[]

bende mi bir sorun var

ocak ayında evleniyorum. hem artık çocuk istediğimiz için hem de evliliğin sağlayacağı yasal haklarımız açısından e evlenelim artık dedik. önce gelinlik krizi çıktı. ben istemiyorum, erkek arkadaşım istiyor. beyaz dantel-şifon karışımı bir elbise ile sorunu çözdük. şimdi de gündemimizde eşya konusu var. eşyaları 2 sene önce sıfırlamıştık zaten. haliyle koltukları, köşe takımını falan değiştirmek bana saçma geliyor. e 2 yılda bir zorunluluk olmadığı sürece mobilya değiştirilmez ki. yazık yani. erkek arkadaşım gözünü şimdi de mobilyalara dikti. olmaz o unut dedim diye de bana çıkıştı "sen evlenmek istemiyor musun, hiç heyecanlı bir halin yok. hayatımız değişiyor evimiz de değişse fena mı olur" diye. sadece evlilik yüzüğü için özel bir model istedim, beyaz altından kişiye özel tasarım olacak. evlilikle ilgili de başka bir isteğim olmadı. e gerek yok çünkü. bıraksam eşyalar yetmeyecek, evi bile değiştirmeye kalkacak gibi hissetmeye başladım. düşünüyorum düşünüyorum, mobilyaları niye değiştirmemiz gerektiğini hala anlamıyorum. 2 senelik mobilya sırf evdeki çekmecelerden birinde artık bir evlilik cüzdanı olacak, bankada ortak hesap açabileceğiz diye değiştirilir mi?

evliliğin lafı bile bi değişik yaptı adamı. imzadan sonra tanımakta güçlük çekmesem bari.


 
abla senin hormona falan bi baksınlar östrojenin neyin eksiktir belki.


  • divit  (13.12.14 21:02:20) 
benim için çalışma odası çok önemlidir. yeni bir başlangıç yapacak olsam, günlerce uğraşır orayı kendimce kusursuz hale getirmeye çalışırım. keza yaşayacağım evi de aynı şekilde.

2 senede bir tabii değiştirilmez ama adamcağız belli ki heves etmiş, şöyle güzel bir evm ailem olsun diyor. işten eve döndüğünde keyif alacağı bir yer olsun istiyor.

belki buna bu anlamı yüklemiş. bence sizde gariplik var.
  • Lorik Cana  (13.12.14 21:04:26) 
Belki eşyalarınızı daha kalitelileriyle değiştirmek isiyordur, bir daha ne zaman fırsatımız olur diye düşünüp.


  • m e l t e m  (13.12.14 21:05:01) 
eğer maddi durumunuz yerindeyse sizde bi gariplik var. ne güzel heves etmiş adam. millet böyle adam ister siz bir de memnun olmuyorsunuz. bana da çok hevessizsiniz gibi geldi


  • sta  (13.12.14 21:05:31) 
sanki türkiyedeki toplumsal cinsiyet rollerini değişmiş gibisiniz. Sende sorun yok merak etme.


  • isadora  (13.12.14 21:06:17) 
Senin adamı bi buraya yollasana, bizim asıl onunla konuşmamız lazım
Isadora+1000

  • emirkulu2  (13.12.14 21:09:57 ~ 21:10:16) 
hehe gelinlikli duyurunu hatırıyorum ben senin
burada benzer şeyler daha önce de konuşulmuştu ben de demiştim evlenecek olsam bu evdeki eşyalarımı kullanırım çoğu 1 yıllık daha, ne gerek var diye :)buradakiler bile üstüme yürümüştü, evlenirken yenisini almak lazımmış. ya alırım sorun değil ama yazık yani bence de
ne diyecem senin heves ettiğin yüzük dışında bişey yok mu? balayı filan ne biliyim?
bence sen normalsin, ben de son derece normal oduğumu düşünüyorum şahsen valla bi sorun yok, sadece sanırsam bizim gibi çok fazla kadın yok o yüzden böyle sorguluyoruz ara ara
  • niye ama  (13.12.14 21:12:45) 
bakın memnun olmuyor ya da hevessiz değilim. sadece gerçekten kafamda bir mantığa bürüyemiyorum ben bunu. evimiz, eşyalarımız zaten çok güzel. hepsini özenerek seçtik. fırsat buldukça, gücümüz yettikçe aldığımız şeyler değil. çok özendik, günlerce istanbulun altını üstüne getirdik o eşyaları beğenene kadar. ve gerçekten çok ciddi rakamlar ödedik. şimdi değiştirmeye kalksak yine aynı şekilde yapacağız. e israf ya. o mobilyalara verdiğimiz paraya asgari ücretle çalışan birisi 2 yıl emek veriyor. içim kaldırmıyor şimdi böyle bir değişikliği açıkçası.


