[]

beyler çok gerginim.

bundan birkaç hafta önce de fikirlerinize danışmıştım. tavsiyeleriniz üzerine polis çağırmıştım..

durum şu:

alt katımda ufak bir market var. (küçük bir süper market, aile bireyleri dükkanda duruyor) bunlar sabah 6 ya kadar istisnasız müzik dinliyorlardı. bir kere uyarmama rağmen aynısını ertesi gün de yapınca polis çağırdım. bir hafta idare etti polis :D (sinirden gülüyorum amk)

sonra bu amcıklar tekrar devam ettiler. aşağı indim adam gibi uyardım. sabahın dördünde ayıp değil mi gibilerinden vs bahsettim. dükkanda 18 20 yaşlarında bir çocuk. tamam abi dedi, iki gün sonra tekrar amk. yine indi aşşağı bu sefer biraz daha tehditvari konuştum. bak bu böyle devam etmez gürültüye devam ederseniz bir iki defa daha gelir uyarırım, sonra başka yollara başvururum, hukuki yollara başvururum vs dedim.. bu olay da beş te oldu...

bu gece de dörde on kala daha yüksek bir ses geliyordu dükkandan. uyanır uyanmaz aşağı indim, bu sefer ablası vardı dükkanda, onu da uyardım, ayıp değil mi yazık değil mi yarın işe gideceğim derken o her zaman dükkanda duran çocuk da rafların arkasındaymış, onu görünce neden uyarmıyorsun ablanı? efendi efendi derdimi anlatıyorum diye mi böyle yapıyorsun dedim. çalışmaya dalmışım unuttum abi falan dedi. ben de bir daha buraya gelmek istemiyorum. kendinize çekidüzen verin şu an sinirden elim ayağım titriyor nedir bu ya falan dedim eve geldim..


buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. sizce bundan sonraki adım ne olmalı? artık polis vs çağırmayı düşünmüyorum. bir daha olursa direk karakola gidip şikayetçi olmak istiyorum... tavsiyeleriniz nelerdir?


not: iki yıldır adıyamanda yaşıyorum. buralı değilim. işi büyütürsem sorun olur mu? dikkatli olmak gereken bir husus var mıdır?

cevap yazan elleriniz dert görmesin :)

 
valla düşman edinme kendine sanırım kiracısın. dükkan sahibi olduklarından çevreleri geniş olur. yüz göz olma bn bunu öğrendim insanlarla uğraşmayacaksın üç kuruşluk mevzulardan...olayın boyutu değişiyor çünkü. ha bak illa bir şeyler yapmak istiyorsan. maliye'ye fiş vermiyorlar diye ihbar et sgk sigortasız işci çalıştırıyorlar diye ihbar et. yüreğin soğusun.


  • mr fusion  (10.12.14 03:22:13) 
öncelikle daha fazla uyarmak için gideceksen eğer çocuklarla değil de bir gündüz vakti aile büyükleriyle sakinken ortada gürültü yokken konuşmakta fayda var.

aile kimdir, necidir, ne derece manyaktır bilmediğim için mevzu büyür büyümez diyemiyorum elbette ama Türkiye şartlarında olayın büyüme ihtimali, karşılıklı zarar verme ihtimali de yok değil.

hal böyle olunca en mantıklısı aile büyüklerini uyarmak, sonrasında da devam edilirse karakola gitmek.

ayrıca yaşadığın binada bu durumdan rahatsız farklı birileri yok mu? onların da desteğini alarak uyarmak, polise başvurmak daha etkili olabilir.

öte yandan aile, eş veya çocuğunuzla birlikte falan yaşıyorsanız ekstradan temkinli olmak gerekli.

ne yaparsan yap sabırlı olup öfkeni kontrol etmeye bakmalısın. haklıyken haksız duruma düşmek, hatta bu işten zarar görmek çok daha kötü ve zor bir durum.
  • emfuzi  (10.12.14 03:24:02) 
eyvallah. teşekkür ederim mantıklı bir yaklaşım ama üç kuruşluk mevzu olarak görmemek lazım, hemen hemen her şeyden önemli bir şey çünkü bu uyku. yarın işe gideceğim. yarın da değil birkaç saat sonra anasını satayım :)

evet kiracıyım. ama onlar da kiracı. hatta evsahibimiz aynı kişi. bunun bir artısı olabilir mi ? ev sahibime durumu anlatmamın bir faydası olur mu acaba?

benim aklıma maliye ye şikayet etmek gelmişti, fişten ziyade 24 saat açık diye. sanırım yasak bu durum çünkü.
  • sen olmayan cocuk benim  (10.12.14 03:25:41) 
Adıyaman'ı bilirim. Maalesef günün sonunda sizi haksız çıkarırlar. Oranın polisi böyle şikayetlerde şuna bakar: "Alkol alıp, alem mi yapıyorlar? Hayır. O zaman sorun yok."


