruldum demeye utanırdım dedim.

Şantiyeyi özlesem de bu hıyarları sevmediğim için sevmediğim birimde çalışıyorum şu an. Bak nelere mal oluyor.
  • emirkulu2  (13.12.14 22:28:22) 
vesna, evrak islerinden bana da geliyor, onlara yardimci olmaya çalışıyor sagolsun. Ama o yazılar dışında mesleki iş yoğunluğum var benim, yetisemiyorum. O da kitap okuyor uyuyor falan, enteresan bir durum. Bu kadar aleni yapmasa keşke. Nasıl söylenir ki, söylenmez herhalde.


  • bambum  (13.12.14 22:37:18) 
devleti bilmiyorum ama özel sektörde ikcıların mini etek, topuklu ayakkabı ikilisiyle gezmesinden nefret ediyorum. onlar iş yapıyorsa biz ne yapıyoruz ulan!


  • devilred  (13.12.14 22:39:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.