[]

Defalarca kavga çıkan bir konu...

...şu eski ilişki mevzusu. Bir arkadaın basına gelmis ve hayli muzdarip.
Özetliyor ve soruyorum. Özet: Adamla kadın, tanısmıslar ve birbirlerine acılmıslar. Sonra birlikte devam edelim, gecmisi geride bırakalım demisler. Adam kadına demis ki "Saygı konusuna iliskide onem veriyorum, ozen gösteriyorum. Lutfen eski mevzularla ilgili ikimiz de onlemimizi alalım. Can sıkıcı seyler yasamayalım." Kadın da "Evet, ben de bunu istiyorum." demis. Bazı kurallar almislar, uygulamaya koyulmuslar. Ancak ilerleyen gunlerde adam kadının bilgisayarda surekli gecmisi temizlediğini fark etmis. Canı fevkalade sıkılmıs, bir muddet sabretmis ve sonunda patlamıs, bir kavga, sonra ozur, yeniden sozlesme vs. derken hadise defaatle devam etmis. Adam tekraren diyormus ki "Bak seni anlıyor olabilirim, sacma bir meraksa da lutfen yapma. Senden azami olcude buna dikkat etmeni istiyorum. Onun dısında yasadıgımız problemleri el birligi eder asarız. Lutfen" diyormus. Kadın da ozur dileyip gercektenaptalca bir merak oldugunu falan soyluyormus. "Olsun, gene de merak etme. İnsanlar sevgilerine sahip cikabilmek icin bazı seyleri terk edebiliyorlar su hayatta, o kadar film izliyor, kitap okuyor, konusuyoruz. Aska dair, sevdaya dair, baglanmıslıga dair... yani bunları soylerken bile, bilmedigini, bilemedigini ima etmek beni utandırıyor. Kendimi sana boyle bir noksanlıgı yakıstırma utancından kurtarmam icin sen de ne olur bize hicbir faydası olmayan ve hatta bizi uzen su sacma isi terk et." diyormus. Bu sekilde sozler pekistirilmis, bu sefer sonlar, olmayacaklar soylenmis. Tabii bir iki de ciddi munakasa yasanmıs bu esnada.

Bu arada iliskileri de yarıresmî bir statude devam ediyormus. Ailelerle tanisilmis. Konusulmus, isin adı konmus Yani yukarıda saydıklarım yasanırken bunlar da bir taraftan oluyormus. Adam, sona erdigi dusuncesinde ama biraz yıpranmıs bir haldeymis. Kendi kendine de sunu diyormus, "Sonucta cok sacma sapan gelse bile, seni seviyorum ve seninle birlikte bir yola cıkmak istiyorum dedigin birinin onune hassasiyet olarak bir sey suruyorsan, o seyi kanıksamak neden bu kadar guc?" İstedigi basit, sonucta hicbir sekilde gecmisle ilgili dusunce ve sacmalıkların hayatlarına oyle ya da boyle bir duygu gorunumunda bile yansımasını istemiyor. Twitterden, facebooktan, blogdan takip etmenin, iz surmenin manası nedir? Bir beklenti! Neyin beklentisi? Bunu 18 yasindaki bir kıza yakıstırabilir insan belki ama otuzunu asmis bir kadın, bunu nicin yapar? Diye dusunup duruyormus. Cunku olayın en basında zaten yakınlasmalarının kokeninde boyle bir geri cekilme iddiası varmıs. Adam boyle bir seyi dayatmamıs ki, yani hadi gel bi iliski yasayalım, ama sen de böyle davran dememis. Kadın ben boyle dusunuyorum, boyle kararlarım var hayatıma dair demis. Bunun altında adamı etkileme ve kendine cekme emeli olabilir. Adam buna takılmamıs. Kotulugun ve pismanlık duygusunun neye benzedigini bildigi icin, iyi olmak, kendini iyi hissetmek isteyen birilerinin samimiyetine inanmaya meyilliymis. Cunku iyiligin ozunu kotulugu bilen bilir, dusuncesindeymiş, boyle bir felsefesi varmıs. Hatta bu kavgalar yasandıgında adam, "Bak ikimiz de yetiskin insanlarız, kafamızda bazı seyler net degilse birbirimizi uzmeyelim, saygılıca, edeplice bu isi neticelendirelim. Hic olmazsa saygıyı koruruz. Ki saygı büyüktür sevgiden." manasına gelen sozcukler kullandıgında kadın aslalarla kat'alarla yanıtlamış. Yani salakca bir merak, özensizlik, ozur dilerim. Nokta. Demiş.

Hayatı insan belli bir yastan sonra kücültme kararı alır bilirsiniz. Bunda yasanmıs hayal kırıklıklarının, mutsuzlukların payı var elbette. Ancak bu noktada isabet ettigi bir sevgide ve iliskide daha emin ve hatasız davranma yoluna gidersiniz, bu böyle bir cabadır. Bunun icin deger vermis kadına, kadın da adama bu duyguları hissettigi ve aynını kendisine vadettigi icin seviyormus adamı. Son duruma gelirsek, adam bu dusuncelerin icinde gidip gelirken, her sey bitti sukur adam olduk yolumuza bakıyoruz derken, kadının yine bu isi surdurdugune sahit olmus. Suna karar veremiyor, ne yapmalıyım?? Ayrıca bu nasıl bir inattır, neyin inadıdır?

Ben cok konustum arkadasla. Ancak sonucta "kadın"ın derdini merak ediyor ciddi ciddi. Bu hep boyle midir'e getiriyor ki ben hayır diyorum, oyle degildir, olamaz, bir sorun var! Ancak o daha safiyane bakıyor olaya, benim gibi degil. Arkadasın sıkıntısı ozete bu dostlar.