  • pardonan  (10.12.14 03:26:25) 
@emfuzi, makul ve mantıklı tavsiyeleriniz için teşekkürler.

dediğiniz gibi, haklıyken haklı duruma düşmemek için elimden geleni yaptım. inanın baya kibarca uyardım her seferinde. gecenin dördünde uyanan bir adam en fazla ne kadar kibar olabilirse değil, sanki uykudan uyandırılmamışım gibi sakince uyardım.

tek başıma yaşıyorum. ama yine de temkinli davranmak istiyorum, gurbet eldeyiz sonuçta.

dediğiniz gibi bir de sabah gitmek lazım o halde. teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için.
  • sen olmayan cocuk benim  (10.12.14 03:29:27) 
@pardonan, açıkçası birkaç hafta öncesi hariç polisle hiç muhatap olmadığım için bu konu hakkında bilgi sahibi değilim. ama polisi çağırdığımda bi yarım saat kadar gelmediler (ki adıyaman küçücük bir yerdir.) sonra tekrar aradım, ekip yolda adresi bulamamışlardır dedi ve on dakika sonra ekip geldi. (camdan seyrediyorum ben aşağı inmemiştim o vakit.) dükkana girip beş dakika kadar çıkmadılar, bunu da polisler bu konuda hassaslar diye yorumlamıştım o vakit. uzun uzun konuştular diye.. ama sanırım siz haklısınız... vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.


  • sen olmayan cocuk benim  (10.12.14 03:32:26) 
yanlış anlaşılma olmasın üç kuruşluk olay dediğim önemsiz meselelerden trafikte yol verdin vermedin kavgasından insanlar ölüyor. bak hem de adıyaman'mış aşiretleri olur bilmem nesi olur. boş ver. ev sahibiyle konuş madem ortak. babalarıyla konuş. tek yaşıyormuşsun sonra sıkıntı çıkarırlar ben de aynı durumu karşı komşumla yaşıyorum. gece güm güm kapıyı çarpıyor üstüne piyano çalıyor ben bir iki kere uyardım sonra o sonra o saat 22 de çok konuştuğum gerekçesiyle kapıyı çaldı saat on ve gerekçesi çok konuşuyormuşuz. neyse baktım olay büyüyecek boşverdim cidden takma kafaya değmez.


  • mr fusion  (10.12.14 03:34:15) 
Hocam kulak tıkacı al kafan rahat olsun.tabi bu geçici bi çözüm.inş en kısa zamanda çözüme kovuşur.çok sinir bozucu bi olay ben de yaşamıştım benzer bi olay


  • high hopes of the sozluk  (10.12.14 03:35:16) 
@high hopes of the sozluk, açıkçası bunu nişanlım da tavsiye etmişti. kendisi de bir iki ay önce almıştı gündüz vakti ders çalışabilmek için . (ev arkadaşlarnın hafif gürültüleri bile çalışırken rahatsız ediyormuş)

bilemiyorum üstat. burda beni sinir eden uykumdan olmanın yanısıra zihniyet. anlamıyorum ben aga, bir kişi size geliyor sabahın dördünde beşinde, yaptığınız gürültüden rahatsız oluyorum dikkatli olun diye uyarıyor ama siz hala devam ediyorsunuz. insan yerin dibine girer böyle bir durumda bir daha bırak yüksek sesle müzik dinlemeyi müzik dinlemem ben o durumda. takarım kulaklığı en az bir ay kulaklıkla müzik dinlerim yeminle :)

işte böyle. bu zihniyete yenik de düşmek istemiyorum. birinci önceliğim uykumu almak ikinci önceliğim haklı olduğum bir davada bu zihniyeti yenmek istiyorum..
vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
  • sen olmayan cocuk benim  (10.12.14 03:40:48) 
ayrıca ev sahibi ortak madem neden ev sahibinle konuşmuyorsun ki? ne kadar rahatsız olduğunu dile getirirsen eğer ev sahibi de uyarabilir.

