[]

gavs tarikatı

bi arkadaşım böyle bir şeye kapılmış gidiyor.
Şeyhlerin üzerine yağmur yağsa bile ıslanmıyormuş.

siz hiç duydunuz mu böyle bir şey ?

 
Adıyaman Menzil'deki şeyh Abdulbaki Erol'dur büyük ihtimalle. Nakşibendi tarikatıdır esasında. Gavs da zamanın en alim, en mübarek kişisi anlamına gelir. Bir bakıma peygamberin günümüzdeki temsilcisi. Menzil tarikatındaki insanlar iyidir, hoştur, zararsızdır ancak bu yağmur yağsa bile ıslanmıyor gibi geyikleri de severler. Anlatılan efsanelerin alayı düzmece.


  • mountaincat  (03.12.14 22:53:56) 
ben de ıslanmıyorum şemsiyeyle


  • partizan  (03.12.14 22:57:30) 
Seyh ucmaz muritleri ucurur.


  • duptıs  (03.12.14 22:58:06) 
tarikatçının koftisi şeyhin uçmasıyla kaçmasıyla ilgilenir...
tarikatçının gerçeği ise ahlakına yediğine içtiğine bakar. şeyhinin dini kurallara uyup uymadığına bakar...
menzilciler muhammed raşid erol'dan sonra iyice bozdular...
  • inanmazsan inanma  (03.12.14 22:58:24) 
Evet duydum, asil soru ne? Naksibendi olabilir o ama. Gavs tarikati yok yani. Gavs dediklerini o donem icin o tarikatin lideri gibi dusun.


  • delifaruk  (04.12.14 01:02:58 ~ 02:45:07) 
Alayı müşrik diyen arkadaş kelimeyi şehadet getirip ettiği lafa tövbe etsin eğer Müslüman saymak istiyorsa kendini.

O müşrik diye tecrit ettiğin tarikatların içinde 1 -yazıyla bir- tane samimi Müslüman varsa -ki emin ol vardır- sen Müslümana kafir dediğin için kafir konumuna düşüyorsun.

Kendi kusurlarına bakmayıp, diğer Müslümanları dışlayan sectlerden ve düşünceler asıl çekinilmesi gerekenlerdir. Gözünle apaçık bir şey görmedikçe kafana göre yaftalayamazsın insanları, vebali var.

Bu bahsi geçen Gavs hazretleri Nakşibendi tarikatının başıdır ve seyit soyundan gelmektedir. Müslümanım diyenlerin sırf bu yüzden bile yeterli sebeptir ki biraz dikkatli konuşmalarını salık veriyorum kendi konumları açısından. Ben de onlara bağlı değilim, saygısızlık yapmıyorum. Bağlı olmamak saygısızlık yapmayı ve iftira atmayı gerektirmez. Yağmurda ıslanmama mevzularını bilemem. İnanmazsan inanma rumuzlu arkadaş çok güzel cümleler kurmuş o konuda ona katılıyorum.
  • emirkulu2  (04.12.14 01:44:50) 
ne tarikatı ya sene 2015 oldu neredeyse


  • spankenstein  (04.12.14 05:03:57) 
uyuşturucu veya aşırı alkol alıyor mu? bazen tedavi maksatlı menzil'e götürürler. şeyh orada özel olarak konuşur bunlarla. belki de boşluğa düşmüştür. tutunacak bir şey arıyordur ama menzil'den zarar gelmez. yani pornosunu çekip tehdit etmezler merak etme.


  • merhum  (04.12.14 07:44:12) 
m.youtube.com
abi en sonunda ben de acicam bir dergah kendime gelene bafi gidene bafi anasini satayim

  • azizakin  (04.12.14 08:04:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.