[]

Aniden Yıl Olmuş 1014? Ne Yapabilirdiniz?

kendi dininizi yayabileceğinizi, veya bilmem ne savaşının yönünü değiştirebileceğinizi sormuyorum. teknik olarak ne üretebilir ve yapabilirdiniz? telefon, saat, bisiklet vs. mevcut bilgilerinizle 1014te nelere icat edebilirdiniz?




 
kagittan kurbaga yapardim.


  • nawres  (04.12.14 11:11:28) 
şu anki bilgimle ancak "ya şöyle bişey yapsak güzel olmaz mı?" diyerek kaşiflere mucitlere fikir verebilirdim ancak. sıradan insan sıfır teknik bilgisiyle nasıl tutup da telefon, saat yapacak. imkansız.


  • sir gawain  (04.12.14 11:12:37 ~ 11:13:13) 
valla kendime azicik bir toprak parçası bir de koca bulurdum. benim uretebilecegim her şey o tarihten çok önce üretilmiş olurdu. ha bak pop up book yapabilirdim bak. telli değil ama ipli değişik defterler... başka da bir şey çıkmazdı benden. düğme filan vardır o zaman.


  • kaymaktutmayansicaksut  (04.12.14 11:18:22) 
eski zamanlarda yaşamayı hep istemişimdir ama mevcut bilgimle affedersin bi zke derman olamazdım ya. çok kötü olurdu. 1014'te "abi anderlecht banko ya handikaplı yaz" diyebileceğim, bana bunun için para ödeyecek kimse olmazdı. amelelik falan yapardım herhalde en fazla. pek bi' olayım olmazdı. savaşta mavaşta ilk ben ölürdüm.


  • pescador  (04.12.14 11:19:19) 
guzel soru. cevap olmayacak ama ben de hep sunu dusunurum, su anki tum dunya halki henuz tekerlegin bile kesfedilmedigi bir gezegene (ama kaynaklar ayni dunyaninki olacak) konsa ve su anki bilgilere sahip olsalar bugune gelmemiz ne kadar surerdi?


  • bohr atom modeli  (04.12.14 11:21:23) 
makas var miydi o zaman acaba bugünkü şekli ile ya da falcata? belki onlar yapılabilir?

icat değil ama üretim olarak o zamanda olmayan şeyler belki makarna veya eriste, domates sonradan üretiliyor sanırım ama salça filan... milleti yuzyillar önceden obeziteye sürükler birakirmisim.
  • kaymaktutmayansicaksut  (04.12.14 11:30:37) 
İcat çıkarabileceğimi sanmıyorum ama o dönemden önce gemi icat edildiği için muhtemelen 1071'de Anadolu'ya gelecek olan Türkleri bi şekilde ikna edip hazır Anadolu elimizde bi de Amerika kıtasını keşfedelim derdim :D


  • EkimBebesi  (04.12.14 11:47:24) 
limnondan patatesden pil yaparım, onunla bir şey yapamadan zaten beni yakarlar.


  • rygard  (04.12.14 12:55:41) 
zamanın bilim adamlarının yanında takılırdım. görmek istediğim kişileri görmek için gezerdim paso. icat konusuna gelince o devirde ne var ne yok tam bir bilgiye sahip olmak lazım. ama tıp alanından tutunda gökbilimine kadar bir çok şey yanlış bilgilerle doluydu. icat yapmasak bile bir çok şeyin yanlış olduğunu söyleyebilirdik.


  • seyduna6687  (04.12.14 13:03:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.