[]

mobildeyim muhabbeti

duyuruda sıkça gördüğüm bir şey bu, mobildeyim edit yapamıyorum, mobildeyim fotoğraf göremiyorum gibi. e en altta mobil görünümden çık diye bir link var. edit yapabiliyorsun, fotoğraf görebiliyorsun, ayrıca bir duyuruya verilen cevapları görmek için de ayrıca bir yeri tıklamana gerek yok. "mobildeyim uzun yazamayacağım" hariç şu mobildeyim muhabbetlerini anlamıyorum ben. "mobildeyim editleyemiyorum" ya da "mobildeyim fotoğrafları göremiyorum" yazmaktan daha kolay alttaki mobil görünümden çık linkine tıklamak. niye var bu mobildeyim muhabbeti? benim gözden kaçırdığım bir nokta mı var? varsa nedir?




 
Bu soruyu 1 senedir açmak isteyip de bir türlü toparlayamıyordum. Bu çok önemli konuya parmak bastığın için seni tebrik eder, alnından öperim. Hakkaten ben de anlayamıyorum. Acil yazılan bir şeyde ortaya çıkabilecek abuk subuk kelime düzeltmeleri için özür dileme haricinde "mobildeyim, x yapamıyorum" konusu gerçekten kocaman bir soru işareti benim için.

Mobil görünümden çıkınca çok internet yiyor ya da telefonu kasıyor da o yüzden mi çıkmıyorsunuz misal?
  • pandispanya  (11.12.14 10:24:19) 
telefonda masaüstü sürümünü kullanıyorum bazen kafasına göre takılıyor edit yapmayabiliyor. bi de uzun yazı yazarken gözün şaşı olabiliyor. telefon 4.3 ve aşağısıysa biraz şey işte.

note 3-4 isimi led tv'yi telefon diye taşıyanlar için böle bi sorun yoktur eminim tabi
  • emirkulu2  (11.12.14 10:24:32 ~ 10:24:53) 
Mobilde masaüstü görünümü kullanmak benim için çok zor. Bu sebeple linksiz fotoğrafları mobilde ben de göremiyorum, link verilmesini tercih ederim. Onun haricinde uzun yazmak ya da cevap yazmak için mobilin bir dezavantajı olduğunu düşünmüyorum.


  • nereye bu gidis  (11.12.14 10:28:52) 
Her baslik için mobilden cikip duyuruları görmek çok külfetli. İnsan useniyor.


  • damdanakan  (11.12.14 10:29:07) 
mobil olayı zor, emirkulu'nun dediği gibi şaşı olabiliyor insan. saygı göstermekte fayda var


  • sevisgenturk  (11.12.14 10:29:44) 
1 hafta önce dikkatimi çekmişti benim o link :D


  • nickimi yermisin  (11.12.14 10:31:49) 
damdanakan, her başlık için mobilden çık demiyorsun ki. bir kere mobil görünümden çık linkine tıklayınca (taa en aşağıda link) masaüstü görünümüne dönüyor zaten. :)

sevisgenturk, ben gayet saygılı bir üslupla sordum zaten.
  • vesna  (11.12.14 10:41:53) 
Mobilden cik, masaüstüne don. Sonra masaustunden cik, mobile don derken bayagi zorlasiyor is.


  • damdanakan  (11.12.14 10:46:09) 
herkesin telefonu mobilden çık için uyumlu olmayabiliyor ya da uyumlu olsa bile fotoğrafı görememek fotografı görmek için harcayacağı işlem yerine tercih edilebilir bir durumdur olamaz mı yani?

bana da işkence geliyor mobilken mobilden çık sonra geri dön vs.

