[]

Melodic Death Metal grupları

Metal pek dinlemem. Aşırı isim bilgisi ve sıfır müzik bilgisi durumundayım. Yani zaten genre manyaklığım da olduğu söylenemez. O nedenle sorasım geldi. Ne Obliviscaris

www.youtube.com ,

bunun gibi başka bir grup var mı ama gerçekten benzeyen? Hasta bişey ya bu.

Bir de Be'Lakor, Crematory, Saturnus, Avenie gibi gruplara benzeyen şeyler de önerebilirsiniz ehe ama aslolarak yukarıdakini soruyorum.

edit: nedense youtube url'i görünmüyor şu an.

 
"Cradle of Filth" olur mu?


  • delifaruk  (06.12.14 01:12:22 ~ 01:14:46) 
Bu mesela
www.youtube.com

  • delifaruk  (06.12.14 01:14:53 ~ 01:15:05) 
(bkz: Eternal Tears of Sorrow)
Bu gruba bi bak derim. Gayet iyiler.

  • rodriguez2  (06.12.14 01:22:38) 
@podrostok: yok diyorsunuz yani, bende portal of I var, diğerleri var ancak ulaşım dışı şu an(yeni çıkanın olduğu flashdiskim kayıp). yeniden bulucam o albümleri. ben de seven biri gördüğüme sevindim, nedense metalcier bile bu grupları pek beğenmiyorlar galiba...

@deli faruk: sağolun, iyiymiş cradle of filth. growlunu sevdim. bu diğer gruplara biraz daha benziyor, olsun.
@rodriguez2: evet evet senfonik de olur, güzelmiş bu da. sağolun.

power akorların çok kullanıldığı şeylerdense (yani o da olur da) şöyle progresif bir yapısı olan growl'lu, story tellingli çılgın şeyler, keşfe açığım umarım daha cevap veren olur(900lü metal hattı gibi oldu). şöyle insanı beyninden vuran şeyler.
  • godoşu beklerken  (06.12.14 01:31:02 ~ 02:16:49) 
www.youtube.com

istediğiniz gruba benzer spesifik bir şey olmasa da; melodeath by countries diye bir kanal var linkte. trilyon tane şarkı mevcut. mutlaka denk gelir sağlam bir şeyler.
  • doktor bey  (06.12.14 02:24:21) 
at the gates, zaten biliyosunuzdur ama nazar boncuğu olsun
bir de
between the buried and me. tam olarak melodic death değil ama her bi şey var içinde.
not: ilk iki albümleri pek açmayabilir, sonradan güzelleşiyorlar.
  • paradoxical  (06.12.14 02:27:50) 
@doktor bey: sağolun liste bakmışlığım var ama bu kadar kapsamlı değildi baktıklarım. (aynı zamanda industrial olan crematory'yi aratırken gördüğüm listeyle başladı olayım)
@paradoxical: tam olarak melodeath olmasa da olur, zaten melo diye girdiğim listelerin bazıları başka janrlara ait (neo aslında progresif black metal diye geçiyormuş).

be'lakor'da da bence progresiflik var (seveni varsa onun da benzerlerini önerebilir mesela)

teşekkürler bu bağlantıları not ettim (wi-fi yavaşladı nedense, bakamadım rodriguez2'den sonraki müziklere). dinleyici kitlesinin hazır engin bilgilerinden yararlanmak güzel oluyor, sağolun :)
  • godoşu beklerken  (06.12.14 02:55:22 ~ 02:56:12) 
Ornek olarak verdiginiz sarkiyi disarida oldugum icin dinleyemedim ama Draconian dinlerdim ben eskiden, oneririm :) Hatta Death, come near me diye bir saekisi vardi, onu severdim. Nasil bir buhran icindeysem...


  • ruhi mucerret  (06.12.14 08:52:39) 
in flames


  • oharro  (06.12.14 13:06:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.