Ek: Yanıt verenler, bir sakıncası yoksa yaşlarını, yine bir sakınca yoksa medeni durumlarını ekleyebilirler mi? Olmazsa da saglık olsun.

 
Kimse akışına bırakacak sorgulamayacak cesarete sahip değil. Sorun her zaman sorgulayanın kendisindedir bir ilişkide. %100 güven asla olmaz nedense. Ne diyim, bu da biter. Bitsin hatta. Çok yapay bi ilişki gibi geldi bana, zorlaymış gibi. Zorlamasınlar.


  • solemio  (10.12.14 04:20:28) 
bu nasıl bi ilişki harbiden rus edebiyatı tadında. adam anlattığın kadar kibarsa kadın da böyle gizli gizli iş çevimeyi seviyorsa bu abimiz çok üzülür. sözünüz geçiyorsa ufak ufak tavsiyeler verin abi uzak tutsun kendini. kadının belli ki unutamadığı içinde kalan bir şeyler var. bir gün çıkar bunlar açığa.


  • tescillimarka  (10.12.14 04:24:43) 
son ayrıldığım sevgilim de yazar burda, ayrıldığımız günden beri bir kere açıp merak edip bakmadım bişi yazmış mı napmış diye. çünkü ilişkiyi kafamda tamamen bitirmiş haldeydim. hülasa insanda merak, umutla başlıyor. bence eski sevgilisini sürekli kontro etmesi normal değil/olamaz. stalkcu olmuş baya baya, vallahi zormuş.


  • mula  (10.12.14 04:24:44) 
olayın özü şu cümle.
"Bunun altında adamı etkileme ve kendine cekme emeli"

ben hep şuna inanırım, hata bir kez yapıldığında ahmaklık, ikinci kez yapıldığında tercih yahut aptallık, üçüncü kez yapıldığında ise arzudur. arzu ile tercihin arasında çok fark var, dikkat edin lütfen.

kadın olgunlaşmamış. olgun ve medeni bir ilişki yaşamak için o adama uygun değil. iş ciddiye binerse bile gizli gizli decam eder. kimseyi kafese sokup 7 24 izleyemezsiniz.
alışkanlık da olabilir bu. fakat yine de çok rahatsız edici.
alışkanlıklarından sevdikleri için vazgeçebilir insanlar. fakat dediğim gibi merak edip bunu bilme arzusu yaşamak çok tehlikeli. üstelik ciddi münakaşalardan bahsediyorsunuz.
arkadaşınız doğru kararı vermeli.
  • mimimi  (10.12.14 04:39:58) 
"Ancak ilerleyen gunlerde adam kadının bilgisayarda surekli gecmisi temizlediğini fark etmis."

Nasıl yani? Bundan sonrasını okursam anlarım belki dedim. Anlamadım Ama. Eksik bir şeyler var.
  • solfej  (10.12.14 05:07:54 ~ 05:38:18) 
@solfej, neyini anlamadın? Kadın ya eski sevgilisini stalk ediyor internet üzerinden ya da aynı yöntemle görüşmeye devam ediyor. Adam bunu yaptığını farketmiş kadının işte.

Neyse, bence kadın adamın good catch olduğunu düşünüyor ama aslında aşık falan değil, beyni ve kalbi arasında gidip geliyor. Adam ileride daha da mutsuz olacak. Bitmesi gerekir.
  • twelfth  (10.12.14 07:45:56 ~ 07:46:03) 
adam kadının geçmişini temizlediğini nasl fark ediyormuş, o geçmişe bakarak. bu duruma devam ettiğini nasıl fark ediyormuş, kadının özel, kimseyle paylaşması gerekmeyen internet geçmişine ısrarlaaa bakarak.

kadın haklı, herkes istediği kişinin istediği sayfasına bakar, belki özlemle, belki nefretle, belki oh mutsuz iyi olmuş demek için, belki aa ne güzel mutlu olmuş olsun tabii demek için. bu da yaşanan ilişkiyi hiç mi hiç bağlamaz. ne zaman ki eskiyle iletişim, görüşme gibi mevzular söz konusu olur, o zaman belki konuşulacak bir konu çıkar. tartışılacak da demiyorum, konuşulacak. böyle saçma saçma konulardan roman yazarsanız değil 30, 60 yaşına gelseniz de hiçbi ilişkiyi yürütemezsiniz.

25/kadın/ilişkili.
  • freya  (10.12.14 09:19:18 ~ 09:20:02) 
yav internet tarayıcısını açıp yeni sekme açtığınızda önceden gezilen sekmeleri görürsünüz 'sık kullanılanlar' olarak; ben firefox ve ie kullanıyorum, ikisinde de böyle. eğer yeni sekme tertemiz geliyorsa anlarsınız ki sizden önce oturan geçmişi silmiş. bunda anlaşılmayacak ne var?..

cevaba gelirsek; sevgilim yapsaydı ben de takılırdım ama çok nadir olmakla birlikte zaman zaman ben de bakıyorum eski sevgilimin hesaplarına ama inan hiçbir duygu beslemeden, tehlikesiz bir merak sadece. özellikle takıntılı bir karakter varsa karşınızda, yasaklar durumu daha cazip hale getirir. ilişkinizi doğrudan etkileyen bir tarafı yoksa çok kurcalamayın derim.

30+, K
  • manuel mandalina  (10.12.14 20:56:56 ~ 20:58:08) 
Mulaya katılıyorum. Kafada bitiremediği biri var ki hala ısrarla stalk ediyor.
29 k homeless

  • emirkulu2  (10.12.14 21:02:41) 
ben de tam olarak anlamadim. kadin kendi eskilerinden mi kopamiyor, yoksa adamin eskilerinin mi izini suruyor?


  • nxtrls  (10.12.14 21:21:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.