tabii bu durumda da bu dükkan kiracıları ne kadar süredir ordalar, ev sahibiyle samimiyetleri nedir gibi birçok durum söz konusu olacak. ev sahibi belki de onların tarafında olacak.
  • emfuzi  (10.12.14 03:43:22) 
Ulan cok sinir oldum. Verecek bi fikrim aklkm da yok. Tasinirken cam pencere indir bir de not birak ses yapmayin demedik mi diye.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (10.12.14 03:45:53) 
küçük bir ihtimal tabii de, konuyu tatlılıkla çözme şansı da var. yine gündüz vakti, sakin ve sempatik bir şekilde bu gençlerle biraz sohbet edip, arkadaşça, abi şefkatiyle yaklaşıp çocuklara birer tane kulaklık hediye edersin. müziği kulaklıktan dinleyin lan keratalar gece 12'den sonra vs diye motive edebilirsin belki.

tabii ne kadar etkili olur bilemem ama en azından kulağa hoş geliyor.
  • emfuzi  (10.12.14 03:46:11) 
@emfuzi ev sahibi ile samimiyetleri yüksek diye duymuştum. ama yine de bir sonraki aşama sanırım ev sahibi ile konuşmak olmalı. kulaklık meselesine gelince hakkaten iyi fikir ama ben bu saatten sonra yapamam, sinir oluyorum artık elemana.

@mr fusion mesajınızı geç fark ettim (uykulu olduğumdan mütevellit) haklısınız gerçekten, dediğiniz açıdan bakınca üç kuruşluk bir durum..

@proletarier aller lander vereinigt euch, sizin meseleniz olmasa da sinirlenmeniz, benim için değerli ve sıkıntımı az da olsa hafifletiyor.

hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır. valla duyuru olayını bir iki aydır kullanıyordum. ilk günden beri bir çok konuda faydasını gördüm ama bugün ayrı bir yere geldi duyuru benim için.
  • sen olmayan cocuk benim  (10.12.14 03:54:49 ~ 03:56:59) 
benim bildiğim 12 den sonra açık kalmaları için bir ruhsata ihtiyaçları var, bak bakalım ruhsatları var mı?


  • selam  (10.12.14 03:56:56) 
öğlen vakti git aile büyükleriyle konuş: bak abi/gardaş neyse ben de buralı değilim bu civarı tavsiye etti menzilden arkadaşlar sessiz sakin olur dediler problem olmaz dediler güvendim ev tuttum her gün her gün uyanmak zorunda kalıyoruz gece arkadaşları bikaç defa uyardım siz de bi güzel dille konuşun size zahmet vs.

diyeceğin bunlar.
  • tescillimarka  (10.12.14 03:57:16) 
@selam, ruhsatlarına bakıp şikayet etmek de çok mantıklı, teşekkür ederim. maliye ye mi yoksa zabıtaya mı şikayet etmek gerekiyor? bileniniz var mı ?


  • sen olmayan cocuk benim  (10.12.14 03:58:00) 
geri zekalılıkları kanıtlanmış ve beni hayattan bezdirmiş olan üst komşum yüzünden her gece 3 4 5 gibi inanılmaz derecede rahatsız edici gürültülerle uyandırıldığımdan sizi çok iyi anlıyorum.

yöneticiye 3 kez söyledim olmadı
kendim 4 kez söyledim olmadı ve bunların iki seferinde birinde gece o vakitte çaldım kapıarını, 1 kez de 5 te yöneticiye gittim buyrun inelim benim eve görün sesi diye.
ki ev benim.
onlar kiracı.
deliriyordum artık en sonunda tak tuk tak tuk yukarıdan gelen seslerden.
bir de başka bir ilde kaymakamlık yapıyor bu adam ama sabah gidip akşam geliyor. bazen haftanın iki üz günü yokmuş kadın annesiyle yaşıyormuş bi de evde.
bebekleri var şu bu dendi beyefendi eve geç geliyor dendi ama bir yıldır bir şekilde idare ediyorum zaten uyarılarla tavana oklava vurmalarla.
bebe varış sözde ben hiç bebek sesi duymadım oradan üstelik. varsa yoksa pataküte yürüme sesi sanki halay çekiyorlar takırrrrrrr tukuuurrrrr bi şey devrilme sesi gibi.