  • vesna  (13.12.14 21:13:05) 
niye ama, balayı için yurt dışı programı ayarlamış zaten. öğretmenim ben, ara tatilde hep yurt dışına çıktığımız için ona itiraz etmedim. :p


  • vesna  (13.12.14 21:14:44) 
sorun beyinde. 2 senelik eşyada sorun yoksa zengin de olsan değiştirilmez, ne gerek varmış?


  • lemmiwinks  (13.12.14 21:16:00 ~ 21:17:37) 
Ya seni sınıyo belki de? Bakayım bunu da reddecek mi deyü. Alınmış adam herhalde
edit: gelinlik istememen bence de garip :)

  • yarmasimo  (13.12.14 21:18:04 ~ 21:33:51) 
valla bence bir sıkıntı yok sende. ben de olsam ben de senin gibi düşünürdüm.


  • cilgin fantezilerin adami  (13.12.14 21:20:11) 
Öncelikle enişte saygılar.

Enişte sen iyi misin öncelikle? Burdan iyi değilsin gibi görünüyor da. Seni ve geleceğinizi bu kadar ince düşünen bir kadınla evleniyorsun ve hala onun zıttına gidiyorsun. Çarpılırsın alimallah, musaf çarpmasa ekmek çarpar. Etrafında erkek arkadaşlarınla hiç mi konuşmuyorsun, gereksiz yere masraf çıkaran, sırf elalem ne der diye saçma sapan masraflar yapıp hem kendi ailesini hem müstakbel eşinin ailesini zor duruma sokan "kezoid"leri hiç mi duymadın.

Seni ikna etmeye çalışmayacağım. Eminim haklı sebeplerin vardır. Lakin bu kadını üzme. Bak ben de kadınım, 29 yaşındayım bekarım böyle kadın tanımadım. Ağzın yüzün birbirine girmesin, Allahtan veya inandığın her neyse ondan bela bulmak istemiyorsan son ver ısrarına ve vesnaya bırak kararı. Diğer türlüsü akıl mantık işi değil. Saygılar ve mutluluklar.
  • emirkulu2  (13.12.14 21:26:05) 
ben aslında mobilyaya takılmadım ama gelinlikte olay çıkarman çok garip geldi. ki bana kalsa düğün de yapmam ama bir kız bunu diyorsa orada dururum arkadaş :D


  • divit  (13.12.14 21:26:47) 
Denildiği gibi roller değişmiş gibi sanki. Tamamen sizin gibi bakıyorum evliliğe. Sadece bir imzadan ibaret. Ancak bazı kişiler toplumdan yanlış öğrenilmiş şekilde o kadar anlam yüklüyorlar ki, maalesef evlenince tamamen her şeyin değişeceğini zannediyorlar. Ve kendilerini bir anda değiştiriveriyorlar. Çok yakın erkek bir arkadaşım da bu şekilde. Adamın evlenmesine 8 9 ay vardı, normalde kafası zehir gibi çalışan, inanılmaz hafızası olan adam sürekli kafasında düğünü, sonrasını filan düşüne düşüne aylarca aptal aptal gezi etrafta. Sürekli kafasındaki şeyler de tam olarak bunlardı. İşte koltuk takımı, evi boyası, tv. zart zurt. Üstelik o da evlendiği kadın da kendi evlerinde yaşayan kişilerdi ve ikisinin de eşyaları yeniydi. Sırf tvyi geçen sene aldı mesela dev gibi bir ekran filan. Kısacası umarım evlendikten sonra memura bağlamaz sevgiliniz. Bana evliliğe bu kadar anlam yükleyen tipler tam memur kafasında gibi gelir hep. Zamanla dışarı çıkmalar azalır, birkaç sene içinde her akşam evde dizi, sana bu yakışmış filan izlerken buluverirsiniz kendinizi. En fazla arada bir yurt dışına çıkıp bol bol alış veriş yapıp dönersini işte. Ha zaten böyleyseniz problem yok ama öyle olmayın ya :) Belki bir örnekten buralara getirdim lafı ama maalesef bu risk var.

