[]

Başınıza Gelen Yanlış Teşhis - Tedaviler Neler?

Merak ettim şimdi bunu ben.
Kendimden başlayayım:

1)Çapa Tıp Acil'e Gittim. Karın ağrısı + bulantım vardı. Besin zehirlenmesi dediler. Ağrı kesici vurup yolladılar. Böbrek Taşı çıktı.(başka hastanede)

2)Çapa Tıp'a mide ağrısı + bulantı yüzünden annem gitti. Ülsersin deyip bir dolu ilaç verdiler. Safra kesesi çıktı.

 
bana kalp sorunlarından, epilepsiden, böbrek üstü bezlerde tümöre kadar bir sürü şey "olabilir" dediler sonra test yapıp olmadığını düşündüler -zira testlerde düşündürecek bişey bulamadılar -ama teşhisi koyamadılar, en son psikosomatik hastasın sen dediler en son bişey bulamayınca. toplam 2 sene sene böyle teşhis bekledim
ülseratif kolitmişim.

  • niye ama  (09.12.14 10:45:17) 
3)Annem ayak bileği aşırı ağrıyo diye gitmiş. Burkulmuş geçer diye göndermişler. Meğerse ayağı kırılmış, bakılmayınca yamuk kaynamış. (bunu yapan o.ç uzman üstelik)


  • titiraprap  (09.12.14 10:56:26 ~ 10:57:52) 
1. İlkokul 3. sınıftan beri süregelen karın ağrıma bir grup doctor apandist bir grup ise değil dedi (her iki grup ta aksi çıkması halinde bileğini keseceğini söylüyordu. Tam da sınav öncesi dönemlerde nüksettiği için "psikolojik" dediler. Orta 2'de neyse ne kurtulalım kararı sonucu ameliyat olduğumda mideme yapışmış patlamak üzere apandistimi aldılar.
2. İkinci hamileliğimde nefes alamayacak kadar ağrı atakları geçiriyordum. Doktor gaz dedi, biraz da eşimle bakışıp abartıyor canım diye gülüştüler. üstüste 4. ağrı atağında işten ambulansla hastaneye yetiştirdiler - safra kesemdeki çamur (minik taşlar)yüzünden pankreatit olmuşum, hamşleliğn 7. ayında ameliyat dediler, doğurmayı bekledim. Ssadece ölmeyecek kadar yedim - hiç kilo almadan hamileliği bitirdim. Sonrasında keseyi aldılar.

  • SiyamkedisiZorro  (09.12.14 11:25:02) 
-yoğun sancı ve bulantı ile hastaneye gittim. (daha doğrusu götürüldüm, yürüyemiyordum) bir doktor mideni üşütmüşsün dedi ---> başkası baktı meğer apandistim patlamış. acil bir şekilde ameliyata alındım, patlak apandisten yayılan zehir beni epey bi zehirlemiş. geç kalmam hayatıma mâl olacaktı.
-parmağımı kırdım diye doktora gittim, sabitledi sardı gönderdi ----> bir başkasına gittim (el mikro cerrahi) eklem yerimi 3 yerinden parçalamış olduğumu ve ameliyatla müdehale etmeleri gerektiklerini söylediler. 2 tane çivi çaktılar.

şu anda aklıma gelenler bunlar :) hatırlarsam ekleme yaparım.
  • air  (09.12.14 11:35:08) 
etrafımdaki envai türlü hastadan bildiğim safra kesesiyle ilgili şeylere kimse teşhis koyamıyor :) ne menem bir organmış anlayamadım beyin tümörünüz olsun safra kesenizde çamur olmasın zira sürünürsünüz, töbe töbe
ha bu etrafımdaki hastalarda number 1 ise şu: sorunun safra kesesi olduğunu söyleyip almak için ameliyata aldılar bir abimizi, adamı açıp ameliyatta safra kesesinin zaten olmadığını fark etmişler :P

  • niye ama  (09.12.14 11:47:03) 
*Dayıma boyun fıtığı dediler, bunun üzerine ameliyat da ettiler (bir özel hastane) ama akciğer kanseri imiş ve vücuduna bıçak değmesi aslında çok sakıncalı imiş. Bir üniversite hastanesinde anlaşıldı. Sonra da düzelmedi dayım. Dava açtık, yıllardır sonuçlanmadı.

*Bana çocukken uyuz dediler ve Kwell uyuz kremini uzun süre kullandırdılar, meğer evde tahtakurusu çıkmış ve beni seviyorlarmış.

*Yine bir özel hastanede babama Parkinson demişlerdi, ilaçların işe yaramaması sonucu aynı üniversite hastanesine gittik, aslında kireçlenme tarzı bir şey olduğu ortaya çıktı. Başka bir hastane de kireçlenmeyi doğruladı.

