[]

Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu

Selamlar,

5000 TL borç birikmiş 2012'den beri. 2014 Ağustos'da mezun oldum. Okuldan belge alıp, öğrenci olduğun dönemdeki borçları sildirebilirsin diyorlar. Geçen yıl da 8 ay falan sigortalı çalıştım. Şimdi de Ekim'den beri sigortalı çalışıyorum.

Ne olur durumum?

 
yaş kaç hele, cinsiyet ne? baba sigortalı mı işsiz mi?

erkeksen 25 yaş üstü okuyup okumadığın önemsiz
kadınsan evli misin?

ya da siktir et. sik anasını git memleketten imkanın varsa. bahane olur.
  • ibomiu  (09.12.14 12:26:25) 
transkript goturursen, o donemde ogrenci oldugunu kanitlarsan siliyorlar.
Bunun yaninda 8 ay sigortali calistigini gosteren belgeleri de ver. Sadece calismadigin donemdeki borcun kalir.

  • archely  (09.12.14 12:30:20) 
okuyorsanız 25 yaşına kadar
okumuyorsanız 18 yaşına kadar

size bakmakla yükümlü olanların sigortasından yararlanırsınız.
yukarıdaki şartları sağladınız halde borç çıkarıldığını düşünüyorsanız, durumu kanıtlayan belgeler ile birlikte sgk müdürlüğüne başvurun.
nedir bu belgeler? borç çıkarılan dönemler içinde okuduğunuzu ve/veya çalıştığınızı gösteren belgeler.
  • cemiyetin unlu simasi  (09.12.14 12:30:40 ~ 12:30:54) 
erkek, şubat 89'luyum. yani geçen şubat ayında 25 bitti. 8 ay çalıştığım dönemde aynı zamanda öğrenciydim. o yüzden 8 ay çalıştığım dönemin bir önemi yok gibi. sen bu sürede çalışmışsın tam zamanlı nasıl öğrencilik derler mi diye tırstım da, o zaman da çalıştığımı ispatlarım.

ama ekim'den itibaren çalıştığımı gösteren bir belge almam lazım demek ki.

teşekkürler.
  • marcowhisky  (09.12.14 14:33:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.