Edit: Soruya tam olarak yanıt vermemişim, hayır sizde bir problem yok. Ancak bunu tam anlamıyla ciddi ciddi eşinizle konuşmamış ve bir yol bulmamış olmanız belki problem olabilir. Bence de eşyalar yeniyse ve sıkıntı yoksa yenisini almanıza gerek yok. Çocuk da yapacağız diyorsunuz, o parayı bankaya atıp çocuğunuz için kullansanız daha güzel olur gibi.
  • pokepoke  (13.12.14 21:29:44 ~ 21:36:02) 
pokepoke, öyle bir hayatımız yok zaten. planlı bir hayatımız da yok açıkçası. kafamıza ne eserse onu yapan insanlarız daha çok. kafalarımız da genelde aynı yönden eser. evlilik lafı ortaya çıkınca bi değişik bir şey oldu bu adam. 3 sene önce evlenme teklif etmişti. geçenlerde küt diye çocuk yapsak ya biz, yaşlar geçiyor falan dedik. ne olduysa ondan sonra oldu.


  • vesna  (13.12.14 21:40:19) 
genelde evlenmeye ramak kala türk kızlarının içinden bir canavar çıkar
sizin durumda enişteden çıkmış bu canavar
--lütfen kimse hakaret algılamasın bunu ya benim bir ilişkim yok zaten belki ben de yapacam böyle şeyler bi ilişkim olsa, evlenmek filan söz konusu olsa kim bilir :) --ama misal yardımcı doçent olan evle alakası olmayan, yemek pişirmeyi bilmeyen yengem "beyaz eşyalar ille de gri olacak" dediydi benim. fellik fellik onun istediği beyaz eşyaları aradılar. bi sürü para verdiler. sonra hepsi dağıldı filan. kendisi de der şimdi, ne salaklık etmişim diye. ben böyle bi sürü vaka gördüm. böyle vakalar görmesem de oldum olası meraklısı olmadım gösterişli düğünlerin, gerkesiz masrafların yani gelinlikte de eşyalarda da sonuna kadar destekliyorum ben seni -bi faydası var mı bilmesem de :) gerçekten sorgulama kendini, bence çok haklısın ve mantıklı düşünüyorsun. burası kesin.
şimdik adamın azcık içine evlilik canavarı kaçmış, tam tersi de olabilirdi, o zaman bu adam sana ne derece tahammül eder senin saçmalıkların ne derecece kabul görürdü, nerede uzlaşırdınız??? ben benzer eksende şeyler düşünüyorum hep. onunla mukayese ediyorum.

şurada kalmış 1 ay bu da geçer aranız bozulmasın böyle şeyler için. kendini sorgulama herkes bu süreçte acaip şeyler yaşıyor işte, sizinki de böyle olacakmış eğer cidden kırılıyorsa eşya da alınır atla deve değil ama sırf kırılmasın diye, bence olay budur .. ha bi de adama hevesli, mutlu, istekli olduğunu tek tek söylesen iyi olacakmış gibi duruyor. sanki biraz hayal kırıklığı var.
  • niye ama  (13.12.14 22:04:05) 
senin gibi degerli kadini buldugu icin opsun de basina koysun. boylelerine ota boka masraf cikaran kezban layik.


  • mayeskuel  (13.12.14 22:12:18) 
Madem o kadar özenerek seçmişsiniz, ciddi ciddi araştırıp şık mobilyalar almışsınız gerçekten de gerek yok. Demek ki heves etmiş yeni bir başlangıcı yeni eşyalarla yapmaya. Bilemedim ne desem. Birkaç şeyi değiştirseniz de bari gönlü olsa. :)


  • m e l t e m  (13.12.14 22:18:06) 
Aklıma ne geldi. Enişte illa mobilya almak istiyorsa bebek odası alsın unisex beyaz böyle :) hehehe


  • emirkulu2  (13.12.14 22:19:54) 
vesna hani olur ya bişey alırsınız, aslında yenidir ama pişman da olmuşsunuzdur, onları değiştirebilirsiniz.

ilk fırsatta cam ocağı değiştiricem ben mesela. yeni de aldık atmaya kıyamıyorum ama bozuluverse sevinicem. o nasıl bir zor temizlenmektir, nasıl bir çabucak kirlenmektir, üstüne tuz dökülse pis görünmektir yarabbim. bak bi daha nefret ettim kendisinden.

işte böyle eşyalarınız varsa onları değiştirirsiniz, hem de eşinizin gönlü olur. adam heves etmiş. tam tersi kız heves etse adam istemese adama burda demediğimizi bırakmayız. ortayı bulmak lazım her şekilde.
  • physcos physcos  (13.12.14 22:38:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.