[]

Hastalık teşhisi için kan testi?

Vücutta ne var ne yok, aids'inden tut tiroidine, hepatit'ine kadar kontrol edebileceğimiz bir kan testi var mıdır acaba? Check-up gibi birşey arıyorum yani ama medikal terimlerle pek aram olmadığından hangi testi isteyeceğimi bilmiyorum.

Bir de idrar testi önermişlerdi zamanında. Hangisini, nasıl, nerede, hangi isimle yapmak lazım?


 
Bir dahiliyeye randevu al git, bu söylediklerini aynen doktora da söyle. Gerisini o halleder..


  • calzoncillos  (04.12.14 10:56:04) 
kan testi yaptırırken doktora söylüyosun o bilgisayradan tik atıyo kutucuklara ona göre bakılıyo. ama bazıları aç karnına, bazıları iki aşamalı falan olabiliyo. vaktin olduğu zaman her hangi bir hastanede baktırabilirsin. online olarak da sonuçları görebilirsin.


  • seksen9  (04.12.14 10:56:59) 
hastalık yokken tetkik yaptırmak genelde pek anlam ifade etmez. muayene olmanda fayda var.


  • siradisi00  (04.12.14 10:58:42) 
bir de bu tahlilleri 10 gun arayla yaptir. yani ornegin aids ve idrari sonraya birak, sgk nin senin icin hastaneye odedigi kotayi asar hepsi ayni anda muhtemelen


  • fallopian  (04.12.14 11:02:02) 
neden yaptirmak istiyorsun?

sebeplerini anlatirsan belki psikologa gitmeni tavsiye ederiz?
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (04.12.14 12:09:28) 
hastalik fobim yok.

senelerdir kontrole gitmiyorum abuk subuk insanlar girdi hayatima. ayrıca çok sayıda dövmem var, geçenlerde dövme yüzünden hepatit kapan birilerinin hikayesini dinledim korktum vs.

ayrica tiroid problemim var zaten, onu da kontrol ettirmis olurdum.
  • archely  (04.12.14 12:29:01 ~ 12:29:40) 
bence şüphe yokken test yaptırmak anlamsız. bulaşıcı hastalık şüphen varsa elisa yaptırabilirsin. tiroidin yüksek olsaydı çarpıntın olurdu düşün olsaydı aşırı yorgun olurdun kilo alırdın vs doktor hormon bakardı. umarım anlatabilmişimdir.


  • irsh92  (06.12.14 02:19:26) 
tiroidim zaten yüksek ilac aliyorum.

neyse en azindan elisa yaptirayim.
  • archely  (06.12.14 13:56:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.