zor yani mobilken masaüstü görünümü kullanmak
  • indescribable  (11.12.14 10:53:56 ~ 10:54:16) 
Cunku safari adına konuşayım ben, o Minicik yazıları büyütüp mesela fotograf goreceksiniz diyelim mumkun değmiş bu. Basıyorum basıyorum 10. Seferde açarsa ancak. Ya da baska bir tarafa basıyorum o anda. Duyuru okurken bile bu kadar zor oluyorsa yazarken duşunun bir de.
Diyelim ki masaüstü sürümüne geçtim, simdi size Yazdığım cevabı editlemeknksteuecegim, Minicik düzeltme işaretine basman gerekiyor. Tamam baston ona. Bu kez Sayfanın yüklenmesini bekliyorum iki saat. Bekledim diyelim dusmeyip de yüklenirse, ardından Minicik yerde zoraki asagi yukarı kayıyor safaride bu ve tutturamiyorum editleyecegim yeri atıyor sanki bir asagi bir yukarı, sağa sola zor gidiyor yazdıklarım kaydiramiyorum yani, tam bir eziyet haline dönüşüyor.
Duyuru yazarken de oyle mesela. Bir şekilde mobilde hata yapıldığında geri dönüş cok zor oluyor. Imla hataları icin düzeltmeye çalışmıyorum ama ama ekleyeceğim bir sey var ise bunu yapıyorum tabii. Keske deneseniz bir, anlatabildim mi bilemedim ama sürum değiştirip edit yapmak gercekten zor.
  • mimimi  (11.12.14 10:54:56) 
çok basit bir duyuru app yapılabilir. msj geldiğinde soru cevaplandığında bildirim gelecek çok zor değil yaa.


  • mrthany  (11.12.14 11:36:04) 
Vakit kaybı. Mobilden çık, ilgili duyuruyu tekrar bul, zum Yap, butonu bul. Bunlar hakkaten zor geliyor. Halbuki mobilde yazar isminin olduğu satır boş. Diz oraya editiydi büdütüydü, capsini falan. Uğraştırma işte. Mobilitenin mantığına ters.


  • sehpa fx350  (11.12.14 11:38:33) 
"mobildeyim, ilk mesajı atamıyorum" var bir de. ben de anlam veremiyorum, alttaki "masaüstü görünüme geç" tuşuna basmak bu kadar zor olamaz.


  • devilred  (11.12.14 11:38:46) 
Mobilden duyuruya baglandigimda ilk is olarak en alttaki mobil gorunumden cik diyorum ve sana yuzde yuz katiliyorum. Zor degil ki edit yapmak, resimleri goruntulemek. Ayrica mobil surumu son derece kullanissiz. Sadece telefonun klavyesini sevmedigim icin uzun yazmak zor oluyo.


  • lionel andres  (11.12.14 11:44:27) 
tabletten rahat oluyor hep masaüstü kullanıyorum ama cepten zor oluyor. ha ama illa editliceksem yine de geçiyorum tabi


  • sta  (11.12.14 11:47:01) 
şöyle ki, cevabı yazmışsın, yollamışsın. sonra editlemen gerekiyor. en aşağı in, masaüstüne geç, sonra aynı duyuruyu tekrar bul (sayfa refleshleniyor sonuçta), tekrar duyuruyu aç, cevabını bul (çok cevap varsa bir de aboo), edite tıkla ve editle.

diğer yol, zaten açık olan duyuru cevaplar kısmında; mobildeyim: yaz ve devam et editlemene.

tamam duyuru'da hoş durmuyor bu durum ama mobil versiyona edit eklemeyenler düşünmezken ben mi düşüneyim bunu?
  • trajikomix  (11.12.14 12:03:47) 
moderatorleri uyarmak yerine adami elestiriyorsun. adam gibi mobil uygulamasi yapsinlar cok mu zor? herkes onunla ugrasmak zorunda degil ki her seferinde.


  • bohr atom modeli  (11.12.14 12:06:38) 
inan ona tıklıyorsun ya telefonum on saat kendine gelemiyor. herkesin telefonu sizinki gibi olmayabilir belki de? ondan olabilir mesela. kasıyor kardeşim kasıyor :)


  • farrytikki2  (11.12.14 12:13:10) 
Öyle bir link mi vardı? Senin gözünden kaçan bir şey yok, bizim gözümüzden kaçan bir şey var.


  • aychovsky  (11.12.14 12:15:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.