bir kez de şikayette bulundum adı kaymakam bey çıktı olay kapandı.
en sonunda gittim emniyete şikayette bulundum. eğer gerekeni yapmazsanız yukarıda neler dönüyor diye ve benim kişisel alanıma taciz ediliyor diye savcılığa gideceğim ve her türlü kanıtı da toplayacağım sizi de dahil edeceğim bu memurlarınızın sergilediği kaymakam bey olayını da dedim.

bu arada kaymakam beyi hiç göremedik konuşmak için kadın tamam tamam yeaa diyor eşinizle konuşmak istiyorum diyorum eşim müsait değil diyor bana.

neyse karakolda da salladım valla kafadan öyle bir şey yapabilir miyim bilmiyorum bende bi böyle memur, polis, banka, karakol korkusu var zaten. silah şeyinden mi ne.

neyse, o günden beri ses hala var ama öncekinin 4 te 1 i kadar. buna da şükür deyim zıbarıyorum artık geceleri rahat rahat.
ev sahibiyle de görüşmüştüm bu arada. bir fayda etmedi.

bazen insanların arsızlıklarıyla baş etmenin tek yolu çirkefleşmek yahut korkutmak sanırım.
  • mimimi  (10.12.14 03:58:22) 
@tescillimarka, dediğiniz kesinlikle yapılabilir ama babası biraz iletişime kapalı bir tip gibi geldi. ama ölümden öte köy yok mantığı ile gidip sakince derdimi anlatabilirim sanırım. değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.


  • sen olmayan cocuk benim  (10.12.14 04:00:10) 
@mimimi, katılıyorum. bazen çirkefleşip sert çıkmak gerekiyor. bugün dükkandan çıkarken de söyledim çocuğa. "böyle derdimi adam gibi anlatıyorum diye bunlar oluyor değil mi" diye. hayatımda hiçbir zaman çirkef olmayı beceremeyen biri olarak bu sefer çirkefliği becerecek kıvama geldim sanırım. umarım sizin de sorununuz büyük oranda değil tamamen çözülür. kıymetli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim.


  • sen olmayan cocuk benim  (10.12.14 04:04:03) 
ne demek, lutfen...

defalarca nazik bir şekilde uyardım. okulum var, yarın 10 saat dersim var, uykumu alamayınca ben çok zorlanıyorum, zaten çok zor uyuyorum lütfen biraz hassas olun.

çirkeflik yapmayı ben de çok fazla beceremem ama bu bana büyük bir tecrübe oldu hatta sözlükte bununla ilgili şeylerden çok bahsettim.
sürekli teşekkür eden insan, olması gereken şekilde bir ardıma karşı mesela ya da dolmuşta yer verildiğinde örneğin ya da su getirdiğinde biri ona vs.
sürekli pardon, bakar mısınız, rahatsız ettim, lütfen gibi nezaket cümlelerini topluma karşı kullandıkça bunlar nezaketle dikkate alıp size dönüş yapacaklarına iyice tepenize çıkıyorlar.
etkisiz eleman gibi görülüyorum sanırım ben o zamanlar.
ama işte demek ki bazen bu dilden anlıyorlarmış.

küçük yer şu bu diye çekinmeyin bence. hafiften siddetliye doğru yapın yapacağınızı. onlar da kiracıymış üstelik.
ben epey rahatladım altı aydan fazla süredir.
size de kolaylıklar diliyorum.
  • mimimi  (10.12.14 04:22:43) 
@mimimi, tavsiyeleriniz dikkate alacağım. iyi geceler diyeceğim ama sabah oldu :) günaydınlar :)

tekrardan herkese teşekkür ederim. gidip uyumaya çalışacağım, cevap yazan olursa birkaç saat sonra tavsiylerinizi, önerilerinizi okumuş olacağım.
  • sen olmayan cocuk benim  (10.12.14 04:30:30) 
belediye diye biliyorum ama gece gelmezler nasılsa, ispati için gece 3 de falan kredi kartı ile alışveriş yapın, fiş + pos extresini saklayın.


  • selam  (10.12.14 06:07:26) 
akşam 5 ten sonra gürültüyü şikayet edemezsiniz.

