[]

silikon - evim başıma yıklıyor ev içi tadilattan anlayanlar beri gelsin

mutfaktaki evyenin etrafına çekilmiş silikon yalan olmuş su sızdırıyor. bu sebeple silikon alacağım lakin bu silikonun iki rengi var bildiğim beyaz ve seffaf. bunlar arasındaki fark sadece estetik midir?
evyenin sadece dışına(tezgahla ile temas ettiği kısıma) sürmem yeterli olur mu yoksa evyeyi kaldırıp alttan tezgaha temas ettiği yere de sürmem gerekir mi?
bu silikonla birde set üstü ocağın etrafını(macunla tezgaha sab,tlenmiş kısım) kaplamam gerekiyor, aynı silikon ile bu işi yapmanın sakıncası olur mu?

son olarak tavandaki kartonpiyer(adını tamamen sallamış olabilirim, sıkıştırılmış beyaz köpük gibi bir şey) karosu yere düştü, geri kalanda onu takip edecek halde. genelde ıslak alanlarda olduğu için rutubet söz konusu olmuş sanırım tavanda. hal böyle olunca ben bu silikonla onu da yapıştırırım dedim ama sonra taanın sıvasının döküldüpğünü fark edince bi zımpara gerekir diye düşündüm, umarım yanlış düşünmüşümdür. bu arada önceden yapıştırılmasında kullanılan malzeme tutkal ile alçı arası bir harc ve donduğu için düşen parçanın arka yüzeyini taşlaştığı için düzeltemiyorum (sıvayı ya da silikonu düzgün şekilde sürebilmek amacıyla).

aslında kiracıyım ama ev sahibi bunları söylediğimde sen evi yıkıp döküyorsun sonra da bana ödetmeye çalışıyorsun gibi hıyarca bir cümle sarfetti (adam sanırım bu hayattaki en büyük hobimin tuvalet ve banyodaki kartonpiyeri sökmek olduğunu anladı :/). bu sebeple kendim yapacağım tüm tadilat işlerini yani sadece silikonla (ek 1-2 malzeme de olabilir tabi) harikalar yaratmaya çalışmalıyız. şimdiden teşekkürler, tikler en kısa zamanda gelecek.

i.imgur.com

i.imgur.com

 
Hocam silikonun olayı sadece estetik ve suyu sızdırmaması için tezgah üstünden çekmek yeterli diye biliyorum. Yine sen bekle arkadaşlar da fikir belirtsin.

Durumuna çok üzüldüm kendim de kiracı olarak. Sen şimdi usta değilsin o silikonu muntazam çekemeyeceksin muhtemelen gayet normal. E senin bu hıyar ev sahibin ona da laf etmez mi. Kartonpiyer sadece süs, varsın uğraşma yapıştırmakla kalsın kenarda. Adam her türlü depozitonu geri vermeyecek belli olmuş, sen de madem uğraşma son aylığına denk getirip evden mümkün olabildiğince erken çık derim. Kolay gelsin
  • emirkulu2  (06.12.14 10:55:34 ~ 10:55:58) 
silikon tavandaki bir şeyi tutmaz. ı ıh.


  • namus ninjası  (06.12.14 12:52:29) 
@emirkulu2 yav bu tavandan düşünce sıva da direk dökülüyor eve, tavana müdahale şart o sebeple.
Depozito olayininda farkındayım,sağol :/

  • bokmuhendisi  (06.12.14 12:52:37) 
Ninja sıva mi yapayım yani ? Hadi sıva yaptım neyle yapisacak bu?


  • bokmuhendisi  (06.12.14 12:53:55) 
caps versene bi. köpük karo için tutkalı nalbura sorarsın anca. silikonlar ucuz zaten.


  • namus ninjası  (06.12.14 13:02:04) 
şeffaf ama kaliteli bir silikon al, dandikler ilerde küflenir kararır iğrenç olur.

evyeyi kaldırıp yapman zor ve uğraştırıcı olur, hem eski demirbaşları yerinden oynatmak pek mantıklı değil. görü başı dağılır uğraşırsın.

etrafına inceden çek silikonu komple, parmağınla düzelt artıklarını tamamdır. etrafa çok bulaşırsa panik yapma, kuruyunca sökersin fazlalığını.

tavan için zımpara vs uzun iş, bir spatula ile vs betondaki tozu toprağı yüzeysel kazı.

sonrada straforu silikonla yapıştır, idare eder. aslında alçı ile kaplaman lazım ama uğraşma.

ayrıca ne pis bir kiracıymışsın ya hu yepyeni! güzelim evi ne kırıp döküyorsun?
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (06.12.14 13:28:57) 
tavan için görmeden bir şey söylemek zor, resim eklersen iyi olur.
üst kattan gelen akma sızıntı gibi şeyler varsa üst kat maliki onu gidermek ve zararınızı karşılamak zorunda. yani o yaptırmak zorunda.
yukarıdan akma sızma yok da sizden kaynaklanıyorsa resim ekleyin bakılsın.

bildiğim kadarıyla slikonda şeffaf veya beyaz kullanım yönünden pek fark etmiyor.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (06.12.14 13:47:00) 
resimlerde pek fazla rutubet yok gibi görünüyor. önceki tavan boyası kabarınca köpüğü bırakmış olabilir.
spatulayla fazlalıkları kazıyın zımparaya gerek yok. slikonla yapıştırsanız olur bence. yandaki de düşecek onun da yapıştırılması lazım.
köpüğün altında kalan parçayı çok ince bıçakla kesip alabilirsiniz. elinizdeki malzeme köpük, kesilebilir yani.
olmazsa kırılırsa filan yeni iki parça köpük alabilirsiniz. yapı marketllerde aynı modelden bulabilirsiniz, tek tek de alabilirsiniz.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (06.12.14 15:21:58) 
tavanda hafif nem varsa silikonu tutmaz, spatula ile kazi kabarikligi.

sonra da saten alci ile yapistir straforu.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (07.12.14 16:11:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.