*Bir kere farenjit olduğumda bademciklerimin şiştiğini söylediler ama benim herhangi bademciğim yok 8 yaşından beri. Bunu söyleyince "Bademciğinin şişmesi için bademciğe ihtiyacın yok" dediler.
  • aychovsky  (09.12.14 11:47:58 ~ 11:49:09) 
Yillarca akne icin yuz tane doktora gidip bin tane ilac kullandim, dis macunu alerjisi cikti.

Bogaz enfeksiyonu icin yanlis ilac verdi doktor o ilac alerji yapti lenf bezlerim sisti ve inmedi birkac ay sonra tesadüfen disim kirildi dolgu yaptirdiktan sonra lenfler indi.

Gozum belirsiz bi alerjiden dolayi ödem yapti doktorun verdigi ilac goz tansiyonumu yukseltti ve iyilesme saglamadi. Alerjinin sebebini buldum kullanmayi kestim odem gecti. Tansiyon olayi icin de başka doktordan randevu aldim.

Hepsi son 1 yil icinde oldu.
  • passive aggressive  (09.12.14 12:18:51) 
anamın çürük dişi yerine sağlam dişini çektiler. saatlerce çekmek için uğraşıp ağlatmış kadını hıyar oğlu hıyar.

babama senelerce kansızlık var dediler. 180 boyunda adam 50 kilo civarıydı. meğer 20 yaşında ameliyat olduğu midesinden kanama oluyormuş. bu bir. gene aynı şeyin sebebi böbreklerden birinde kanserli doku çıktı böbreği aldılar kurtuldu. aha bu da iki. doğru teşhisi koyan marmara üni araştırmaydı.

7-8 sene önce annemin gözü birdenbire şaşı yani çift görmeye başladı. maltepe üni hastanesine gittik, yok bişeyin dinlen dedi ihtiyar herif. profesördü. pabucumun ünisi. sonra dünya göze gittik göz numaran artmış diyip az kaldı lazer yapıyorlardı kasaplar. meğer 6. sinir felciymiş, beyoğlu kuledibinde çıktı ortaya. bu teşhisi koyan doktor ameliyat yaptı, ameliyattan sonra arada gözün arkasına botoks yapıyorlardı düzenli. sonuncuyu yanlış göze yaptı. savunması da "sen öyle göstermişsin" lan göze yapılacak tedavide hiç bir zaman hastaya sorulmaz ki, zaten evrağında bellidir?! şimdi yine ameliyat zart zurt diyo bilmiyoruz napcaz.

ya ne diyim. umarım başka bişi yoktur bilmediğimiz, inşallah.

edit: @duyuru sahibi
anamı çapaya götürcektim yazdıklarını okuyunca vazgeçtim galiba.
  • emirkulu2  (09.12.14 12:27:34 ~ 12:46:10) 
koah hastam vardı bir tane. mustafa k. hastalığın tipik bulgusu olarak sürekli öksürür, sürekli akciğerleri ekfekte olurdu. bir senede 7-8 defa gelmiştir bana sanırım yine soğuk aldım, öksürük başladı, balgam var diye. her seferinde antibiyotik yazdım, koah ilaçlarını düzenledim, nasıl kullanacağını anlattım, balgam sökücüler verdim. en son bir 3-4 ay görünmedi ortalıkta. sonradan eşi geldi. kaybetmişiz mustafa amcayı. terminal evre akciğer kanseri.


  • fayfim  (09.12.14 12:34:06 ~ 12:35:04) 
Çocukken romatizma teşhisi koyarak 2 yıl penadur denen iğneyi yaptılar. 2 yılın sonunda klasik büyüme ağrıları olduğu ortaya çıktı.


  • osurdum  (09.12.14 12:41:22) 
Rahmeti büyük babam görme problemleri yaşamaya başlamıştı. Akdeniz Tıp fakültesinde bir doktor katarakt var, bir süre bekle sonra gel ameliyat edelim demişti. Ama katarakt değil, başka bir hastalıkmış. Büyükbabam o süreçte görme yetisini büyük ölçüde kaybetti. Sonra Ankara'da birkaç yıl tedavi oldu ama çok geç olduğu için sadece hastalığın ilerlemesi yavaşlatıldı.


  • johan sebastian  (09.12.14 12:45:53) 
ben yaşadım. 6 ay boyunca klasik bir mr cekimiyle anlaşılabilecek belimdeki aģrılara sebep olan rahatsızlığın doktorların ben bilirim egosu yüzünden tespit edilemedi. idrar yollari enfeksiyonu dendi, kum döküyorsun dendi, psikolojik dendi. aylarca üstelik agrının geçmesine engel olamayan aģrı kesiciler kullandım. 180 boyumla 45 kilolara düştüm. bacaklarima vuran agrilardan oturu sonunda mr çekimi akil edilebildi. omitiliğimde kitle olduğu tespit edildi. sonra aylarca sancilı bir tedavi süreci...


  • eylul  (09.12.14 14:06:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.