çevre ve şehircilik bakanlığı gelip ölçüm yapıyor desibel filan. maalesef akşam 5 ten sonra çalışmıyorlarmış.

www.eksiduyuru.com

-----------------------

bana kalırsa taşın, bazı insanlar orospu evladı oluyor. dağlı oluyor. çirkef oluyor. dağlı adama anlatamazsın. önce taşın. sonra şikayet et. bu arada da söylen ama. kavga çıkarma sadece.


www.eksiduyuru.com
  • ibomiu  (10.12.14 07:50:32) 
adıyamanlı bir arkadaşım vardı üniversitede ve adamın babası bildiğin ağaydı.
ama hem babası hem kendisi dünya kibarıydı. çok açık söylüyorum okul hayatım boyunca daha efendi bir adamla tanışmamıştım.

bana kalırsa en mantıklısı ilk etapta bu iblislerin ailesi, akabinde de ev sahibin ile konuşmak. ayrıca koca binada -hatta sokakta- senden başka rahatsız olan yok mu?
  • teritori  (10.12.14 08:01:52) 
siz muhatap olmayın, ev sahibi uğraşsın. gürültü nedeniyle evden çıkacağınızı söyleyin. taşınma masraflarını da kendisinden isteyeceğinizi belirtin. o hal çaresini bulur.

tek başınıza olduğunuz bir yerde, daha dikkatli olun. haklı olmanız sizi korumaz.
  • oinone pe  (10.12.14 08:16:52) 
Belediyenin Cevre Koruma ve Kontrol mudurlugunu ariyorsunuz. Gurultu ile ilgili sikayet dilekcesi olusturuyorsunuz. İlgilenmezlerse kaymakamliga sikayet ediyorsunuz. Ufak marketin canlı muzik iznine sahip olmadigini ve gereginin yapilmasini istiyorsunuz.

Sikayet olustururken Cevresel Gurultunun Kontrolu ve Yonetimi Yonetmeligine atifta bulunun. Eger Cevre Koruma ve Kontrol mudurlugunde islem yapilmayacaksa Zabita Mudurluguna yazi yazilip (radyo, ses sistemi ya da sizi ne rahatsiz ediyorsa artik) gurultu kaynaginin kaldirilmasi gerektigini, aksi durumda ust makamlara sikayet edeceginizi soyleyin.

Kesin cozum :)

Ps: Adıyamanda belediye nasıl ilgileniyor durumla bilmiyorum. Cevre Koruma Mudurlukleri olmayabilir, ama yine de sikayet olusturun. Size 20 gun icinde cevap vermek zorundalar.
  • archely  (10.12.14 08:35:21) 
@selam, mantıklı bir öneri gerçekten denemeye değer :)

@ibomiu, taşınmak tercihlerim arasında olabilir ama alt sıralarda olur muhtemelen, ya da son çare diyeyim.

@teritori, samimi olduğum bir komşumla konuşacağım, o da rahatsızdır bu durumdan muhtemelen, bir kat üstümde oturuyor. onunla beraber ev sahibi ile konuşabiliriz. rahatsız değilse ya uykusu çok ağırdır ya da marketin hemen üstündeki daire benim olduğu için benden yukarılara gitmiyor olabilir ses.

@archley, ayrıntılı teknik bilgiler için çok teşekkür ederim. kesinlikle bu çözüm yoluna başvuracağım bugünki sitemim-şikayetim de sonuçsuz kalırsa.

vaktinizi ayırıp cevap yazdınız, aklıma gelmeyen birçok fikir beyan ettiniz hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır. her şey gönlünüzce olsun :) umarım hayatınızda böyle saçma sapan bir sorun ile uğraşmak zorunda kalmazsınız.
  • sen olmayan cocuk benim  (10.12.14 09:33:40) 
Biraz önce ev sahibini aradım, durumu izah ettim. Adam gece dükkanın açık olmasına şaşırdı ve birkaç kez emin misin onlardan geldiğine sesin diye sordu. Kesinlikle eminim, aşağı indim dükkana dedim. Kendisin ben babalarıyla görüşürüm, siz muhatap olmayın dedi. tekrarlarsa eğer çıkmalarını söylerim dükkandan dedi. (umarım bu konuda samimidir.)

Artık sinir harbi yaşamak istemediğim için sıkıntının tekrar etmesini beklemek istemedim açıkçası. Haberdar etmek istedim sizleri :) Bu vesile ile tekrardan hepinize çok teşekkür ederim. Değerli vakitlerinizi ayırdınız, güzel fikirler verdiniz... İyi akşamlar.
  • sen olmayan cocuk benim  (10.12.14 18:17:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.