[]

Yaratıcılığı Artırmak

Selam duyurunun nörobilimcileri,

Bana yaratıcılığı (özellikle edebi yaratıcılığı) artıracak yöntemler söyleyebilir misiniz? Ne bileyim mesela şarap içmek, kahve içmek, düzenli spor yapmak, narkotik madde kullanmak vb. yaratıcılığı artırıyor gibi. Ya da bu kadar maddi yöntemler de olmayabilir tabii.


 
halüsinatif mantarlar var, doors of perception öyle yazildi, antichrist öyle cekildi. ama mantar işi tehlikeli. tribe nereden girip nereden cikacaginiz belli degil. ben onun yerine müzigi, özellikle de mistik müzigi tavsiye ederim. bir cok tribal ritüel binlerce yildir bu tür müzikler esliginde düzenleniyor. bir bildikleri olmali o insanlarin. henüz dinlemedi iseniz nusrat fateh ali khan'i tavsiye ederim.


  • atmaca.ged  (05.12.14 20:59:18) 
@atmaca.ged nusrat fateh ali khan güzel tavsiye, kendisini biliyorum. ravi shankar'la birlikte önemli raga müzisyenlerinden. zaten ragalar tam dediğiniz türden etki yaratabiliyorlar. bol miktarda yeşil çay/kahve + raga dinleyince yaşadığım zihinsel coşkunluk halleri az değildir.


  • microfiction  (05.12.14 21:06:45 ~ 21:07:46) 
www.ted.com

Madde kullanmak falan hikâye, kitap yazmak istiyorsan bol bol kitap okuyacaksın ve yazacaksın. Yoksa istediğin kafaya gir hiçbir şey yazamazsın.

Stephen King'in Yazma Sanatı kitabını okumanı öneririm okumadıysan. Bir ara kendini Listerine'e vermiş, gargarayı içiyormuş bildiğin içinde alkol var diye. Cujo adlı kitabını sarhoşken yazmış. Ama vasat bir kitap, ayık yazdıkları çok daha iyi.
  • i was made for you  (05.12.14 21:15:23 ~ 21:15:39) 
@for day to break nörobilimcilerin yaptığı çalışmalar yaratıcılığın her insanda bulunan bir özellik olduğunu ve beynin ilgili bölgelerinin tıpkı vücut kasları gibi geliştirilebildiğini söylüyor. i was made for you'nun tavsiyeleri de bunu destekliyor aslında: insan okuya okuya ve yaza yaza (kasları kullanan kullana) yazmayı öğrenir. kabul, ama benim sorduğum aslında biraz da beyin kimyamızı geliştirmeyle ilgili. yani düzenli spor yaparsak beyin serotonin salgılar, bunun yaratıcılığa etkileri şöyledir böyledir vb. gibi.


  • microfiction  (05.12.14 21:24:07 ~ 21:24:27) 
bünyeden bünyeye değişiklik gösteriyor bu tarz şeyler. mesela ben hüzünlendiğimde çok güzel şeyler çıkarıyorum. başka bir arkadaşım mutlu olduğunda. bir başka arkadaşım da kafası kıyakken. yani sana bağlı bu.

kendi yolumu söyleyeyim. kendimi gereksiz yere hüzünlendiriyor, depresif parçalar dinliyorum. ending credits dinliyorum, üzerine bir de voice of the soul patlatıyorum. böyle yürüyorum. baktım yol tıkalı, klasiğe dönüyorum. o da hüzünlendiremediyse farid farjad'a dönüyorum. özellikle gittin adlı eseri çok işe yarıyor bende.
  • papillon7  (05.12.14 21:31:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.